Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Пешић: „Утакмица по мом укусу“

Црвена звезда је вечерас уписала и другу узастопну побједу у АБА лиги. Након Хемофарма(83:71) пала је и Будућност (63:57), и то је први пут ове сезоне да наши кошаркаши вежу двије побједе. На прес конференцији након меча тренер Црвене звезде Светислав Пешић је рекао:

„Била је ово утакмица по мом укусу. Екипе су показале доста добре одбране, због тога је постигнуто и мало поена. Меч је захтевао фантастичну концентрацију, наш једини проблем су била слободна бацања. Да смо боље гађали пенали, већ у првом полувремену имали бисмо 15 поена разлике, што би за нашу младу екипу било фантастично. Увек је теже играти против екипа којима је тимски игра најјачи адут, а Будућност има тај квалитет. Фалио нам је мало и скок, али идемо корак по корак. Драго ми је што је Филип добро одиграо утакмицу, не само што је погодио пенале на крају, него је добро одиграо одбрану. Наравно и због Томаса који и даље тражи ритам. Он је такав играч да ће сваком саиграчу помоћи да буде бољи.

Црвена звезда слједећи меч игра у недељу против Олимпије у гостима.

Повезане вести

34 comments

fringe јан 11, 2012 at 12:03

I naravno moram da pohvalim najbolje sinoc. Lesic je bio odlican, dao je dve trojke najefikasniji sa 13, Ilic i Popovici solidni, mali Covic je odlicno izvodio slobodna bacanja kad je bilo najpotrebnije i imao 5 asistencija, dosta dobra partija. I naravno Omar nas je iscupao onom trojkom na kraju! Sto sa njegovih 10 vrlo bitnih poena cini POBEDUUU!!! Nekako se namece Omar kao neko ko preuzima odgovornost kad je najteze, zasta je zapravo i doveden! I naravno legenda Kari sa uvek pravom postavkom napada i odbrane kad treba. Velika je sreca za Zvezdu sto ima takvog trenera i naravno za ove momke koji rade sa njim. NAPRED ZVEZDOOO!!!!

Reply
Dzony јан 11, 2012 at 16:35

e izvinite ali pratim KK CRVENA ZVEZDA odrali smo ih sinoc axaxa samo me zanima ta utakmica u nedelju jeli to isto ABA liga kao ovo sinoc ili neki kup i nesto ???

Reply
grom јан 11, 2012 at 17:29

kup saksonije…

Reply
fringe јан 11, 2012 at 11:50

Odlicna tekma!!! Cvrsta do kraja. Dobro smo poceli i sto je najbolje odrzavali prednost celu utakmicu sto nije lako protiv solidne Buducnosti. Ipak je ona dosta iskusniji sastav. Ali nebih se slozio da ekipa nije igrala timski. Upravo je tu najveca razlika bila sinoc jer je nas tim imao cak 18 asistencija naspram 8 Buducnosti. Jos jednom da dodam SVAKA CAST!!! Samo tako nastavite…

Reply
Dejan Milisic јан 11, 2012 at 10:51

Nezvanicna informacija:Nemanja Nedovic trenutno ne igra zbog nediscipline…na hladjenju je…Kad Kari bude osetio da treba vratice ga.

Reply
ncz јан 11, 2012 at 12:19

meni je sve to nesto sumnjivo…

Reply
Anonoman јан 11, 2012 at 14:29

Prvo i osnovno Nedovic je najdisciplinovaniji kosarkas na svetu, gde god je igrao i trenirao bio je najmirniji i pazljivo je slusao sta mu se prica, sto se toga tice, mozete nezvanicne gluposti da pricate…
Inace iz sportske porodice, vaspitavan da bude profesionalac, nikad on nece biti nedisciplinovan kao Filip Covic, koji ce na sred utakmice dere na Pesica…

Reply
Dražen јан 11, 2012 at 15:11

Evo nevezano za njegovu disciplinu, ali kakve ti nezvanicne informacije lupas? Kazes pregovara sa Partizanom a nedavno je potpisao dugogodisnji ugovor.

Reply
Anonoman јан 11, 2012 at 20:46

Nije nezvanicna, vec proverena informacija…

Reply
vedips јан 11, 2012 at 16:12

Dusa me boli,kad u sastavu nema Nedovica,i neka Kari vodi racuna da ga neizgubimo.Pesicu tvoj ukus me ovog momenta nezanima,jer smo ovu utakmicu dobili na misice,srecu,protivnikov los sut za tri itd.Hocu stabilnu ekipu bez padova,hocu da igramo brze i smisljenije,hocu bre nedovica u ekipi i nemoj da si slucajno pesicu oterao malog.Zvezdo volim te.

Reply
delija86 јан 11, 2012 at 08:34

Svaka cast momci odigrali ste cvrsto i muski,za malo vece stvari nam trebaju organizator igre,koji nece samo da prenosi loptu i CETVORKA,Kari vidis valjda i ti to!

Reply
Nedjo Pljevlja јан 11, 2012 at 01:59

O cemu ti Branislave pricas!!? Ti si „malo“, druze moj, promasio temu – to je jedno. A, drugo – koji, bre „stanoje“!!? Pa, je l on Murinjo, pa bi nesto mi sad trebali da slavimo njegov ne/odlazak!? Pravo da ti kazem -zabolje me ona stvar, osto-ne osto… A, sto se tice Nedovica i Cvetkovica – i meni je zao, ALI… PRVO: Pesic je vrhunski strucnjak, i nije dosao u Zvezdu sto nije imao gdje,sto ga niko nije htio. On je radio I RADI U INTERESU ZVEZDE. Pa, valjda je to svima jasno… DRUGO: Oni ne mogu postati dobri igraci, i jos puni samopouzdanja, ako „STALNO“ gubimo, kao u prvom delu… Sto rece Tesa Delija – mi smo ovoliko poena primali u prvom poluvremenu…TRECE: Mora da postoji „sistem“ i POBJEDNICKA atmosfera, i tada ce i njima biti, valjda, konacno jasno sta se od njih trazi, i lakse ce se uklopiti, i tada ce, nadamo se svi, postati ono sto svi ocekujemo… i CETVRTO: Verujem da nece preci kod franjevaca, a ako bi sad NE DAJ BOZE otisli kod njih iz ovakve Zvezde, gdje se, konacno, zna neki red, i kad se napokon pravi „sistem“, i kad KK C.Zvezda pocinje da lici na pravi organizovani klub, onda bi to vise govorilo o njima nego o Pesicu… Ali, znam da od toga nema nista, jer JEDAN JE MUSTAFA… Zato,bataljuj bre, tu pricu – „sto je ovaj,a sto nije onaj“ , i NEMOJTE prozivati Pesicai i NEMOJTE pljuvati bez potrebe (i kada dobijamo!?) neke igrace, jer – svi oni igraju, bore se koliko mogu i zele najbolje NASOJ Zvezdi… ZA VECNU SLAVU; ZA POBEDU; ZA SAMO NASU ZVEZDU CRVENU…

Reply
Gvozden јан 11, 2012 at 09:28

Da… o čemu on priča… baš me briga za njih. Jak trener kao i klub. Ne obazirimo se ni na koga, samo da nađemo naš identitet, da mu se vratimo. Sa nama samima da se pomirimo. Sve ostalo će da bude. Igra, to smo mi, da se igramo. Onda će da bude i pobeda. Mi nismo mašinerija nego organizam.

Reply
ZmajOgnjeni јан 11, 2012 at 01:00

Imali smo vise srece ovaj put, sad sam gledao kraj utakmice, igrali smo katastrofalno, nista sto se desilo u prethodnim cetvrtinama ne moze da popravi stvar jer se vazi samo rezultat na kraju. Slazem se da bi trebalo da se utakmice igraju u Zelezniku, em je atmosfera bolja em ne moramo da placamo zakup…

Reply
Jovan јан 11, 2012 at 00:38

S obzirom kakva je atmosfera bila bolje stalno da igramo u zelezniku dok se ne prekine bojkot.

Reply
Dzozinjo_91 јан 11, 2012 at 00:30

Jako teska i „tvrda“ utakmica…Cestitke momcima na vaznoj pobedi!!! Kako ljudi imaju malo pojma o kosarci, pa to je strasno…Svi ovde pisu kako smo igrali ocajno (valjda zato sto smo dali malo poena), i kako je Buducnost bila jos gora jer je dala svega 57 p…Moje misljenje da Buducnost nije imala sut veceras, ali da da su isto tako uzeli mnogo nerezonskih suteva, proistekli iz nase jake odbrane…Ko poznaje Karija zna vrlo dobro da se njegov stil vodjenja ekipe zasniva na stravicno agresivnoj i jakoj odbrani, a u prilog tome govori podatak da mi na svakoj utakmici u apsolutno svakoj cetvrtini ulazimo u bonus najkasnije na isteku cetvrtog minuta, a vrlo cesto i posle 2 min…Nasi to kosarkasi nisu nikako uspeli u prvom delu sezone da iskontrolisu, i katastrofalno su se gubili u odbrani, dok ona utakmica protiv Hemofarma i ova vecerasnja mnogo obecavaju sto se tice igre u odbrani, dok nam je napad jako slab i nepovezan, sa malo izradjenih akcija, i onda nam se vecina napada zasniva na individualnim resenjima…Ali vidi se pomak i treba dati podrsku ovim momcima, jer ubedjen sam da cemo vremenom biti sve bolji i bolji, i da ce igracima iz utakmice u utakmicu rasti samopouzdanje…Nadam se da cemo da zavrsnice kupa biti u top formi i biti spremni da jurisamo na trofej…P.S. ZELEO BIH DA SKRENEM PAZNJU ZVEZDASIMA KOJI PISU PO FORUMIMA I RAZNORAZNIM DRUGIM SAJTOVIMA DA PRESTANU SA KRITIKAMA I PLJUVANJEM KARIJA( ZBOG NEDOVICA I CVELETA) I OSTALIH IGRACA….PODRZIMO IH SVE I KAD IM NE IDE JER KAD TAD CE
BITI PRAVI…DOK SRCE KUCA U NAMA TI ZVEZDO NISI SAMA!!! VOLIM TE….<3

Reply
miki јан 11, 2012 at 00:08

Covek je rekao da u novoj godini idu bolja vremena i pobede :))
Realno niko nije ocekivao da vezemo dve pobede, ali Kari je Kari i svaka mu cast! Najvaznije da je ekipa pokazala karakter, jedino mi je zao Nedovica ali izgleda da se ne uklapa u ekipu…
Jos da nam je jedan dobar igrac mogli bi mnogo toga…

Reply
NOKIA C5-03 јан 11, 2012 at 00:01

Pesic kao trener nikada ne bi rekao da je njegov tim bio los. Tako rade pravi treneri dizu moral ekipe u losim vremenima!ZIVEO KARI I ZVEZDA!!!

Reply
Vanja јан 10, 2012 at 23:58

Ja sam singlao 1 sa 100e i sve mi je super, ali mi je stvarno falio Nemanja Nedovic. Ali i on ce uskoro doci na svoje.

Reply
Anoniman јан 11, 2012 at 01:30

On covek pregovara sa Partizanom, zato nije medju 12…
Provereno…

Reply
Žile јан 10, 2012 at 23:56

Ruzna utakmica,ali najvaznija je pobeda.Ipak,druga utakmica zaredom kako Nedovic nije ni na klupi.Ne razumem zasto se Cvetkovic ne posalje u radnicki fmp da igra,a sa Nedovicem dobijamo igraca vise u rotaciji koji moze da igra na pozicijama 1 i 2.Ne pada mi na pamet da kritikujem Pesica,ali voleo bih da cujem objasnjenje.Prica da se svim igracima daje sansa ne stoji jer neki su i previse sansi dobili ove sezone,a Nedovic je ogroman talenat i takvi igraci moraju da igraju.

Reply
Branislav јан 10, 2012 at 23:43

Izgleda da je Stanoje dao otkaz..Ovih -10 mi sad ne izgleda nedostizno…Kanda nam se dupla kruna smesi :))))

Reply
Igor јан 11, 2012 at 10:05

Uh, a Stanoje je straaaasan trener. Jedan od najboljih u evropi. Mozda i najbolji.

Reply
Alex Krycek јан 10, 2012 at 23:42

Onda, Pešiću, ti i ja imamo različite ukuse…katastrofa od utakmice, pobedili smo jer smo bili manje loši…

Reply
DNL јан 10, 2012 at 23:54

А да прокоментаришеш ову вест ујутру , када ти се слегне све и када поново погледаш утакмицу..
Видећеш да су одбране оба тима биле на високом нивоу и да смо се држали тактике .
Будућност је пружила лошу партију јер им ми нисмо дали простора и јер смо били агресивни током целог меча!
Судије су дозволиле игру са доста контакта и то се делом одразило на ефикасност и проценат шута оба тима..

Reply
Mistrija јан 11, 2012 at 00:10

Ne znam ali ni ja se ne bih slozio sa tobom, cini mi se da su odbrane bile katastrofa, pa promasmo i mi i oni bar 5 zicera koje nikako ne bi smeli se promase, bitno da smo dobili, dize se moral bice bolje.

Reply
Alex Krycek јан 11, 2012 at 03:55

Čak iako su odbrane bile dobre, a smatram da je naša odbrana bila NAJBOLJA u dosadašnjim utakmicama, nadam se da će ostati ovakva, kako objasniti onoliko promašenih zicera i trojki sa otvorenih pozicija?

Reply
milos јан 10, 2012 at 23:36

Ponovicu hiljaditi put: Pesic je za mene najbolji trener, ali ne mogu sebe da lazem i da kazem kako se slazem sa njegovim recima. Pa svi su videli da je Covic bio OCAJAN, Tomas jos uvek igra divlju kosarku, nije uklopljen,a tim nam uopste nije mlad. Bio bi kada bi igrali Nedovic, Cvetkovic i Nikolic.

Reply
DNL јан 10, 2012 at 23:31

Пешић је најјачи део нашег тима. У преломним моментима тактички је надмудрио тренера гостију и није дозволио да нам победа измакне..
Одлично су се показали Лешић и Томас , Миле је одрадио свој посао, а Човић се у завршници исправио за срљање током меча.
Треба наставити у овом ритму , јер дошло је и оно чега није било у првом делу сезоне САМОПОУЗДАЊЕ …

Reply
nebo јан 10, 2012 at 23:29

kaze Pesic..ZA NASU MLADU EKIPU?..koje bre mlad Ilic,Vasic ,Covic ,Tomas i Popovici..za mene mladi samo mogu da budu do 21 ili 22 godine…

Reply
Darko јан 10, 2012 at 23:34

Covic je ’89 godiste! Pa ti vidi dal je star…

Reply
milos јан 11, 2012 at 00:04

Covicu je ovo sigurno cetvrta godina za redom da je startni plejmejker i gde je sad!? On da nesto zna do sad bi otisao, a greota je sto jedan Cvetkovic ne dobija ni minut, to se ni sa cim ne moze opravdati i nevidjena je sramota,a i bice velika steta po nas klub kada on sledece godine bude zaigrao za Partizan.

Reply
delija86 јан 11, 2012 at 08:30

Jbt partizan

Reply
milos јан 11, 2012 at 13:25

Tako je sine, kad zabaguje mozak, a ti brze, bolje opsuj!

Leave a Comment