Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновије

Човић: „За мене је дерби само са Партизаном“

Председник КК Црвена звезда мтс, Небојша Човић, гостовао је у петак у јутарњем програму ТВ Прва. Том приликом је причао о предстојећој утакмици црвено-белих и Будућности у Подгорици, у сусрету који ће вероватно да одлучи ко ће бити први на табели АБА лиге пред почетак плеј-офа.

Први човек Будућности Драган Бокан на исту тему је причао за босански портал „BHbasket“ дан раније, а том приликом је “поткачио” Човића због изјаве да “меч Звезде и Будућности можда и није дерби”. Функционер Звезде му није остао дужан.

– „Није то продаја кромпира. Знам тачно шта сам рекао. Рекао сам “да нас чека дерби, ако је то уопште дерби”. За мене је дерби само са Партизаном. Ови што преко ноћи покушавају да буду велики, тешко то иде поред Звезде и Партизана“ – рекао је Човић, који је оптужио Црногорце да пред сваки битнији Звездин окршај пласирају дезинформације у вези клуба са Младог Калемегдана:

– „Те Давидовац, те Колом, те информација о лиценци у Евролиги. Ми смо прошли тог “топлог зеца” 2018. године. Дивљање црногорских функционера. Сада када нема публике, ваљда се то неће поновити. Никада се нису извинили за то. Ово је АБА лига, није Бокан лига. Они стално праве заверу. Немам ништа против, нека и даље тако мисле, али ми смо Црвена звезда. Не путујем у Подгорицу из здравствених разлога, зато што сам прошао ову корону “веома узбудљиво”. Лекари су ми рекли да се не нервирам. Гледаћемо судије, да ли је све регуларно. Надамо се да хоће, па нека победи бољи у тој важној утакмици.“

Звезда ће у Подгорици бити без Дејана Давидовца.

– „Давидовац има бактеријску инфекцију. Остао је у Београду да се колико-толико залечи. Добрић је сасвим у реду.“

Човића неретко коментаришу и критикују функционери ривалских клубова. Њему то не смета.

– „Некоме смета што сам ја добро информисан, али шта да им радим. Да ми је неко рекао да ћу за 10 година да освојим 15 титула са Звездом, не бих му веровао. На овом простору „А“ лиценцу заслужују Звезда и Партизан. Треба нам и подршка државе, коју ми имамо у виду гаранција. Радимо на томе, причамо са људима из Евролиге. То радимо већ годинама.“

Због пандемије коронавируса ове сезоне се играло без навијача. Човић брине шта ће да се деси ако се ситуација не поправи до наредне сезоне.

– „Нама је велики проблем што нема публике. Не само са аспекта игре. Наш амбијент је тежак противнику. Тако је и у Атини, Тел Авиву. Са друге стране, имамо велики финансијски удар, око 2.500.000 или 3.000.000 евра је избијено из џепа. Плашим се да то води ка економској катастрофи. Биће неопходна реорганизација. Добро, можемо да се окренемо домаћим играчима, али они са квалитетом потребним за Евролигу или Еврокуп коштају често више него поједини страни играчи. Захвалан сам држави на помоћ и разумевању, али ако мере празних трибина буду настављене и следеће сезоне, биће нам потребна много већа помоћ“ – поручио је Човић на крају разговора за ТВ Прва.

Повезане вести

1 comment

dusan мар 21, 2021 at 22:01

bravo. odlomise nas crnogorci. tebi nek igraju hol lazic simonovic radanov kuzmic i noko. i vidi da tudjmanima obezbedis licencu za evroligu. e i da nam objasnis ovu politiku sto pre.

Reply

Leave a Comment