Moja Crvena Zvezda
АрхиваДомаћи шампионатДруги пишуФудбал

Predstavljen Kristijan Borha

Kristijan Borha i Dejan Rambo Petković

Crvena zvezda je u petak 17. decembra potpisala ugovor o pozajmici sa kolumbijskim napadačem Kristijanom Borhom (22). Novi napadač našeg tima će se tako 10. januara staviti na raspolaganje Robertu Prosinečkom na početku priprema i konkurisati za mesto u najboljih 11 crveno-belih.

– Običaj je da ja pričam o novom igraču ali nema potrebe da to radim kad je tu naš „mali iz Brazila“ pa će on najbolje govoriti o Borhi – na duhovit način je sportski direktor Ivan Adžić svoju reč prepustio Dejanu Rambu Petkoviću, Zvezdinom asu koji je najviše uticao na dolazak Evandra i Borhe u Beograd.

– Nadam se da će Borha pomoći Zvezdi, da će biti pravi igrač, napadač. Bio je šest meseci sa mnom u Flamengu. To je igrač koji je pre par godina najavljivan kao veliko pojačanje Internacionala, kad su bili svetski prvaci. Tada je imao 18 godina. Bio je kod nas da bi zamenio čuvenog Adrijana. Naravno, teško je biti drugi Adriano u kratkom periodu, ali verujem da će šansu iskoristiti u Crvenoj zvezdi – kazao je Rambo Petković.

Kolumbijac je za početak pričao o svojim utiscima Beograda i Crvene zvezde.

– Grad je mnogo lep, malo je hladno, ali sviđa mi se, kao i stadion, i nadam se

Kristijan Borha predstavljen u crveno-belom. Nosiće dres sa brojem 19

da će mi ovde biti lepo narednih godina. Uz dobar rad, nadam se da ću uraditi dobre stvari, jer će to biti značajno i za mene i za ekipu. Moji kvaliteti su brzina i snaga. Mislim da imam potencijal i da ću ga pokazati.

Robert Prosinečki je tek nakon predstavljanja upoznao novog igrača o čemu je govorio Ivan Adžić.

– Robert je upoznat sa igračem, gledao je dosta materijala.

x Da li ste čuli za Maurisia Molinu, koji je nekada igrao na Marakani, i da li Vam je ovaj nešto rekao?

– Nisam pričao sa njim, ne poznajem ga lično iako znam ko je. Rano je izašao iz Kolumbije, tako da ga nisam upoznao lično. U Kolumbiji je Crvena zvezda mnogo poznata. Najbolji klub iz ove regije. Ekipa koja je bila svetski prvak, i veličina kluba je poznata u Kolumbiji, tako da sam svestan gde sam došao.

x Zvezdi trebaju pojačanja koja će odmah da unapredi igru. Da li su Borha i Evandro takav profil igrača? – Bilo je pitanje za Ivana Adžića.

– Mi smo i tražili profil igrača za koji mislimo da je neophodan Zvezdi. Mislim da su njih dvojica igrači koji će doneti veliki kvalitet Zvezdi, i da će Zvezda na proleće biti mnogo jača i da će igrati lepršavije nego do sada. Gledaćemo još da se pojačamo, ali dalja dovođenja zavise i od prodaje igrača.

Borha je klasičan napadač ali može da igra i po strani s obzirom na brzinu koju poseduje.

– U Brazilu sam igrao na dve pozicije, kao centarfor i po bokovima. Mogu da igram na obe pozicije, ali više volim da igram centarfora.

Za kraj zvaničnog predstavljanja novog igrača i Dejan Rambo Petković je rekao nekoliko impresija.

– Zvezda se prvi put obratila meni da preporučim nekog igrača. Evandro i Borha su dva igrača koja smo srećnim spletom okolnosti uspeli da dovedemo ovde. Borhu smo uspeli da ubedimo da raskine ugovor sa Flamengom, da bi mogao da dođe ovde. Evandro se sticajem okolnosti dan pre potpisivanja ugovora zainteresovao, i uspeli smo da mu predstavimo šta znači Crvena zvezda, koliko je to veliki klub, koliki je to potencijal za njih, i kolika je to mogućnost da oni napreduju. U Brazilu je velika konkurencija, dok je u našoj ligi manja i oči će biti uprte u njih. Evandro je igrač koji je igrao u velikim klubovima i reprezentaciji Brazila, dok je Borha takođe prošao kroz Inter, koji je bio svetski prvak, i Flamengo, svetski prvak, a sad je u trećem klubu koji je svetski prvak, tako da je sada sve na njemu da uradi ono za šta ima potencijala. Nadam se da će mu se ukazati prava šansa, mislim da je ovo pravi klub gde može da pokaže svoje znanje i pomogne mu – rekao je Rambo Petković.

Повезане вести

4 comments

Comments are closed.