Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Станковић: „Није драма, верујем у играче“

Ремизирали су фудбалери Црвене звезде у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона у мечу са молдавским Шерифом (1:1), а утиске после сусрета изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Слабо смо реаговали на друге лопте, а то је оно што нас је красило против Каирата и што смо причали о томе да ће с њихове стране бити. Није проблем добити дуел у ваздуху и освојити лопту као дефанзивац, али било је много пасова иза одбране. Противник нам је секао иницијативу, али од постигнутог гола је то било у реду, поправили смо се у том сегменту. Почели смо да одузимамо лопте, „спустили“ противника, изједначили и ушли добро у друго полувреме, али смо на наш корнер добили црвени картон. Више од пола сата смо играли са играчем мање, да смо остали егал на терену по бројности – ко зна шта би било. Створили смо пар прилика, али ово је крај полувремена двомеча. Сада је битно да се одморимо, иако нас већ у петак чека утакмица. Верујем у моје играче. Квалитет и снагу имамо. Једино што замерам данас је та агресивност на другу лопту – почео је Станковић.

Говорио је и о црвеном картону који је Канга добио у 58. минуту меча.

– Фудбал је чудо. Да сам знао да ће да добије црвени, заменио бих га на полувремену, као што сам то урадио са Саногом када је стартовао у другом полувремену и направио прекршај. Реаговали смо одмах. Не желим да сваљујем кривицу ни на кога. Не ваља екипу оставити са играчем мање на терену, али можда сам и ја могао да предвидим шта ће да се деси и да оставим Кангу у свлачионици. Нисам видовит. Фаул код гола је био мало исхитрен, а опет нисам видео ни да је Канга био близу другог жутог картона.

Осврнуо се шеф стручног штаба нашег тима и на састав који је извео на терен.

– Научио сам и као играч и као тренер да је најбољи онај ко не игра. Ако није Дегенек, онда је то Павков, ако није он, прича се о Канги, па о бонусима, па о новим бонусима. То је као хрчак који трчи у круг. Идемо даље, не видим никакву драму. Било би лакше да смо добили, али ево, не важи гол у гостима, да је правило остало на снази, било би нам теже. Понављам – верујем у моје играче.

Говорио је Станковић и томе због чега је заменио Дионија.

– Не могу да оставим на терену неког 90 минута, ако нема енергије за то. Играмо са оним што имамо и гледамо да будемо максимално спремни. Сигуран сам да ће се Диони подићи, треба нам његов помоћ, ево и вечерас је дао гол. Можда није било како смо очекивали, али испунио је оно што се тражило од њега. Могао је боље у пољу, да се дуже задржи лопта. Имамо екипу и тим, видели сте да смо и са играчем мање, као лавови, заједно са публиком која је гурала и стала иза нас – нападали. Лепо је победити на Маракани пред оваквим амбијентом, али шта је ту је. Чека нас реванш, шансе су 50-50.

Говорио је шеф стручног штаба и о квалитету екипе Шерифа.

– Нису нас ничим изненадили. Имају таленат, свако појединачно, као и  брзину. Ако не стојимо близу и немамо реакцију на ту другу лопту, они момци знају да играју. Не долази се случајно у трећи круг квалификација за Лигу шампиона. Нема лаких поена, идемо даље. Ако хоћемо да играмо Лигу шампиона не може све да буде мед и млеко, морамо да се боримо и намучимо, а онда уједно да све буде слађе.

Истакао је Станковић да је изузетно задовољан како је екипа изгледала када после црвеног картона Канге.

– На то сам поносан, да можемо да испарирамо, имамо снaге. Момци су храбри, са десет играча су морали да обављају и по три посла на терену. Одушевљен сам њиховом храброшћу и менталитетом и тиме да иду даље, не посустају и да се боре до последњег тренутка. Можда смо могли у једном тренутку и да примимо гол, било је пар контри, али нисмо стали, то нас гура напред, тај однос и знам да ћемо урадити све да прођемо даље. 

Говорио је шеф стручног штаба и о могућем крајњем резултату утакмице да није дошло до искључења Канге.

– Не могу да се бавим шта би било кад би било, али како је утакмица текла и како смо ушли у друго полувреме, померили равнотежу на њихову половину, вероватно би можда исход био другачији, али не могу то да знам. Нема места драми, идемо даље – закључио је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

The post Станковић: Није драма, верујем у играче appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

9 comments

Delije Sever Ns авг 4, 2021 at 12:47

Idemo dalje pa šta nam bog da.Nadamo se prolazu.To je to što imamo od igrača,mi bolje nemamo a od ovog što imamo moramo napraviti dobitnu kombinaciju.Oni nas ni vide,nit čuju i zabole ih ona stvar šta mi pišemo a ako neuspeju oni se pokupe i odu bez stida i srama a mi smo ti koji ostajemo ovde i nerviramo se za svaki neuspeh.Ljudi od stare slave se ne živi i od prošlosti to svaki igrač mora da zna pa i Borjan!Ako smo izbacili Deganeka,Vukanovića,Petrovića i ostale nevidim da isto to nemože i Borjanu da se desi.Jedan od slabijih juče su Borjan i Pankov…Sanogo i Kanga nisu krivi oni su takvi igrači lopta prolazi a igrač ne a veliki naš Deki to je morao da zna.Po meni je trebao da ih izvede ubaci Krstičića i vrati Ivanića na zadnjeg veznog na krilo Bena i garantujem da bi sad drugačije pisali ali ovako i dalje tvrdim da smo mi Zvezda i da smo jači od njih i da smo na korak od evrope.Mnogo toga nestima ali i takvi smo za nijh prejaki.Živi bili pa videli.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 4, 2021 at 12:37

BITANGO JEDNA,TI SI REKAO DA SU TO NAJBOLJI IGRAČI..TI SI U DILU SA DOKTOROM..NE VERUJEM DA SI TOLIKA NEZNALICA DA NE VIDIS DA DIONI SE NIJE BAVIO NIKADA FUDBALOM.ZAR NE VIDIS DA JE PANKOV IGRAČ RANGA BEOGRADSKE ZONE,ZAR NE VIDIS DA JE KRSTIČIĆ SPORIJI I OD TOZE MIJAILOVICA I DZAJICA ZAJEDNO..PITAJ SE MALO MAJSTORE STO OD TIH ZVERI TVOJIH IMA IH 32 NI ZA JEDNOG NIKO NIJE PITAO..DA IMAS M.UDA REKAO BI OVO JE STO IMAMO PROSEK UZ 4 KRSTENA IGRAČA KATAI,IVANIĆ,FALKO I DRAGOVIĆ A OSTALO JE SAMO BEOGRADSKA ZONA..SRAM TE BILO IMENA I PREZIMENA KOJE NOSIŠ KAO NAŠA LEGENDA..KAO TRENER I COVEK SI NULA

Reply
dusan авг 5, 2021 at 08:25

brate, hajde malo uspori. „bitanga“, „kao covek i trener si nula…“ je u najmanju ruku neprimereno. kritika je jedno. uvrede su drugo.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 5, 2021 at 21:37

USPORIO SAM..TEŠKA JE LJIGA OD ČOVEKA..IZVINI ALI JE TAKO..NE VOLIM LJUDE BEZ M.UDA I UVIJANJE U FOLIJU..SAMO DIREKTNO I U CENTAR..A ON NEMA M.UDA

Reply
VLADIMIR авг 4, 2021 at 09:13

sram te bilo neznalico,sve si promasio,od taktike do izbora igraca u odbrani,a o tome da si direktni krivac sto smo igrali sa igracem manje da i ne govorim.Nama dva zadnja vezna igraca imaju zuti karton pri tome su oba visokorizicna po stilu igre,mentalitetu itd.i ti nista nemenjas,e moj veliki treneru…Ko je kriv sto nemamo desnog beka,pravog spica,sto igra Pankov,decko pogubljen i van forme totalno

Reply
Loki авг 4, 2021 at 10:27

Pa, Deki igra sa onim što ima na raspolaganju. Sad što se mi palimo na pojedine igrače koji niko nece da kupi, i nigde ne mogu da igraju osim kod nas, a mi ih proglašavamo za “zveri od igrača”(ha, ha, ha), što nas pobeda nad Kairatom zavela, što unapred vec igramo sa Dinamom(to je kao da upisujemo dete u vrtić, a ono se još nije ni rodilo) i što imamo mix legije potrošenih stranaca i starih domaćih igrača, sporog ritma i još sporijeg razmišljanja – to nije samo Stankivić kriv. A kriv je što sluša Terzu i maltretira Degrneka za kaznu što nije za sitne pare otišao u Južnu Koreju, što nas davi sa Pankovim, i što ne promeni kondicionog trenera!!! I naravno, nije skautirao igru Šerifa!

Reply
VLADIMIR авг 4, 2021 at 11:16

ok Loki ali se valjda i on pita nesto oko dovodjenja igraca,sastavljanja tima i sl.A o Terzi i Mrkeli i njihovim kombinacijama bi ovde svako od nas mogao roman da napise i da svi budemo u pravu

Reply
Loki авг 4, 2021 at 16:24

Pa, legao Deki na rudu. Ušao u „kombinacije“. Bavi se stanogradnjom(da li mu je trenerski posao samo hobi?), doktor Terza mu preko Vesića sredio dve lokacije za gradnju, zato sluša Terzu….Gde je tu Zvezda? Pa, u prizemlju… Imamo čelnike koji žive OD Zvezde, a ne ZA Zvezdu. I to je to…

Reply
Србин са Космета авг 4, 2021 at 16:12

Брука,очај,ужас!
Станковић није тренер,он је почетник коме су дали да се игра са нашом Звездом!
Терзић,кога сам до сада увек бранио,заједно са њим треба да оде јер смо и даље у каналу,а зарадисмо силне милионе ових година!
Неће Вујадина,Милуновића а сви нас надскочише и праве нам шансе приликом високих лопти.Неће Бирманчевића,који се нудио,јер је јефтин.Узима Дионија,а пушта Фалћинелија који се навикао и добро играо.Кажњава Дегенека,Павкова…Бекови за десет утакмица нису упутили три ваљана центаршута…

Reply

Leave a Comment