Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДербиМлађе категоријеНајновијеФудбал

Пораз кадета

Кадети Црвене звезде поражени су од Партизана са 2:1 у оквиру 27. кола националног шампионата. Изабраници Николе Митића успели су да изједначе резултат после одличне игре на старту другог полувремена, али недостајало је среће за тотални преокрет. Стрелац јединог гола за Звезду био је Мирко Николашевић.

Партизан – Црвена звезда 2:1 (1:0)

Стадион: „СЦ Телеоптик“.

Судија: Дејан Трифковић.

Стрелци: Баждар (из једанаестерца) у 9. и Јевремовић у 64. минуту за Партизан, а Николашевић у 53. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Сердар (Партизан), Марић (Црвена звезда).

Партизан: Михајловић, Сташевић, Тркуља, Николић, Стјепановић, Аћимовић, Јевремовић, Сердар(од 82. Исаиловић), Стојановић, Трифуновић, Баждар(од 90. Вељић).

Црвена звезда: Маринковић, Митић(од 46. Савић), Марић, Лечић, Граоња(од 73. Вукичевић), Видојевић, Шљивић(од 83. Милосавић), Радоњић, Мијатовић(од 45. Миладиновић), Николашевић, Бубањ.

Отворено су ушла оба ривала у меч. Прву већу шансу имао је Партизан у седмом минуту, када је Баждар добро гађао са дистанце, али маестрално је Маринковић одбранио његов покушај. Само два минута касније, главни арбитар меча Трифковић је досудио једанаестерац за црно-беле после фаула. Одговорност је преузео Баждар и погодио за 1:0. После постигнутог поготка Црвена звезда је преузела иницијативу. У 17. минуту одлично је гађао из слободног ударца Николашевић, лопта се од Михајловића одбила до Бубња, који је шутирао преко гола. У 31. минуту Мијатовић је покушао из слободног ударца, али је гађао преко пречке. Само два минута касније Видојевић је шутирао два пута, први пут је био изблокиран, а друга лопта је завршила изнад пречке.

Иницијатива Црвене звезде исплатила се почетком другог полувремена. Притисли су изабраници Николе Митића последњу линију Партизанове одбране. У 53. минуту Радоњић је одлично упослио Николашевића у казненом простору, а крилни нападач наше екипе је лако савладао Михајловића за 1:1. Само два минута касније могла је Звезда до тоталног преокрета. Бубањ је одлично проиграо Миладиновића на левој страни, али је голман домаће екипе у последњем тренутку излетео на лопту.

Играо се 61. минут када је када је Николашевић упослио Бубња у шеснаестерцу, није успео нападач да се окрене и шутира, али је Шљивић гађао из другог плана, ипак није дошло до промене резултата. Два минута касније Миладиновић је упутио ударац са велике даљине, али његов покушај је завршио поред гола. У 64. минуту Партизан је поново дошао до вођства преко Јевремовића. Упркос теренској иницијативи црвено-белих, у 69. минуту, после играња руком у шеснаестерцу Црвене звезде, други једанаестерац је досудио Трифковић. Поново је Баждар гађао са беле тачке, али Маринковић је маестрално прочитао страну и сачувао мрежу. Није било конкретнијих шанси до краја утакмице. Покушали су играчи Црвене звезде у пар наврата да савладају Михајловића. У надокнади времена последњу шансу је имала Црвена звезда када је Бубањ проиграо Миладиновића али није било среће да се матира голман домаћих.

The post Пораз кадета appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment