Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Омладинци преокретом до победе

Јуниори Црвене звезде савладали су Чукарички са 2:1 у оквиру првог кола Омладинске лиге Србије. Изабраници Марка Неђића су до победе дошли преокретом у другом полувремену головима Стефана Лековића и Александра Кахвића.

Црвена звезда – Чукарички 2:1 (0:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Стрелци: Лековић у 62. и Кахвић у 78.минуту за Црвену звезду, а Брауновић (из једанаестерца) у 23.минуту за Чукарички.

Судија: Милан Стефановић.

Жути картони: Пантић (Црвена звезда), И. Миладиновић, У. Миладиновић, Ковачевић (Чукарички)

Црвена звезда: С. Маринковић, Мимовић (од 74. Голдин), Радојевић, Лековић (од 82. Лечић), Мелентијевић, Ћурић, Николашевић (од 56. Милосавић), Станковић (од 62. Пиргић), Лазетић, Стојановић (од 59. Пантић), Кахвић.

Чукарички: Каличанин, Аџић (од 84. Мрдаковић), Борисављевић, Серафимовић, Ковачевић, Павловић, У. Миладиновић (од 67. Мартић), И. Миладиновић, Спасојевић, Брауновић (од 73. Гашић), Врекић (од 46. Станковић).

Кренули су офанзивно од старта омладинци црвено-белих, а прву конкретну прилику створили су у деветом минуту. Лазетић је оборен на нешто више од 20 метара, а Стојановић оштро „тукао“ из слободног ударца, али мало изнад пречке. Само три минута касније, Стојановић је одлично извео корнер, Лековић је био највиши у скоку, али је његов ударац зауставио један дефанзивац гостију. У 14.минуту нова повољна прилика за изабранике Марка Неђића. Расположени Мимовић је вратио лопту до Станковића који је прецизно проиграо Николашевића који је шутирао искоса са десне стране, али је Каличанин одбранио. Гости су повели у 21. минуту када је Урош Миладиновић био непрописно заустављен у казненом простору, а одговорност преузео Брауновић и погодио за – 0:1. Миран период меча пркеинуо је Лазетић када је у 38. минуту протутњао по левом боку и „оставио“ лопту за Станковића који је „из прве“ покушао, али гађап изнад пречке.

Само што је почело друго полувреме, Стојановић је изванредно „пуцао“ из слободног ударца, али је лопта прохујала поред стативе. Седам минута касније, Ћурић је пронашао Мимовића на десној страни, овај проследио за Николашевића, који је шутирао искоса са десне стране, слично као у првом делу, али је поново Каличанин спречио погодак. У 58.минута, Чукарички је узвратио преко Станковића, али је Маринковић маестрално интервенисао. Четири минута касније и заслужено изједначење нашег тима. Резервиста Милосавић је одлично центрирао, а Лековић скочио и главом погодио рашље гола Каличанина – 1:1. Могао је расположени Милосавић да буде јунак, али је четири минута касније у односу на асистенцију шутирао тик изнад пречке. Гости су узвратили преко Мартаћа, али „зицер“ је поново одбранио данас невероватни Маринковић.

У 62.минуту домаћи су поравнали резултат. Милосавић је одлично центрирао, а Лековић сјајни скоком затресао мрежу – 1:1. Наставили су црвено-бели са офанзивом, а у 66.минуту Милосавић је опасно запретио Колико су опаснин из прекида, наши јуниори су показали у 70.минуту, када је агилни Милосавић центрирао из корнера, а Мелентијевић главом шутирао поред гола. Минут након тога, Маринковић још једном врхунски реаговао и сачувао своју мрежу после ударца Спасојевића.

До преокрета се стигло у 78. минуту када се лопта после продора Голдина одбила неколико пута и дошла право на ногу Кахвића који „не прашта“ и прецизно погађа за 2:1. До краја меча су наши бисери покушавали преко Лазетића и Пантића, али је резултат на семафору остао исти, те је екипа Марка Неђића уписала прве бодове у новој сезони.

The post Омладинци преокретом до победе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment