Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДербиМлађе категоријеНајновијеФудбал

Кнежевић решио дерби омладинаца

Јуниори Црвене звезде су савладали Партизан са 1:0 на гостујућем терену у оквиру 27. кола Омладинске лиге Србије. Пулени Марка Неђића су владали тереном током читавих 90 минута, офанзивна игра исплатила се у другом полувремену и црвено-бели су стили до вођства. Стрелац јединог гола био је Никола Кнежевић из једанаестерца.

Партизан – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Стадион: „СЦ Телеоптик“.

Судија: Милош Ђорђић.

Стрелци: Кнежевић (из једанаестерца) у 57. минуту.

Жути картони: Илић, Пурић, Петковић, Вранић, Гочманац, Ковинић (Партизан), Ћурић, Лековић, Кнежевић (Црвена звезда).

Партизан: Гочманац, Бојат, Грковић(од 87. Мићић), Илић(од 69. Станковић), Ђорђевић, Рашковић, Вранић, Пурић, Миловановић(од 70. Ковинић), Влаховић, Петковић(од 81. Стојановић).

Црвена звезда: Ћопић, Крстић(од 81. Лукић), Лековић, Гочобија(од 24. Радојевић), Петровић, Пантић(од 66. М.Стојановић), Ћурић, Ј. Митуљикић(од 75. Пиргић), Кнежевић, Н. Митуљикић, Кахвић(од 85. Бачанин).

Одлично су ушли у утакмицу изабраници Марка Неђића. Већ у петом минуту Јован Митуљикић је добро пробио по десној страни, ушао у шеснаестерац, али је гађао поред стативе. Само два минута касније, поново је Јован Митуљикић покушао, овај пут из слободног ударца, али је голман црно-белих успео да одбрани његов шут. Играо се 15. минут када је Петровић одлично прошао по левој страни и убацио лопту у казнени простор, али је један од дефанзиваца домаћих у последњем тренутку реаговао испред Кнежевића.

Наставили су црвено-бели офанзивно и у наставку. У 24. минуту, после фаула над Јованом Митуљикићем, гађао је Кнежевић из слободног ударца са 17 метара, али само изнад пречке. Највећу шансу у првом делу игре имао је Јован Митуљикић, после одличног додавања Кнежевића. Покушао је офанзивни везиста наше екипе да упути ударац, али је изблокиран у последњем тренутку. Последњу шансу у првом полувремену имао је Партизан у 45. минуту, гађао је Грковић сам десни угао гола на којем је Ћопић, али голман Звезде је маестралном парадом одбранио његов покушај.

Велики притисак направила је Црвена звезда на последњу линију Партизана у првих 10 минута другог полувремена. Крстић је покушао са око 20 метара у 51. минуту, али његов ударац је изблокиран, а црвено-бели добијају корнер. У 53. минуту добра комбинација браће Митуљикић, Никола је проиграо Јована, али један од дефанзиваца црно-белих послао лопту у корнер. После доброг центаршута из угла, Гочманац је направио фаул над Кнежевићем и главни арбитар меча Ђорђић показује на белу тачку. Одговорност је преузео Кнежевић и погодио из једанаестерца у 57. минуту за вођство Црвене звезде са 1:0.

Опао је ритам меча после гола Црвене звезде. Није било конкретних шанси ни на једној ни на другој страни. Играо се 88. минут када је Пиргић проиграо Стојановића, али његов покушај завршио је преко гола. Два минута касније Кнежевић је добро додао до Ћурића, али је везиста гађао изнад пречке. Примирили су играчи Црвене звезде лопту у наставку и лако привели меч крају.

The post Кнежевић решио дерби омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment