Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Лазовић: „Много нам значе Тошић, Перовић и Петковић“

Дарко Лазовић, Бобан Бајковић и Мендеш Каду су једини фудбалери Црвенe звезде који су на припремама у Анталији били и пре две године, у зиму 2010. под вођством Владимира Петровића Пижона. Много се од тада изменио Звездин тим и утисак је да је сада пред њима будућност, а у њима квалитет достојан Звездиног дреса.

– О томе колико можемо и умемо ћемо „говорити“ када почне пролећни део сезоне. Баш смо причали Каду и ја како смо, уз Бајка, једини који су овде били и пре две године. Дакле, Калиста трећи пут. Можда донесе срећу. Видећемо – кроз осмех каже Дарко Лазовић.

Анталија би Црвеној звезди требало да донесе одличне услове за рад и уигравање. Требало би и да милионска армија навијача из Турске добије контуре тима које Просинечки планира за пролећни део шампионата.

– Имамо пет утакмица, а кажу да је у плану и шеста. То је заиста довољно мечева да се уиграмо и спремни дочекамо пролећни део шампионата. Не желим било шта да говорим унапред. Имамо амбиције, имамо квалитет и имамо обавезу према Звездином дресу. Надам се да ћемо уз подршку 25.000 навијача на сваком мечу бити победници на терену – искрен је Лазовић.

Млади репрезентативац Србије и један од лидера новог тима Црвене звезде каже да је конкуренција огромна.

– Мени лично одговара јака конкуренција јер је онда и сваки тренинг мини утакмица. Сви се боре за место у тиму и одлука је на шефу. Он ће бирати најбољих 11. Нећемо се опуштати током сезоне јер измена је увек ту. Понављам, најважније је да радимо добро и да немамо проблема са повредама.

Евентуална промена система игре није тема за првотимце, по Лазовићу.

– Филозофија се неће мењати и не може у Звезди. Дакле, играмо нападачки фудбал, верујем уз много голова. А како ће изгледати формација, то је одлука тренера Просинечког. На нама је да сваки захтев спроведемо у дело.

Иако је јавност сагласна у ставу да је Звезда ове зиме довела много младих и талентованих фудбалера, који су будућност клуба и српског фудбала, Лазовић ипак истиче старије.

– Много ће нам значити искуство Перовића, Тошића, Петковића. Дуго су фудбалски професионалци, имају искуство играња у иностраним лигама и сигурно ће значити овом тиму. Млађи треба да повуку, али искуство је такође важно, посебно сада када стварамо једну нову генерацију.

Црвена звезда у суботу 4. фебруара игра пријатељску утакмицу против словачке екипе Жилина, на терену који се налази у склопу хотела Калиста, у 17 часова по српском времену.

Повезане вести

9 comments

fccz феб 3, 2012 at 14:30

Ako bude napadacki kao protiv zete onda do k…a

Reply
delija86 феб 3, 2012 at 14:33

pa dobro jbg ti ne moze to jos da bude na nivou na kakvom treba da bude,ipak je pocetak priprema i 12 novih igraca koji do sad nikad nisu igrali u ovom sistemu

Reply
Vracarac феб 3, 2012 at 15:45

sad, bilo je i nekada priprema i uglavnom smo tavke utakmice cak i na pocecima priprema dobijali sa 5-0, 6-0, 11-0…

Reply
www феб 3, 2012 at 15:57

Nekada mi nismo imali dug 30+ mil. Nekada su kiparski klubovi bili topovska hrana, a danas redovno igraju LS. To vreme je proslo, tada je dobra omladinska skola, znacila i uspesan klub. Danas pare igraju glavnu ulogu, a toga kod nas nikad nije bilo na pretek, pa ni sad.

Reply
delija86 феб 3, 2012 at 14:18

Ja da sam trener uvek bi forsirao dve formacije,tj trnsformaciju iz jedne u drugu tokom meca,pocinjao bi sa sadasnjom a kad se da gol onda bi transformisao u neku malo defanzivniju kojom bi se protivnicki igraci zadrzavali oko centra i tu bi se uglavnom i igralo,tj sto dalje od naseg gola,to bi bila prilika da igraci dodju do daha i posle bi na kraju ponovo isforsirao napadacku

Reply
Alex Krycek undercovered феб 3, 2012 at 14:43

dakle, išao bi na 1:0 u svakoj

Reply
delija86 феб 3, 2012 at 14:58

A ko kaze da mi iz dalje igre ne bi dali jos neki gol,a primili ga ne bi sigurno

Reply
Alex Krycek undercovered феб 3, 2012 at 15:14

Idi druži se sa Acom Kristićem

Reply
MarkoFCRS феб 3, 2012 at 20:40

Ti si zaje*ao i Žonpija

Reply

Leave a Comment