Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеТрансфериФудбал

Звезда пронашла појачање у Горњем Милановцу?

Зимски прелазни рок све је ближи. Спортски сектор нашег клуба свакако ради на јачању екипе како за пролећне изазове у Европи и домаћем шампионату, тако и на проналаску играча који ће у сезонама пред нама представљати окосницу екипе.

Један од играча који би у наредном периоду могао да буде узданица црвено-белих је фудбалер Металца из Горњег Милановца Мбонго Престиж.

Млади крилни нападач из Конга је скренуо пажњу на себе одличним партијама ове сезоне, а поготову евро голом против Златибора, који му је уједно и једини у овој сзони. План шампиона Србије и лидера у текућем шампионату је да откупе Престижа од Металца, али да он остане у Горњем Милановцу на позајмици, јавља „Спортски журнал“.

Остаје питање да ли ће дод договора доћи пошто Металац се нада да ће неименовани клуб из Белгије, који прати Престижа неко време, послати бољу понуду и да ће фудбалер из Конга пут Западне Европе.

Мбонго Престиж је рођен 10. јула 2000. године у Бразавилу главном граду Републике Конго. Професионалну каријеру започео је у екипа ЦАРА Бразавил, а у родном граду наступао је и за ЦСМД. Током иностране каријере наступао је за чешки МФК Вишком и екипу Шарлот Индепенденс која наступа у америчкој УСЛ лиги (други ранг фудбала у САД). Крајем јануара 2020. године Престиж је постао члан клуба из Горњег Милановца.

Национални дрес репрезентације Конга облачио је девет пута.

Повезане вести

Leave a Comment