Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Проценти Холинса у односу на прошлу сезону су поражавајући

Када је летос Дејан Радоњић уз управу Црвене звезде склапао тим за ову сезону, Остин Холинс је апострофиран уз врло битног играча и једног од лидера екипе. Свакако најзвучније појачање уз Николу Калинића и Ерона Вајта. Међутим за сада је далеко, далеко испод очекиваног нивоу. Меч против Арманија је само п ородубио кризу Американца који није ни сенка играча од прошле сезоне када је са успехом бранио боје Зенита.

Никада Холинс није имао репутацију изванредног кошгетера, већ рационалног играча који може на много начина да помогне екипи. Од сјајне одбране до рационалног напада, пре свега прецизним шутем. Ништа од тога за сада не показује у Евролиги где се очекује да буде ударна игла уз Николу Калинића.

Док је репрезентативац Србије убедљиво главни играч тима са огромном минутажом, Холинс за сада изгледа као играч који је залутао у Евролиги. Проценти то показују.

Ако погледамо само претходну сезону када је носио дрес Зенита. Холинс је био сасвим солидан, пре свега са процентима шута. Рационалан и прецизан. Погађао је 58 посто шутева за два и скоро 36 посто шутева за три поена.

У Звезди није ни близу тих бројки. На шест мечева колико је одиграо у елитном такмичењу ове сезоне, само је једном имао двоцифрен учинак (10 поена против Албе). На остатку је остао на једноцифреном броју поена, али оно што још више боде очи су катастрофални проценти. За сада је погодио само седам тројки из 29 покушаја (24,1%), док је двојки убацио 5/18 (27,8%).

Против Арманија је само још једном потврдио ужасну форму пошто је за нешто мање од 18 минута на паркету постигао шест поена притом шутирајући ван линије 6,75 – 1/7.

За сада је мистерија шта се дешава са Холинсом? Да ли се није уклопио у систем Дејана Радоњића? Да ли је можда притисак очекивања превелик, пошто није исто играти за Зенит и носити дрес Црвене звезде.

Шта год било, Холинс мора да се поправи или ће можда доћи до тога да потражи нову средину…

(извор/фото: maxbetsport.rs)
https://www.maxbetsport.rs/razlika-je-ocigledna-procenti-holinsa-u-odnosu-na-proslu-sezonu-su-porazavajuci-318818/

Повезане вести

5 comments

Zveki окт 29, 2021 at 14:21

Nisu valjda pustili Holinsa da se vrati avionom..? Njega i jos petoricu(najmanje) smo trebali ostaviti u Milanu. Neka tamo na Trgu Duomo prose – za bojje i nisu.

Reply
Dragan окт 29, 2021 at 11:02

Ko je sastavljao ovakav roster za nas koji igramo Evroligu i borimo se za trofeje u ABA i KLS – treba u zatvor!!!! Pa zvao se on i Čović ili čak i Radonjić!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 29, 2021 at 10:17

OD 1945g KAD SMO OSNOVANI REKAO SAM DA NISMO IMALI SLABIJE IGRAČE..OVO ĆE OSTATI ZAPISANO U NAŠOJ ISTORIJI..OVO JE TRAGEDIJA DRUŠTVA

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 29, 2021 at 10:16

PO PARAMETRIMA IGRAČI U KOLICIMA PARAOLIMPIJCI IMAJU PROSEK DUPLO BOLJI OD SVIH IGRAČA ZVEZDE..DA LI TREBAMO DALJE PRIČATI KO SVE NOSI NAŠ DRES..SUVIŠNO JE

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 29, 2021 at 10:14

HOLINS I DAVIDOVAC PO STATISTICI NAJKORISNIJI IGRAČI EVROLIGE ZA PROTIVNIKE..DA JE NORMALNA DRZŽAVA TREBA IH UHAPSITI I U PADINSKU SKELU DA BERU REPU A NE DA SVAKA ŠUŠA PRIMA DOBRE PARE ANE ZNA DA SE BAVI SPORTOM

Reply

Leave a Comment