Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Ово су Звездини шампиони

Црвено-бели су победом над екипом Металца са 5:1 тријумфално завршили национални шампионат, а после утакмице одржана је церемонија доделе шампионских медаља играчима који су учествовали у освајању нове шампионске титуле.

Црвена звезда је победом над Милановчанима успешно завршила још једну такмичарску сезону. Звезда је украсила витрине музеја стадиона „Рајко Митић“ 32. шампионском титулом, четвртом у низу коју су освојили наши играчи. Екипа Дејана Станковића је на свим фронтовима бележила велике успехе, а наш тим је ове године обарао бројне рекорде. Црвено-бели нису изгубили ниједан меч у домаћем шампионату, а успели су и да поставе нови рекорд по броју постигнутих голова у једној сезони у домаћој лиги, јер су укупно постигли 114 погодака, чиме су оборили рекорд вечитог ривала и тако поставили нов. Чињеница вредна помена јесте и то да је екипа Дејана Станковића највише пута тресла мрежу ривала у домаћем првенству, у поређењу са свим европским тимовима, чиме је иза својих леђа оставила тимове попут Интера, Бајерна из Минхена, Манчестер Ситија.

Такође, о каквој се екипи ради говори чињеница да је утакмицом против Металца наш тим победоносно стигао до 108 такмичарских бодова у националном првенству. Звезда је и у овој ставци оборила европски рекорд који је „држао“ шкотски Селтик са 106 освојених поена у лигашком такмичењу, тако да је наш тим нови власник рекорда на Старом континенту. Црвено-бели се налазе у самом врху европског фудбала по броју постигнутих голова у свим такмичењима, као и по просеку датих голова на мечу.

Екипа Дејана Станковића је у сезони 2020/2021 освојила 108 бодова, победила је у 35 сусрета, а три пута је ремизирала против ривала. Што се тиче гол разлике, наш тим је у коначном билансу забележио 114:20.

Након утакмице са Металцем одржана је церемонија доделе „златних“ одличја нашим играчима, као и победоносни трк којим су првотимци Црвене звезде обележили освајање 32. шампионске титуле, а четврте у низу. Надамо се да ће и у будућности многе генерације црвено-белих учествовати у остваривању овако сјајних резултата и исписивању нових страница црвено-беле историје у којима ће многи рекорди бити обарани. Такође, легенда Црвене звезде Јован Куле Аћимовић је трофеј за нај фер-плеј екипу за сезону 2020/21 уручио нашем капитену Милану Борјану, а то је још једна од многобројних ставки којима смо се истакли ове сезоне.

Ову титулу су, заједно са свим нашим навијачима освојили: Ћопић Марко,Одада Ричард, Лазетић Марко, Ераковић Страхиња, Бакајоко Аксел, Фалко Филипо, Крстовић Никола, Фалћинели Дијего, Срнић Славољуб, Петровић Његош, Гаврић Жељко, Николић Вељко, Саного Секу, Канга Гелор, Вукановић Алекса, Поповић Зоран, Гајић Милан, Панков Радован, Милуновић Немања, Дегенек Милош, Иванић Мирко, Павков Милан, Бен Ел Фарду, Катаи Александар, Родић Милан, Гобељић Марко и Борјан Милан. Такође, у текућој сезони су наступали и: Спиридоновић Срђан, Радуловић Андрија, Јованчић Душан, Бабић Срђан, Томане Антонио, Вулић Милош, Јовичић Бранко и Боаћи Ричмонд.

Стручни штаб и доктори: Станковић Дејан, Милошевић Небојша, Милојевић Милош, Милијаш Ненад, Бривио Ђанлуиђи, Панонћини Федерико, Сасо Вићенцо, Тодорић Никола, Перишић Никола, Васиљевић Марко, Младеновић Миодраг, Рајић Бранислав, Зувић Горан, Петровић Петар, Васојевић Жељко, Марјановић Александар, Милановић Стојан, Милановић Драган, Абрамовић Мирко и Негић Горан.

The post Ово су Звездини шампиони appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment