Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Удовичић: „До краја године спортска такмичења без присуства публике“

Идеја се прво јавила у Немачкој, преписали су је Италијани, а примениће је и Срби. Тако нешто се могло претпоставиит, јер пандемија не попушта, вирус COVID-19 све више стеже обруч, па како не би било беспотребног излагања опасности извесно је да ће се спорт у нашој држави, кад ово прође, да се игра без присуства гледалаца.

То значи пубилке неће бити на фудбалским стадионима, халама за кошарку, одбојку, рукомет, сви други дворански спортови играће се без сведока, а исто важи и за појединачне дисциплине.

– „Слушајући савете експерата, домаћих и Светске здравствене организације, став је да се до краја године спортска такмичења наставе без присуства публике. Околности се мењају из дана у дан, али не можемо са сигурношћу тврдити да ће то бити до краја године, али сам сигуран да ће бар до септембра, односно да ће крај сезоне 2019/20 бити без публике“, објасно је „Тањугу“ Вања Удовичић, министар омладине и спорта у Влади Републике Србије.

Према његовим речима, ради се на томе да сваки савез пошаље план игре од 1. јуна, како свака организација види завршетак првенстава и да сви заједно буду спремни за повратак на терен кад се ванредно стање оконча.

– „Највећи проблем су нам регулативе међународних организација, свака се опредељује за своју, већ имамо примере различитог поступања и покушавамо да нађемо решење. Добра ствар је да први пут неке ствари можемо да предвидимо или видимо искуства других земаља које су раније захваћене пандемијом“.

Јасно је да све ово тешко пада спортистима, пошто тренирају у кућним условима, драстично смањеним интензитетом.

– „Посебно је сада важан рад на психичкој припреми. Није лако када знате да су вам такмичења отказана, да сте се спремали четири године за ОИ или квалификације, да је то одложено, плус питања уговора јер се спонзори повлаче. Јако је тешко остати на врхунском нивоу и бити професионалан до самог краја, ту нам је жеља да у сарадњи са њима, са психолозима, нутриционистима. тренерима, кроз искуства других, помогнемо и омогућимо да овај период прође што безболније“, додао је Вања Удовичић.

Повезане вести

Leave a Comment