Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Наставак тријумфалног низа на Јадрану

Серију победа у регионалној лиги кошаркаши Црвене звезде мтс наставили су и у дуелу са словеначком Крком. У оквиру 5. кола АБА ј.т.д. лиге пулени тренера Саше Обрадовића остварили су нови убедљив тријумф и тиме направили лепу увертиру пред предстојеће гостовање у Минхену.

Црвена звезда мтс – Крка Ново Место 88:62 (18:15, 26:14, 23:17, 21:16)

Пред велики број мечева које ће наша екипа одиграти током месеца новембра тренер Саша Обрадовић је сваком играчу који се овог пута нашао у ростеру расподелио минутажу, а момци су то искористили и сви су се уписали у листу стрелаца. Најефикаснији у нашој екипи био је Огњен Добрић са 14 постигнутих поена, а поред њега двоцифрени учинак имали су и Волден са 13, О`Брајант са 11 и Лојд са десет поена. Међутим, оно што је обележило сусрет свакако је податак да током сусрета судијска тројка Кардум, Стефановић и Терлевић досудила чак 55 прекршаја чиме је игра често била прекидана и у потпуности је онемогућено успостављање било какве континуиране игре током меча.

Само током првог периода игре гости су били равноправни, а како је време одмицало предност наше екипе само је расла. На „велики одмор“ Црвена звезда одлази са 16 поена предности, а максималну предност наша екипа имала је у финишум меча када је разлика достигла +31 поен (83:52).

И поред убедљиве победе Саша Обрадовић био је незадовољан неким детаљима у игри наше екипе. У неким ситуацијама Звездини напади завшавали су се индивидуалним акцијама или шутевима, без одрађених акција које су биле зацртане, а такође је Обрадовић имао разлога и да замери на неким допуштеним офанзивним скоковима и томе што су Кркини играчи неколико пута сувише лако остајали усамљени на шуту, односно што одбрана није добро ротирала у недостатку комуникације. Али, то су биле само финесе које се решавају у ходу и није нешто због чега Црвеној звезди треба да брину.

Сада је најважније да се екипа добро одмори и припреми за пут у Минхен, јер после тога следе и везана гостовања Приморској у Копру, па ЛДЛЦ АСВЕЛ Вилербану у Лиону…

Црвена звезда мтс: О’Брајант 11 (6ск), Рочести 3, Хол 7 (4ас), Волден 13 (5ас, 4ск), Лојд 10, Давидовац 9, Рит 3, Добрић 14 (4/6 за три), Симоновић 6, Јагодић-Куриџа 8, Кузмић 2, Тери 2.
Крка Ново Место: Медвед, Стергар 5, Јанчар, Камфор 9, Стипчевић 3, Врабац 13, Барич 9, Коси, Шкифић 11, Шкендељ, 3, Ребец 3, Вучетић 6.

Повезане вести

6 comments

Veteran Sever нов 3, 2020 at 00:27

Dobro odrađena utakmica! Dobrooo. Ali, koje je ovo suđenje? Pa sudio se popreki pogled! To je mučenje za gledanje. Na svakih 10 sekundi zvižduk pištaljke na jednoj maltene trening utakmici. U finalu NBA, kad je kriterijum najstrožiji, ne bi polovinu faulova sa večerašnje utakmice sudili! Moram da napomenem da naši centri nisu ni za ABA ligu, a kamoli za Evroligu. Sad kapiram kako je ono derište iz Mege, Petrušev, dao više koševa nego svi naši centri zajedno i uhvatio više lopti od svih naših trapavih centara. Imam velika očekivanja od Brajanta, ali on igra košarku ko neki basketaš sa ulice!!! Valjda će Sale Obradović da ga „utegne“ u timski ritam.

Reply
MILOS RANKOVIC нов 2, 2020 at 21:17

NEMA STA OVO JE EKIPA ZA ABA LIGU PREJAKA.SVIMA VERUJEM SEM OVOM TERIJU.NIJE ON ZA ZVEZDU.O KUZMICU JE TESKO PRICATI.IDEMO DALJE MORAMO POBEDITI BAJERN

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 2, 2020 at 21:42

slazem se za terija..on samo zna da zakuca kad je sam i to je to..najslabiji igrac i nekoristan

Reply
Nenad Popovic нов 3, 2020 at 00:28

Slazem se braćo sa obojicom. Teri je po svoj prilici promasaj. Kuzmić, najbolje da što pre ode. Na kraju ispade da nemamo centre, a mali Ristić razbija u drugom klubu. Nije ni on nešto posebno, ali je bolji od ovih. Na svaki mogući način treba pobediti Bajern i onog odvratnog Žabara. Pozdrav svim pravim Zvezdašima!

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 2, 2020 at 20:40

brajant postao privatnik..lepo se zabavlja

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 2, 2020 at 20:39

lakši trening..laganica

Reply

Leave a Comment