Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Организација напада обележила пети тренинг на Златибору

Изабраници Дејана Станковића су наставили да „брусе“ форму за предстојећу сезону, те су тако наши првотимци одрадили јутарњи, уједно и пети тренинг на припремама на Златибору, што је и једини тренинг данас, будући да су црвено-бели добили прилику да се одморе током остатка дана.

Тренинг је почео сат времена каснију у односу на претходне, а наше момке дочекали су знатно лепши временски услови него јуче, с’ обзиром да је температура била 19 степени. Пре самог изласка на терен, наши првотимци су одрадили неопходна мерења, а потом су дошли на терен, где су наставили са тренажним процесом.

Као што је то био случај и на претходном тренингу, загревање је почело нешто лаганијим темпом. Чувари мреже су као и обично самостално, под командом тренера голмана Бривиа започели тренинг. Посебан акценат био је стављен на рад на координацији, као и на вежбама за јачање руку и рамена. Остатак екипе загревао се на другом делу терена, а поред вежби намењеним јачању руку и рамена, посебно се радило и на равнотежи уз помоћ фитнес лопти.

Након загревања које је трајало петнаест минута, поделили су се у две екипе – црвене и беле. Под будним оком стручног штаба наши момци су радили на организацији напада. Циљ је био да након четири додавања организују и успешно спроведу напад. На овом сегменту игре, активно се радило око тридесет минута, а потом су црвено-бели првотимци прешли на истрчавање одређене дужине. Почели су са истрчавањем дужине од 70 метара, а потом су прешли и на 150 и 200 метара, различитим темпом, у трајању од десет минута. Након завршеног истрчавања, наши момци су прешли на истезање, а потом су тренинг завршили опоравком у леду.

Изабраници Дејана Станковића ће остатак дана провести одмарајући се за предстојеће изазове, а већ сутра вратиће се редовном тренажном процесу и обавезама.

Талентовани фудбалер Владимир Лучић, који је у сезони за нама носио дрес ИМТ-а, истакао је да су тренинзи физички напорни, али и нагласио да је екипа спремна да издржи јак ритам.

На припремама је увек тешко. Напорно се ради, како би играли што боље. Тренинзи су изузетно физички напорни, али издржавамо – почео је Лучић

Дотакао се млади фудбалер и рада са тренером Станковићем, али и напоменуо да очекује прилику.

Мистер савршено ради са нама и труди се што је више могуће. Очекујем да ћу добити шансу и да ће ми пружити неку одређену минутажу, наравно ако је заслужим. На мени је да се докажем и да покажем да могу да останем у Црвеној звезди.

Поменуо је брзоноги нападач и најтеже ствари на тренинзима, али и истакао да екипа вредно ради и прихвата обавезе.

Јуче је било доста тешко када смо играли два на два и три на три, док ми је данас најтеже било истрчавање. Али ипак, све прихватамо и радимо јако.

Говорио је Лучић и о старијим саиграчима који га свакодневно саветују и нагласио да му њихова подршка много значи.

Свакодневно добијам савете од саиграча и никог не бих издвојио. То ми доста помаже – закључио је Лучић.

The post Организација напада обележила пети тренинг на Златибору appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment