Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Победа над Црвенком у Купу

РК Црвена звезда

Рукометаши Црвене звезде савладали су у гостима Црвенку у осмини финала Купа Србије са 25:22, играјући у мешовитом саставу. Наша екипа jе играла на махове, али је на крају остварила сигурну победу, чиме се пласирала у четврт-финале.

У првих десет минута се играло врло тврдо и виђено је само пет погодака. У том периоду играло се „гол за гол“ и нико није успео да превагне на своју страну и донесе својој екипи опипљивију предност. У истом темпу наставило се и других десет минута утакмице. Између десетог и двадесетог минута судије су донеле неколико у најмању руку чудних одлука у корист домаћих. Свирани су сумњиви седмерци, а олако су додељивана искључења нашим љубимцима. У том периоду је Црвенка, сходно горе поменутом, створила више прилика, и највећу предност на утакмици од +3 у односу на црвено-беле.

Ипак, након двадесет минута су рукометаши Звезде схватили да је „враг однео шалу“ и почели да преузимају иницијативу. Лако су преокренули резултат и стигли до резултата 11:8 на полувремену, а својевремено је било чак +5 за Београђане.

У истом стилу смо наставил и у другом полувремену. Предност наших момака је нарасла до +6, а након десет минута игре другог полувремена било је 16:12 за Звезду. А онда се десио прави крах. Уместо да меч рутински приведу крају, Звездиним рукометашима је пала концентрација у завршници и Црвенка је смањила на чак -1. Ипак, нисмо дозволили да домаћи направе велико изненађење, и са +1 стигли смо до +5, што је било довољно да се на крају оствари сигурна победа од 3 гола разлике.

Уз не баш најбољу игру наших, и неколико промашених ситуација `1 на 1`, Звезда се пласирала у четврт-финале, где очекује новог противника, а уколико и њега прође, игра Final Four Купа Србије

Црвенка Јафа – Црвена Звезда 23:25 (8:11)

ЦрвенкаДворана: „Слободан Чиле Мишковић“. Гледалаца 1500. Судије: Трифковић и Милосављевић (Бешка). Седмерци: Црвенка Јафа 5 (4), Црвена Звезда 1 (1). Искључења: Црвенка Јафа 6, Црвена Звезда 10 минута. Црвени картон: Холперт (Црвенка) у 54. минуту.

ЦРВЕНКА ЈАФА: Витас (9 одбрана), Манојловић, Ковачевић 3, Жегарац 1, Радоњић 2, Јоловић 6, Славуљица, Рачић 1, Гуглета 1, Николић 2, Мирић, Проле, Грујичић 1, Милић 1, Холперт 3 (2), Станковић 3 (2)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА : Иванишевић (11 одбрана), Косановић (1 седмерац), Пауновић, Живковић 5, Милошевић 3, Пантелић 1, В.Томић 4, Ољача, Павић 4, Пушица, А.Томић, Петровић 1, Ћирић 3, Докић, Анђелић 4 (1), Брајовић.

(статистика: „Журнал“)

Након утакмице, голман наше екипе, Тибор Иванишевић нам је рекао:

„Ово је велика победа за ову младу екипу. Дошли смо у Црвенку да победимо – то смо и остварили и сада идемо даље. Очекује нас утакмица у суботу са Динамом, где смо фаворити, али то на терену треба и да докажемо. У наставку сезоне идемо да играмо, даћемо све од себе и видећемо шта ће бити. Такође, захваљујем се Делијама који су направили сјајну атмосферу и још једном доказали да су најбољи навијачи у Србије.“

Своје утиске пренео нам је и тренер, Ненад Перунчић:

„Увек смо задовољни када се победи. Иако смо одмарали неке играче, видели смо добар приступ игри. Ови момци заиста воле клуб и посвећени су му максимално. Због тога ми је још више драго што смо прошли даље и надам се да ћемо доћи до Final Four-a у Купу. Што се домаћег шампионата тиче, ту смо много заостали, и нажалост, титула је изгубљена. Доста старијих играча нам је отишло, али су остали ови млади играчи, који представљају будућност Црвене звезде. Што се регионалне SEHA лиге тиче, то је такмичење које ми заиста не можемо да испратимо, јер је систем такав да ми свака 2-3 дана имамо утакмицу. Ту једноставно нисмо нашли на разумевање РСС-а, и уколико се следеће сезоне не промени систем, вероватно ћемо иступити из регионалне лиге. На крају, желим да се захвалим навијачима на подршци, и поручујем им да наставе да буду оно што су увек били, најбољи на свету, са великом љубави према Црвеној звезди.“

Повезане вести

4 comments

vuk мар 9, 2012 at 19:13

nego sta bili smo dobri…ostao sam i ja bez glasa…dokazano ko ima najbolje navijace

Reply
Стефан мар 8, 2012 at 18:26

Била је лудница, осто сам без гласа, ово је још један доказ да је боље 250 до 300 правих Делија, него 2000 позера…
Делије Сивац!!!

Reply
Djoksonidis мар 7, 2012 at 23:40

Bravo,deco! Nadam se da preko kupa mozemo u Evropu

Reply
PERA BOR мар 7, 2012 at 21:10

Ajmo sad da prodjemo i to cetvrt finale pa da zvezda dodje u Bor na final four.Veruj te mi ima da grmi hala tako da uz nas mozemo do titule.
BOR JE CEO CRVENO BEO!!!!

Reply

Leave a Comment