Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаКошаркаНајновијеТрансфери

Гист у минхенском Бајерну?

Претходне сезоне као велико појачање из атинског Панатинаикоса на Мали Калемегдан стигао је Џејмс Гист. Очекивало се да ће кошаркаш познат по атрактивним потезима бити једна од пократачких снага екипе тадашњег тренера Милана Томића у борби за пласман и у ТОП 8 Евролиге, али након стартног неуспеха у Супер купу АБА лиге, уследини су и неко неочекивани порази у регионалном такмичењу, као и не баш репрезентативни резултати у елитном европском кошаркашком такмичењу, па су и саме игре Џејмса Гиста биле оцењене незадовољавајућом оценом.

Током сезоне као могућа опција помињало се да би Гист могао и да напусти редове Црвене звезде и поред чињенице да је са нашом екипом имао потписан двогодишљи уговор, али до тога ипак није дошло. Међутим, након што је такмичарска сезона у марту прекинута услед светске пандемије вируса COVID-19 две стране су се договориле и уговорна обавеза између КК Црвена звезда мтс и Џејмса Гиста је раскинута и амерички кошаркаш рођен у Турској постао је слободан у избору нове средине након 46 одиграних утакмица у црвено-белом дресу и постигнутих 406 поена.

Једно време као потенцијална нова дестинација играча који је у досадашњој каријери наступао за италијанску Бјелу, Локомотиву Кубан, Партизан, Фенербахче, Малагу и Панатинаикос помињао се литвански Ритас, а према последњим информацијама Џејмс Гист ће у наредним данима појачати евролигаша из Минхена екипу Бајерна. На његовом довођењу инсистира тренер баварске екипе Андреа Тринкијери који је претходне сезоне био тренер нашег вечитог ривала.

Да ли ће до овог трансфера и доћи остаје нам да сачекамо и видимо. Свакако тридесетчетворогодишњи кошаркаш има још шта да пружи на евролигашким паркетима.

Повезане вести

Leave a Comment