Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели отпутовали у Ниш, први ривал Борац (четвртак, 18)

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет отпутовали су у среду у поподневним часовима у Ниш где их очекује завршница Купа Радивоја Кораћа.

Тренер Душко Ивановић након одлуке челника клуба да екипа ипак брани трофеј у Нишу, одлучио се да на завршни турнир поведе следећих 13 играча:

1 – Лука Вилдоза,
2 – Стефан Лазаревић,
7 – Факундо Кампацо,
9 – Лука Митровић,
10 – Бранко Лазић (капитен екипе),
12 – Хассан Мартин,
13 – Огњен Добрић,
22 – Далибор Илић,
26 – Немања Недовић,
27 – Стефан Марковић,
32 – Огњен Кузмић,
33 – Филип Петрушев,
50 – Бен Бентил;

Екипа Црвене звезде Меридианбет први меч у Нишу играће у четвртак са почетком у 18 часова против екипе Борца.

Због тога, бројним окупљеним медијима, Ивановић се обратио и фокусирао на прву утакмицу:

Да бисмо имали шансу да освојимо Куп морамо да добијемо прву утакмицу. И онда само размишљамо о Борцу из Чачка – изјавио је Ивановић и осврнуо се на Лазаревића и Мартина. Први је добио јак ударац у Задру али ће бити спреман за утакмице у Нишу, док је Мартин поново у тиму након тешке повреде колена у Евролиги, и према речима нашег тренера, „ не у тоталној форми“, али спреман за турнир.

И поред чињенице да је екипа Црвене звезде један од фаворита, Ивановић позива на опрез:

Куп је једно специфично такмичење. Једна утакмица, свако сваког може да добије. Морамо да будемо фокусирани. Знамо какав је Борац, то је искусна екипа, сви су добри шутери, имају сада и Гагића који игра добро на ниском посту…Ако хоћеш да освојиш титулу мораш да победиш три противника, да ли је четвртфинале, полуфинале или финале. Свеједно је, нема везе – казао је Ивановић, те се осврнуо и на то да први пут игра елиминациону утакмицу у мандату у црвено-белима.

– Другачије је зато што је то мотивација за све. Сви виде своју шансу и, реално, сви имају шансу. То је само једна утакмица и неко може да има лош дан, а неко супер дан. Све је могуће, зато је Куп и интересантан.

Факундо Кампацо биће огромно појачање за црвено-беле, по први пут играће и елиминационе утакмице у дресу Црвене звезде Меридианбет:

Осећам се срећно због Купа који долази, добро смо се спремали, сада је време да играмо, морамо да мислимо на прву утакмицу, не треба ништа друго да размишљамо. Прва утакмица је у четвртак. Сваки пут када имаш прилику да играш за важан меч, увек је важно, никада не знаш када ћеш следећи пут играти за нешто велико. Уживаћемо у Купу и даћемо све на терену. Ми смо један од кандидата, играмо под притиском, али некада је добро да имате притисак, уживамо када играмо под таквим околностима – рекао је Кампацо.

Немања Недовић: – Чека нас Борац, имамо времена пар дана да припремимо утакмицу, али и целокупан Куп. Специфична ситуација, али знам да ће бити сјајна атмосфера. Мислим да је лепо играти у Нишу, ја сам играо једном тамо. Сећам се да је било баш лепо за играти. Другачије су лопте, остало је све исто – почео је Недовић.

Бек црвено-белих је у сјајној форми и на последња три меча убацио је чак 77 поена.

– Надам се да ћу наставити са добром формом, радим сваки дан са тим циљем, не само за Куп, већ за цео овај период који је јако битан за клуб.

У случају пласмана у полуфинале, тај меч на програму је у петак од 21 сат, а евентуално финале игра се у суботу у истом термину од 21 сат у нишкој дворани „Чаир“.

The post Црвено-бели отпутовали у Ниш, први ривал Борац (четвртак, 18) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment