Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Пораз кошаркашица у дербију

Кошаркашице Црвене звезде нису успеле да савладају фаворизован екипу Партизана у четвртфиналу Купа Србије.

Црно-беле су победиле са 77-72 (13:15, 10:14, 23:21, 31:22) и пласирале се у полуфинале, међутим треба истаћи одличну игру наших кошаркашица  које су водиле током већег дела сусрета и пружиле одличан отпор екипи која је првопласирана у Јадранској лиги (наше кошаркашице наступају само у домаћем шампионату).

У нашем тиму су најефикасније биле Ђорђевић са 18 и Станачев са 15 постигнутих поена.

ПАРТИЗАН ГАЛЕНИКА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 77:72 (13:15, 10:14, 23:21, 31:22)
Смедерево – Дворана: Смедерево. Гледалаца: 500. Судије: Николић, Нинковић, Милојевић.
ПАРТИЗАН ГАЛЕНИКА: Радочај 19, Бероња, Вучковић 2, Радуновић 6 ,Бучевац, Антић 6, Прћић 3, Роглић 9, Гладен 2, Иванчевић 8, Ђурић 6, Дабовић 16.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Никшић 13п 10ск 4ас, Томашевић 8, Станаћев 15п 5ск, Ђорђевић 18п 6ск, Каракашевић 6п 6ск, Вучковић 8п 3бл, Црвендакић 4.

Повезане вести

3 comments

Anka мар 11, 2012 at 09:37

Nebrinem se za nasu buducnost. Bice devojke super, zna se gde smo juce bili a gde smo danas. Zahvalnost Covicu sto je samo jednim svojim potezom pomogao mnooooogooo ovim devojkama, ne novcem nego infrastrukturom da devojke i mladje kategorije imaju gde da treniraju. Porazavajuci je podatak (a to je slucaj za rukomet, o vaterpolu i plivanju necu da govodim ne daju im kako treba da treniraju vec sve neke ucene) da sva nasa deca moraju da treniraju u iznajmljenim skolskim salama, a sada se to promenilo u kosarci. Da mozemo da imamo neki svoj sportski centar za odbojasku i rukometnu sekciju bilo bi dobro, zanima me da li postoji takav projekat. Da se vratim na kosarku, Covic devojkama nece pomoci samo terminima u basket land-u, vec ce ih ukljuciti u projekat kosarkaske koledz skole znaci najtalentovanije devojcice u skorije vreme ce moci da postanu ravnopravni clan sa muskim selekcijama, a ovim bi zenska kosarka ponovo zazivela. Samo bih zamolila sve navijace POGOTOVO DELIJE da ubrzano pomognu nas klub sa vracanjem dugova, a to je : da od sledece sezone bilo domaca liga, kup ili aba/nlb liga svaku utakmicu posecujemo svaka kupljena ulaznica, pretplatna karta znaci nasem klubu i deo sredstava sigurno ide u vracanje dugova. Znam da ce neko reci sad nesto na kontu NLB/ABA lige, pa i ja sam protiv nje ne ide sprskoj kosarci u prilog ali ako cu da biram izmedju aba lige i opstanka kluba onda u ovom trenutku biram opstanak kluba! Dusebriznicima porucujem da mnogo nelupetaju, jer strvari ce se vratiti na pravi kolosek samo dobrom organizacijom po svim nivoim RUKOVODSTVO-TRENER I IGRACI – NAVIJACI SVI ZA JEDNOG JEDAN ZA SVE BEZ POGOVORA!

Reply
Ivan мар 10, 2012 at 00:48

Zkk partizan-5 titula,3 kupa
Zkk Crvena zvezda-28 titula,10 kupova,titula prvakinja Evrope
I onda se pojavi drzavno preduzece za proizvodnju lekova koje je skoro pred stecajem i postane sponzor ocigledno manjem klubu i napravi od njih sampionke. Mislim da je to najklasicniji primer drzavnog projekta!

Reply
dera мар 10, 2012 at 09:45

Tacno! Lepo receno! Ne samo ZKK, nego ceo SD Partizan ! Drzavni projekat ce se raspasti kao i drzava, uskoro!

Reply

Leave a Comment