Moja Crvena Zvezda
ТрансфериФудбал

„Асамоа је паклен играч…“

Иако су квалитете Натанијела Асамое за медије у Србији оценили многи стручњаци из фудбалских кругова Србије, желели смо још једном да се уверимо каквог нападача доводимо на пробу.

Потражили смо информације директно из Гане, од познавалаца тамошњег фудбала и њихове лиге, који би нам веродостојно описали квалитете овог играча на један искрен и потпуно објективан начин. Ступили смо у контакт са једним новинаром из Акре, једним од новинара и уредника њиховог водећег фудбалског портала.

Новинар са којим смо ступили у контакт дуго година прати фудбал у Африци, живи у престоници Гане и извештавао је са највећих Афричких такмичења, као и са првенства Света 2010. године у Јужној Африци.
Прво што нам је рекао за Асамоу било је то да је одличан стрелац пре свега и упоредио га са Принс Тејгом.
„Исти су тип нападача, Асамоа ће за две године бити много бољи од Принса од кога је много научио“. 
Када је реч о физичким карактеристикама играча, речено нам је да је Натанијел паклен играч, веома брз, да му нема му равног у Гани. Објашњено нам је и да доста младих играча одлази из Гане веома рано, али да Натанијел потиче из велике, али и сиромашне породице што га је спречило да гао млад оде у Европу.
„То га је спречило да сада игра у Челсију, Реалу или Барселони“, рекао нам је новинар из Гане и додао:
„Асамоа је добар у скоку, осећа одлично простор и има велики потенцијал, који би преточио у суви квалитет у раду са тренерима у Европи.“
За крај разговора, сазнали смо и понешто о обештећењу. Сума је слична као и за Ли Адија, а реч је наводно о 300.000 долара, колико тражи његов клуб.

Повезане вести

40 comments

Марко ЦЗБГ јан 8, 2012 at 21:30

Нека на својој позицији буде онолико добар колико је био Ли Ади на својој, и само нека буде бољи од Калуђеровића.

Reply
Aca_Delija јан 8, 2012 at 19:22

Nadam se najjboljem…. i nadam se da nas nece o5 za..i i dovesti neki promasaj kao i brojne strance promasaje….. 🙂

Reply
dachabre јан 8, 2012 at 18:39

Šta vuče sve te ljude ka Evandru? Ništa bre nije pokazao a svi ga veličaju!!! Kadu je za njega Pele bre!!!!

Reply
dzoni јан 8, 2012 at 18:02

bucka za sedmu zvezdinu zvezdu

Reply
delija86 јан 8, 2012 at 18:11

Au,jesi car nema sta 😉

Reply
ds јан 8, 2012 at 14:34

BIce kao Adi, s tim sto je ovaj napadac.

Reply
Delija 88 јан 8, 2012 at 14:32

A sto ne spomenuste ime tog novinara ? 🙂

Reply
Luka јан 8, 2012 at 14:36

Novinar se zove Dandi 🙂

Reply
Delija 88 јан 8, 2012 at 14:52

😀 hvala 😀

Reply
Begs јан 8, 2012 at 18:59

Krokodil Dandi

Reply
damjan 94 јан 8, 2012 at 13:28

Dok se ja svojim očima ne uvjerim nema od toga ništa, mogu pričati i da je bolji od Mesija..;)

Reply
superstar јан 8, 2012 at 13:10

polako, tek cemo da vidimo..
i za mezengu nam rekose da je „leteca tvrdjava“, pa nisamo mnogo videli od iste, nazalost..

Reply
Životinja јан 8, 2012 at 15:35

Videli smo da je tvrđava, al’ šteta što ipak ne leti, a bogami ni zimi xD

Reply
Igor јан 8, 2012 at 19:10

A sta je falilo Mezengi???

Reply
Nikola јан 8, 2012 at 13:10

Rodri Barcelona B (1 500 000 Evra) klazura 10 000 000 Evra…….. vrlo dobar napadač…

Tello Barcelona B (100 000 Evra) klazura (nznm) –

Nataniele Asamoe (cena oko 250 000 evra)…….vrlo brz napadač,ume da da gol….

Alberto Libertaci Juventus B (300 000 evra)…..mladi reprzatativac Italije

Zvezda treba da se otarasi loših igrača kao što su:
Miloš Dimitrijević
Slavoljub srnić
Savio
Milan Jeremić
Danijel Mihajlović
Nikola Ignjatijević
Milan Vilotić -ima lošu disciplinu i rasista je……

to sve prodati ili pozajmiti a za te pare kupovati Afričke i mlade fudbalere….
da sam zvezdin menadzer,sve bi to išlo lako i bez ikakvih problema….iako imam samo 17god……

Reply
Blabla јан 8, 2012 at 18:29

Ti si veliki znalac pa mozes da kazes da su Milos Dimitrijevic i Slavoljub Srnic losi igraci ? Isto tako Mihajlovic i Vilotic ( rasista) odakle ti to majke ti ? Jeremic je bio proglasen za najboljeg mladog igraca portugalske lige dok nije zadobio prelom noge bio je fenomenalan ali je potom i u Zvezdi imao isti prelom . Srnic je odlican momak i odlican igrac i njegovo vreme tek dolazi a ne znam gde si ga ti to gledao pa kazes da je los ? Ajde malo objektivnosti , ne znam da li ste svesni kakvim se ciframa vi frljate a pricate o klubu koji ima dug od 30 milona eura ? Pa ni ovaj prelazni rok nismo mi placali igrace , pola njih je doslo preko menadzera i za neke procente koje niko u svetu ne daje … Niste svesni da Zvezda ne moze da kupuje to sto vi gledate po svetu … neko je skoro napisao pa kao Kleo je dosao za 500 hiljada , ali da li ste vi svesni da je 500 hiljada za jednog igraca u ovom trenutku mnogo za Zvezdu … to je za nas nazalost ogromna cifra . Problem je sto je tim trebalo promeniti letos a ne sad , videlo se i prosle godine u odlucujucem derbiju da tu nema previse znanja i potencijala i kad smo trebali da prelomimo ovo na nasu stranu i da uzmemo titulu mi smo kiksnuli a uz sve to smo bili jaci za Ninkova i Tosica . Ovaj prelazni rok moze da bude prekretnica , da vidimo gde smo , doveli smo dobre momke ( mlade reprezentativce ) , do leta cemo videti koliko mogu a na leto jos malo da se pojacamo sa 2-3 igraca i da napadnemo evropu kako bi finansiski obezbedili sezonu a onda i totalni napad na titulu pa da gospodarimo nekoliko godina sa Robijem .

Reply
kid frankie јан 8, 2012 at 19:01

brate, zar ne vidis da decko daje podatke iz menadzera… verovatno srnicu, cavi i daniju nisu dali neke visoke ocene, pa je nas menadzer pomislio da su losi igraci… mozda ih cak i zamislja kao crvene tackice, a ne kao ljudska bica… 😀

Reply
Miki Delija јан 8, 2012 at 12:48

Trebalo bi Crvena Zvezda kao najveci klub na ovim prostorima da ima svog skauta u Africi koji bi preporucivao klubu mlade,talentovane a jeftine igrace.Prednost igraca iz Afrike u odnosu na igrace iz Juzne Amerike je u tome sto oni mnogo manje kostaju,traze neuporedivo manje plate(sto je za Zvezdu veoma bitno) i skoro svi zele da dodju u Evropu,Srbiju i Zvezdu jer je to za njih odskocna daska.Ipak su oni samo profesionalci i jure pare.E,pa zasto onda ni mi ne bi dobro zaradili na njima a jos i ujedno da donesu igracki kvalitet Zvezdi.Setite se samo da je Li Adi dosao za 300.000e i mislim 30-35% od prodaje a prodat je za 1.7miliona(od cega Zvezdi 1.2milona i 500.000 Celsiju za transfer.E sada,da imamo ljude u koji stvarno zele dobro klubu mi bi te igrace doveli bez procenta buduce prodaje pa makar dali i 50.000-100.000e vise pri kupovini i da znamo kada da ih prodamo(nauciti nesto od Mamica iz Dinama)Jer,mi smo na Adiju zaradili 900.000e a da je prodat kada je trebalo(cim je poceo da se ne ponasa profesionalno) mogli smo zaraditi i 2-3 miliona.toliko od mene….Zvezda oooooo

Reply
Dzony јан 8, 2012 at 12:58

neznam oceli biti corak ali mi deluje kao ekstra igrac a evo to potvrdjuje i taj novinar a svakako bi trebao doci posto ako je ovo istina oda ga dovedemo za 300 000 hiljadarki i iskoristimo ga (kad kazem iskoristimo mislim na to da igra i daje golove i bude nam bombarder 🙂 kao oumaru) i em sto smo ga iskoristili emsto ga kasnije prodamo minimum kao adija ako bude dobar znaci jedno 1 500 000 minimum a sve vise je ok e tako se to radi svaka cast za upravu i neznam sto je pljujete lukic je dosao kad je nateze bilo i kad niko nije hteo da dodje a titula normalno da nema kad nema ni igraca a PFC igra ligu sampiona i zato ima para za igraca ali polako doci ce opet nase vrijeme tako se to radi Napred Asamoa Napred Uprava !

sad omiljena robijeva:OD RODJENJA MOG NIJ PROSLO BEZ IMENA TVOG NI DAN NI GODINA ZVEZDO CRVENA ,SAMO STOBOM JA BICU UVEK ZVEDO CRVENA UVEK BICU JA ZVEZDO CRVENA !!!

Reply
Igor јан 8, 2012 at 15:12

A ko je kriv sto nema igraca ako ne Lukic?!!!
Ko je kriv sto se dug povecao ako ne Lukic?!!!

Reply
Stex_CZV јан 8, 2012 at 15:15

slazem se. PAKLEN IGRAC 100 % !!!

Reply
Dzoni јан 8, 2012 at 17:20

dobar je ovaj… ne znam da li ce se ovo kome svideti, ali po meni je bolje resenje bio Tagoe, covek se ponudio Zvezdi na pozajmicu, proveren igrac u nasoj ligi, svi znamo o kakvom se napadacu radi, ali uprava nije htela. skup je za nas budzet. donekle je to i pametan potez, ako zelimo da budemo klub sa vizijom za buducnost, trebaju nam igraci na duge staze, a ne da mi razigravamo tudje igrace. daj Boze da ovaj Asamoah bude neka gol masina. ima u Africi dosta talenata sto se tice odbrane i napada, za sredinu i ne bas tako jer tu treba inteligencija, a oni to nemaju. trebali bih malo ovi iz nase uprave vise da posvete paznju Africi, jeftino je trziste a moze da se nadje dobar igrac… red je vec da i mi dovedemo nekog crncugu da ga zabije i i kaze AJDE DA GA MERIMOOO!!! nadajmo se da je to ovaj Asamoah…

Reply
Realan јан 8, 2012 at 12:15

I uvek tako przenje u prelaznom roku, ovaj ce da ubija, ovaj je suvi talenat…i na kraju se ispostavi corak. Borha, Evandro, Mezenga, Adi, sve su to igraci ispod kvaliteta velike Crvene Zvezde. Tako ce verovatno biti i sa ovim, svi ga hvala, a on na terenu nista ne pokazuje. Pa kad on na video klipu gde su izdvojeni najbolji potezi nista ne pokaze sta da ocekujes onda u stvarnosti??? Za tih 300 000 bolje da kupimo jos jednog talentovanog igraca iz Srbije, vec kad nismo u stanju da proizvodimo igrace iz omladinske skole… I umesto da igra taj mali Ozegovic dovode se Asamoa i Libertaci (ako dodje)???

Reply
Momcina јан 8, 2012 at 12:27

Ако је стварно тако како је овај новинар рекао,онда не видим разлог због ког си ти изреволтиран. Ти спомињеш Мезенгу. Мезенга је био највећи таленат пре 6 година,а не сад. Ако си играо менаџера 2006,откупна клаузула му је била 23.000.000. То што је он касније пропао,то је његова ствар. И још нешто. Ако имало пратиш фудбал у Србији,знаћеш да квалитетних нападача нема. Тј. има по мени само један,који је у конинуитету неколико сезона,али нема шансе да би нам дошао – Абубакар. Тако да,не причај глупости,дечко долази на припреме,нема лажи,нема преваре. Ако буде добар остаје,ако не пакује се,то је то.

Reply
atza87 јан 8, 2012 at 16:12

Imam i ja nesto da dodam na sve ovo tvoje a to je da je u Zvezdi (drugi klubovi me ne interesuju) najveci problem taktika gde igramo sa 5 vezna igraca i samo 1 napadacem (ako pogledate arsenal, barsu, city oni imaju 1 poluspica). Drugo osim Kadua niko nema lucidan pas koji bi mogao da iznenadi protivnicku odbranu i dodeli asistenciju kroz 2-3 protivnicka igraca i zbog toga nasi napadaci u proseku po mecu imaju 2 sanse i normalno je da uglavnom promasuju jer po 20-ak min ne pipnu ni loptu. U nasoj kreaciji igre najvise se dodaju zadnji vezni i stoperi..

Reply
Vladimir јан 8, 2012 at 12:32

Evandro i Adi nisu ispod Zvezdinog kvaliteta zato što Evandra grobari mogu samo faulom da zaustave ali džaba Evandro dobar igrač zajedno sa Lazovićem kada oni nemogu sve sami da urade 😉

Reply
Realan јан 8, 2012 at 13:34

Eto opet jedne zablude, Evandra mogu samo faulom da zaustave. Ljudi volim Zvezdu kao i vi svi ovde ali mi toliko lazemo sami sebe da je to postalo strasno. Taj Evandro ama bas nista nije pokazao, dao je golove nekim kukuruz ekipama i to je to. Promasio je penal u utakmici sezone i zato smo sad na -10. protiv Rena i Vojvodine se video nije. Sto se tice lazovica hocemo 10 miliki jel tako. Imate na youtube sve vece utakmice Zvezde ove i prosle sezone. Taj decko nazalost u velikim mecevima nista pokazao nije.

Reply
Vladimir јан 8, 2012 at 14:28

Pa zato ti kažem i da Mesi dođe u Zvezdu neće se videti kada nema dobre saigrače oko sebe pa zato se nisu ni videli protiv Rena Lazović i Evandro a ako nisi dobro pratio Evandro je protiv Rena bio plus i povređen 😉

Reply
Zvezdas Rijeka јан 8, 2012 at 14:33

Ali po tvojoj logici onda i svi ovi igrači koje smo kupili mogu da budu promašaj i oni su se pokazali u JSL kukuruz ligi samo…
Niko ne garantuje da će Milivojević, Maksmiović, Kasalica i ostali išta pokazati…Ali mi svi vjerujemo da hoće i da je dobar, odličan potez njihovo dovođenje pa nema potrebe da mračiš i patetišeš…Što se tiče ganca, vidjećemo, dolazi na pripreme, ako zadovolji ostaje, ako ne zadovolji ajd zdravo, vrlo jednostavno….

Reply
Zvezdomanija(f.Haker) јан 8, 2012 at 15:35

Potpuno te podrzavam i slazem se sto se tice nasa dva toliko hvaljena igraca.Koji bre Evandro ljudi moji?Je li to taj Maestro sto se ne vidi na malo jacoj utakmici?Sta je on to uradio,koji potez napravio?Razmisljajte malo svojom glavom a ne da ponavljate necija misljenja kao roboti.Covek nam je upropastio sezonu i direktno doprineo da se tudjmanovi sledbenici raduju u nasoj kuci vec treci put uzastopno.Isto vazi i za Lazovica ali on je mladji,nas je igrac a od bilo kog stranca se ocekuje da vuce i predvodi ekipu.Lazovic jeste bio uz Kadua ponajbolji,ali tanko je sve to za neke velike hvalospeve.Tek je poceo da nagovestava svoje mogucnosti,ja strasno verujem u njega zbog njegove brzine i prodornosti i nadam se da ce ostati kod nas bar jos godinu i po da sazri kao igrac i da vrati klubu i Robiju sto mu je pruzio sansu.Evandru dati sansu na prolece,ako se ne popravi drasticno vratiti ga u Brazil jer ne vidim da mali Fica ne bi mogao da odigra ono sto je on do sada igrao tj. dodavao lopte!

Reply
lukank јан 8, 2012 at 12:11

ao bojana, jos jedan crnac u nizu… 🙂

Reply
Aston јан 8, 2012 at 11:55

Ja sam uvek za ove probe iz Afrike, treba samo dovoditi od 10 ostace tri kakva treba igraca, pa i placati probe.ali jednom treba da uzmemo u obzir da je Afrika izvor jeftinijih talenata. Zelim da bude vrhuski, i idem da ga vidim protiv Spartaka ako ostane.

Reply
Mimi јан 8, 2012 at 11:48

Asamoa ima da kida..mustafa cuvaj se…

Reply
vlada јан 8, 2012 at 11:44

dace bog da i mi jednom pogodimo u zadnjih par godina

Reply
Marko Vozdovac јан 8, 2012 at 11:41

Samo molim admine da ne dozvole da narod krene da se lozi, kaci klipove i na sva usta hvali ovog igraca. Hajde da jednom, za promenu, sacekamo da igrac prodje probu, odradi pripreme, pa daj Boze da debituje golovima protiv Spartaka, a onda, kad konacno vidimo to o cemu novinari pricaju, da pocnemo da ga hvalimo.

Reply
Luka јан 8, 2012 at 14:38

Naravno,nije to cilj teksta 🙂 Preneli smo samo ono što nam je rečeno

Reply
thrylos јан 8, 2012 at 11:20

pazi mu pogled… mustafa se vec us**o!
potpisuj ovog odma’

Reply
Colonello јан 8, 2012 at 11:23

Hahahahahahaha !! 😀

Reply
Dejan јан 8, 2012 at 11:43

A dzabe kad Mustafa odlazi..punicemo Radišu…

Reply
nikola јан 8, 2012 at 14:33

stvarno ko neki serijski ubica ili jos bolje ko van serijski golgeter 😉

Reply

Leave a Comment