Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Стевановић: „Не можемо да одбијемо помоћ коју нуде Терзић и Црвена звезда“

ОФК Београд спада у ред најзначајнијих српских клубова. Претходних година клуб са старе Карабурме доживљава најтеже тренутке у својој историји, али како се чини и томе се можда назире крај. Данас је одржана ванредна Скупшина ОФК Београда на којој је за председника Управног одброда изабран некадашњи играч овог клуба и репрезентативац Саша Стевановић који је након избора обратио медијима путем саопштења:

– “Показано је да основа за враћање ОФК Београда постоји, а то је јединство бивших играча, радне заједнице, Клуба пријатеља, ветерана и новинара. Као део овог јединства добио сам задатак да их предводим до остваривања заједничког циља, а то је да ОФК Београд вратимо тамо где припада.

Теорије завере, лични интереси и лоше процене довеле су наш клуб на најниже гране у својој историји. Док се још увек неки труде да бране ОФК Београд од Офковаца, ми смо на овој скупштини доказали јединство, као и истрајност у борби за наш клуб.

ОФК Београд ће увек остати клуб са својом историјом, својим грбом, вечно популарном плаво белом бојом и химном.

Ситуација у којој је тренутно ОФК Београд не оставља трунку слободе да одбије помоћ од клубова који тренутно финасијски и организационо боље функционишу од нас. Помоћ коју је понудио Звездан Терзић и Црвена Звезда, као и евентуалну сарадњу два клуба коју је поменуо, отвора могућност да наш клуб добије прву ињекцију пред почетак враћања.

Схватајући озбиљност ситуације у којој се клуб тренутно налази, своје мишљење сам изнео људима који су ме подржали и навијачима. Помоћ у виду пословно-техничке сарадње требамо да прихватимо, уколико та помоћ не ремети интегритет и традицију нашег клуба.

Поред тога, нашу искрену идеју и борбу за враћање ОФК Београда тамо где припада, препознали су многи наши прослављени играчи, привредници и људи из јавног живота, они такође желе да допринесу овој идеји и борби.

Надам се да ће идеја за повратак ОФК Београда и енергија коју ствара јединсто нас Офковаца, пробудити жељу државних органа да се и они укључе.

Наредних дана оформићу УО са људима од интегритета и жеље да нашу заједничку идеју спроведемо у дело.

Желео бих да се захвалим свима на поверењу које су ми пружили. Покушаћу да на најбољи могући начин оправдам то поверење. Бирајући мене изабрали су транспаретност у раду, рад само у интересу ОФК Београда и борбу до крајњег циља, Офк Београд у фудбалској елити.

Све мање се може чути реч господин и дама, ми смо борци да се Романтичари не одају забораву.

Саша Стевановић”

Остаје нам да видимо да ли ће до сараде нашег клуба и ОФК Београда и доћи, а мора се нагласити да се очекује да ће од лета 2021. године екипа Графичара кренути својим путем, одвојено од система Црвене звезде, па је потпуно јасно да ће нашем клубу бити потребан стратешки партнер у којем ће стасавати наши млади фудбалери.

(извор/фото: butasport.rs)

Повезане вести

Leave a Comment