Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаКошарка

Учинак Звездаша у Европи и свету (Кошарка)

Пре него што почнемо са анализом игара наших бивших играча, желео бих да нагласим да се наш млади првотимац Александар Цветковић нашао на 7. месту најбољих младих играча Европе у 2011. години. Такође, отказ у Русији добио је наш бивши тренер Стеван Караџић, који је водио екипу Јенисеја.

У Немачкој је овог викенда играно 21. коло БББ лиге. Прву утакмицу у лиги, за Брауншваиг, одиграо је Игор Милошевић , а за који такође наступа и Бранко Јоровић. Њихов тим је изгубио од Фрапорта, а оба играча била су на терену у стартним петоркама. Игор је постигао 13 поена, а Бранко Јоровић 12.

У Турској је се протеклог викенда играо 18. коло. Одличан је опет био, наш играч из прошле сезоне, Стеван Јеловац који је у победи Анталије над Мерсином постигао 18 поена и имао 8 скокова. Ефес наставља са победама, а овога пута победили су екипу Владимира Штимца, Олин Едирн. У пораженој екипи Штимац је био најефикаснији са 13 поена и 7 скокова, док је Филип Виденов постигао 10 поена.

Екипа Хацетепеа поражена је од Банвита 78:73, а Рикадро Марш је за поражену екипу постигао 9 поена. Евролигаш Галатасарај је на гостовању лако изашао на крај са Каршијаком 67:75, а Јово Станојевић је у пораженом тиму постигао 20 поена, забележио 7 скокова и 5 асистенција. Екипа Бешикташа победила је Турк Телеком 79:74, а наш доскорашњи члан Адам Морисон постигао је 22 поена.

У НБА лиги, Дарко Миличић није наступао за Минестоту због повреде, док је Влада Радмановић постигао 6 поена и забележио 3 скока у поразу Атланте од Мајамија 87:107.

У Грчкој је овог викенда одигран велики дерби, у ком је Олимпијакос, као домаћин, савладао екипу Панатинаикоса 78:77. Дерби који су обележиле сумњиве судијске одлуке и на крају 2 уз звук сирене Батиста, имао је и двојицу Звездаша. Марко Кешељ је за 16 минута постигао 6 поена, имао 5 скокова и 3 украдене лопте, док је Перо Антић 14 минута и уписао 7 поена.

У Летонији је за екипу Вентспилса, Џамар Јанг у убедљивој победи учествовао са 10 поена.

У Италији је играно 21 коло, које је донело бројна изненађења. Екипа Сасарија, победила је у „најружнијој“ дворани у Европи екипу Милана 71:81. Омар Кук је код домаћина на паркету провео 21 минут и забележио 9 поена и 2 успешна додавања. Монтепаски је у Сијени лако изашао на крај са Бијелом, 104:78. У домаћој екипи, Игор Ракочевић је постигао 18 поена за 20 минута, док је код гостију Тадија Драгићевић за 33 минута на паркету постигао 14 поена. Екипа Монферата је код куће поражена од Казерте 76:77, а код домаће екипе Оливер Стевић је постигао 9 поена и уписао 4 скока за 19 минута у игри.

У 19. колу Белгијског првенства Шарлоа је после продужетка славио на гостовању Генту, 70:71. Код гостију је 40 минута у игри провео Ендрју Вижнијевски и уписао 9 поена, 5 скокова и 2 асистенције. Остенде је као гост савладао Леувен, а Душан Катнић је у игри провео 9 минута и није се уписао.

У Русији је играно 12. кола, а екипа ЦСКА је савладала Локомотиву 87:70. Милош Теодосић је постигао 6 поена, за 12 минута у игри. У ВТБ лиги екипа Лијетувоса је као домаћин савладала Проком, а наш бивши члан Лоренс Робертс је постигао 1о поена и уписао 9 скокова. Јенисеј је код куће поражен од Азомваша, а Марко Мариновић је уписао 9 поена, док је Елмедин Кикановић постигао само 4 поена.

Овог викенда је одиграно и последње коло шпанске Ендеса лиге, пред Куп Краља. Највеће изнедађење приредио је Блусенс Монбус који је као савладао Каху Лаборал после продужетка. У пораженом тиму Немања Бјелица је убацио 10 поена уз 4 скока, за 22 минута у игри.

Повезане вести

5 comments

stanko феб 14, 2012 at 13:50

Beograđani najviše navijaju za Zvezdu

Januarsko istraživanje pokazalo da najviše Beograđana, njih 41 odsto navija za Crvenu zvezdu. Partizan na drugom mestu sa 21,1 odsto.
Rezultati istraživanja koje je u januaru sprovela agencija Ninamedia su pokazali i da 41 odsto Beograđana navija za Crvenu zvezdu, 21,1 odsto za Partizan, dok njih 32,7 odsto ne navija ni za koga, 3,8 odbija da odgovori, a 1,4 odsto navija za drugi klub.

Reply
kalu феб 14, 2012 at 13:18

A Entoni Majl(omiljeni lik edina i koleta sa arene)jer ziv taj covek? 😀

Reply
Luka феб 14, 2012 at 14:49

Jeste, igrao je u Južnoj Americi, nisam siguran gde je sad. Mislim da sam negde video da je opet u Kini, a ako nije onda je ostao u Urugvaju 🙂

Reply
veliki pravi Zvezdas феб 14, 2012 at 12:56

Hocemo povratak u Crvenu Zvezdu Branka Jorovica i Tadiju Dragicevica jer su oni potrebni Crvenoj Zvezdi

Reply
bbrs феб 14, 2012 at 12:31

Koji bre lorens roberts????Jeli to onal kad su ga pitali novinari da li bi opet obukao dres Zvezde izjavio kako to ni u ludilu ne bi uradio zbog grobara,vi njega svrstavate u Zvezdase…Znaci i kad mustafa ode iz partizana i kad pisete ovu temu svrstacete i njega ovde!?!

Reply

Leave a Comment