Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеТрансфериФудбал

Пешић одабрао турски Карагумрук

Искусни српски нападач Александар Пешић постигао је договор са Карагумруком, сазнаје „Mozzartsport“. Играч, који је протеклих дана био у активним преговорима око повратка у Црвену звезду, утаначио је све детаље са турским прволигашем, па се очекује да ће каријеру наставити у екипи која је прошлу сезону завршила на осмом месту тамошњег првенства.

Ништа још увек није потписано, тако да црвено-бели имају још мало времена да убеде Пешића да је повратак на стадион „Рајко Митић“, ипак, најбољи избор за наставак његове каријере. Али проблем представља то што играч је већ дао реч челницима Карагумрука, па су Звездине шансе у овом тренутку прилично мале.

Пешић је са турским клубом договорио двогодишњи уговор, уз опцију продужетка сарадње на још годину дана. У првој години уговора инкасираће 650.000 евра.

Према сазнањима, Пешић би на Маракани имао плату од око 500.000 евра, али је превагнуло то што је у овој фази каријере тражио мирнију средину за себе.

Пешић је из Црвене звезде отишао у јулу 2018. године у саудијски Ал-Итихад за обештећење од 4.200.000 евра. Потом је ишао на позајмицу у корејски Сеул, а прошлу сезону је провео у Макабију из Тел Авива, који је напустио услед недавних бомбашких напада у Израелу.

Подсећамо, тренер Црвене звезде Дејан Станковић је захтевао од управе клуба да новог шпица има на распологању већ на почетку припрема, како би имао времена да га имплементира у систем до 21. јула и почетка европских квалификација. Када је ситуација са Пријовићем почела да се компликује најодогворнија лица са Маракане су окренула Пешићев број. Ипак, изгледа да ће се потрага наставити на некој другој адреси.

Повезане вести

Leave a Comment