Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Промена система плеј-офа АБА лиге?

Систем такмичења у регионалној кошаркашкој АБА ј.т.д. лиги могао би ускоро и да се промени. Наиме, екипа Игокее из Александровца упутила је члановима руководства регионалног такмичења предлог за промену која би се односила на плеј-оф, а по њему би у доигравање уместо досадашње четири најбоље екипе у лигашком делу ишло осам екипа па би се до шампиона региона долазило кроз четвртфинале, полуфинале и финале.

У допису екипе из Републике Српске стоји:

– „Послали смо допис, јер је на прошлој Скупштини било речи о плеј-офу са осам екипа. После дуго времена имамо такмичење са 14 екипа и мислим да плеј-оф од четири тима губи смисао. И шпанска и турска лига играју тако. Мислим да би било веома занимљиво за целу АБА лигу, али и за тимове, да могу да нађу неку своју шансу и да јуре то осмо место“, рекао је спортски директор Игокее Вук Радивојевић.

Потом је додао:

– „Увек се у врху истичу исти тимови, зашто и неки други клубови не би имали прилику да одиграју још неколико јаких утакмица. Када је већи број тимова губи се нека разлика између њих. Тако да мислим да би плеј-оф са осам тимова донео много више жара и борбе и учинили бисмо лигу много занимљивијом.“

Међитим, поставља се главно питање како би овакав систем доигравања превасходно утицао на најбоље екипе које имају и одређене амбиције у Евро куповима Евролиги и Еврокупу, пошто се добро зна да се најважнији мечеви плеј-офа и сада поклапају са завршницама ових такмичења.

Повезане вести

Leave a Comment