Moja Crvena Zvezda
АлександарБлоговиДомаћи шампионатФудбал

Звезда игра, сви на Маракану!


Након сјајног викенда, иза нас је остало 17.коло домаћег шампионата, које је донело нову победу нашег тима против традиционално неугодног Јавора. Све то материјализовано је неколико сати касније, када је једини ривал у борби за трон други пут узастопно ремизирао и на тај начин изгубио још два бода предности у односу на Црвену звезду.

За неке очекивано, за неке можда не, углавном, једно је сигурно, велики број наших навијача данас поново види шансу свог тима за освајање националног шампионата. Ипак, за наше услове, предност од шест бодова је јако велика залиха и не треба трчати пред руду, већ остати са обе ноге на земљи.

Да би уопште дошли до шансе да се поново озбиљно укључимо у борбу за тофеј, морамо ићи корак по корак, не обраћајући пажњу ни на кога другог осим на себе саме. Сваки дан напредовати, уигравати се, расти у сваком погледу. А ако се шанса укаже, искористити је, зашто да не. Ипак, мора се утакмицу за утакмицу, стрпљиво, одговорно, храбро.

Први следећи меч који наш тим игра јесте дуел 18.кола ЈСЛ, против веома занимљиве екипе. На папиру – Смедерево, али…

Екипа Смедерева знала је да нам зада много проблема протеклих година, па смо углавном у првенственим утакмица славили веома тешко и минималним резултатима. Тако је било и у првом делу шампионата, када је Дарко Лазовић након продора по десној страни донео бодове нашем тиму на стадиону крај старе железаре. Звезда је била убедљивија у Лав купу и славила са 4:0, у мечу који је одигран непосредно пред вечити дерби и у којем је блистао сада већ бивши играч Звезде, Бруно Мезенга.

Смедеревци се налазе у златној средини, на деветој позицији на табели. Сакупили су 20 бодова из 17 утакмица, уз гол-разлику 13:18. У прошлом колу, изгубили су на домаћем терену од Борца (0:1), а истим резултатом су на премијери савладали БСК.

Што се играчког кадра тиче, нема много непознаница. Неке ствари су јасне и пре изласка на терен, а да све то није само плод наших теорија завере, показује и став навијача Смедерева, који су у Београду на мечу против једног тима (погодите којег) истакли транспарент:


Све ово треба да буде велики мотив нашим играчима да уђу у меч максимално озбиљно и свих 90 минута одиграју мушки и напуне мрежу гостију до краја.

Они на наш највећи стадион долазе са само једним мотивом – да се забункеришу и својој браћи одраде посао, било да је у питању прљава игра или евентуално бод који желе да освоје аутобусом у шеснаестерцу. Наступиће без одличног голмана Ранковића, који је искључен у прошлом колу.

Црвена звезда осокољена киксевима ривала и двема победама на старту пролећног дела жели да настави где је стала. Играчи су прошли ватрено крштење пред најбољим навијачима на свету и сада ће све сигурно доста боље и сигурније.

Роберт Просинечки најавио је неколико промена, услед великог броја утакмица који чека наш тим у наредних 20-ак дана, али и велике и јаке конкуренције за место у тиму.

Тим из Ивањице: Бајковић, Микић, Тошић, Максимовић, Младеновић, Мијаиловић, Миливојевић, Евандро, Лазовић, Милуновић, Борха сигурно ће претрпети измене.

Душко Тошић неће играти због парних картона, а његово место могао би да заузме Никола Петковић, мада према последњих информацијама то место припада Јовану Крнети. Стартној постави се надају још и опорављени Касалица, уместо Борхе, који није био стрелац за 180 минута, Каду или Димитријевић у везном реду, те Вешовић и Мирић на боку. Наш стручни штаб има на располагању велики број играча, тако да ће сигурно донети паметну одлуку за овај дуел.

А навијачи? То је бар јасно:

Они на терену нека одраде свој део посла, а ми ћемо им као и увек давати ветар у леђа. Након 42 000 људи против Спартака и пуних трибина у Ивањици, још једном морамо показати своју верност и пружити подршку својој Звезди.

Улаз је слободан за све трибине, Звезда је везала две победе, предност ривала се за само недељу дана готово преполовила… Ма, све је то небитно, Звезда игра!

Учите нову песму, да грми стадион!

 

СРЕДА, 14.03.2012.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СМЕДЕРЕВО

МАРАКАНА, 18:30, УЛАЗ БЕСПЛАТАН!

СВИ НА МАРАКАНУ!

Повезане вести

42 comments

Petak 13-ti мар 14, 2012 at 17:26

A šta se Purović zdravi sa mustafom.Ja bih ga pljunuo!A sudiji udario šamar po završetku utakmice.

Reply
Vladimir мар 14, 2012 at 17:25

Ej ljudi……ja znam da su grobarčići dali gol iz kornera i iz nepostojećeg faula i da OFK-u nisu svirali čist penal ali nemojmo o grobarima na ovom sajtu……nemojmo biti kao oni jer oni svoje komplexe ispunjavaju na svim njihovim sajtovima…..dabome da mi nemamo komplex od njih ali ovo je sajt posvećen Zvezdi i neka tako ostane 😀

Reply
haha Arsen Venger мар 14, 2012 at 16:26

Sto ga Purovic nije dao jaooo!!! al dobro…

Reply
haha Arsen Venger мар 14, 2012 at 16:25

Dobri su bili Ofk Beogradjanii mislim gledao sam samo drugo poluvreme i borili su se imali 2-3 sanse tako da ih nisi pustili…ono sto mene raduje je sto parizan nije dao gol iz igre ako ne racunamo korner a i to su umuvali 😀

Reply
kole мар 14, 2012 at 15:41

cist penal nisu svirali ofki!!!!!!!!!!!!!!! ej!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Zviki мар 14, 2012 at 15:38

Ima li neko link za utakmicu posto nisam u mogucnosti da dodjem na marakanu danas zbog posla, a i na poslu nemam TV, samo net pa bih bio zahvalan ako mi neko posalje link jer jedino tako mogu pratiti voljeni klub danas

Reply
Chombe мар 14, 2012 at 17:21 Reply
Sova мар 14, 2012 at 13:37

Muzika u pozadini je odlicna. Obozvam Vangelisa on je genije.

Reply
miki мар 14, 2012 at 13:17

Cini mi se da Robi isuvise opusteno ulazi u ovaj mec, pogotovo ako znamo cija je smederevo filijala.
Ako ih ne uzmemo od prvog trenutka za ozbiljno plasim se da se ne okliznemo…
Nemam nista protiv Vesovica ali decko stvarno nije nista pokazao od kada je u zvezdi, a ovo je isuvise ozbiljna utakmica da bi se ukazivala sansa igracima poput njega. Jedino ako robi vec nije digao ruke od ovog poklona koji su nam dali grobari u prva dva kola.

Reply
Ofk je prodavacica мар 14, 2012 at 12:17

Fk mali partizan je dobio sve mečeve protiv ofk beograda od decembra 2006. godine uz gol razliku 34:5 (na Karaburmi 14:1), tj u poslednjih 12 utakmica isto toliko pobeda fk mali partizan.

Reply
Немања мар 14, 2012 at 14:32

Традиција служи да би се срушила!

Reply
Ofk je prodavacica мар 14, 2012 at 17:01

Nije to tradicija,to su namestaljke i prodaje.Pravi razliku izmedju te dve stvari.

Reply
Šeša мар 14, 2012 at 11:54

Zašto mi se ne objavljuje prošli komentar? Stalno mi je izbacivalo „Uknown error“, a poslije tog „Usporite s komentarima“!

Reply
Драган мар 14, 2012 at 12:02

Можда си неколико пута кликнуо на слање коментара или нешто слично.

Reply
Šeša мар 14, 2012 at 12:23

Jesam, ali zato što se nije htjelo poslati, pa sam zbog toga više puta kliknuo.

Reply
lukank мар 14, 2012 at 11:54

sta bih dao da mogu nocas da budem sa vama. ali ko ce iz niksica u bg sad. NAPRED ZVEZDOOOOO samo NAPRED ZVEZDOOO!

Reply
Darko мар 14, 2012 at 09:42

Najezio sam se…svaka cast na najavi 🙂

Reply
Pop мар 14, 2012 at 00:52

E ljudi, imam proverenu informaciju. Zvezda će da pobedi.

Reply
kari-cvetkovic мар 14, 2012 at 09:24

pobeda je zagarantovana a jedino o cemu ja razmisljam je iz cega je proistekla negranicena, bezuslvovna zaljubljenost roberta prosineckog u kristijana borhu i „micka“ koja je evo za ovih godinu ipo prerasla u veliku neraskidivu ljubavnu vezu.za micka mogu da shvatim obzirom da su novinari kao najveci uspeh robija navodili to kako je on „otkrio“ micka pa sad ne moze da pokusa bez njega u timu mada se o ovom slucaju ljubavna stolica pomalo klima jer stvarnoooo najvece otkrice jeste ali ne po cenu jednog ili dva gola po utakmici u nasoj mrezi.(inace micko je i meni uzasno simpatican licno kao igrac ali daleko od toga da mislim da je svojim kvalitetom cementirao bilo sta a kamoli mesto u 11).za borhu koliko god se trudio ne uspevam da shvatim sta to kumuje bezgranicnom poverenju u njega ,on prakticno ne moze svoj tim da zamisli bez borhe.e sad zasto to bih voleo da cujem od robija .stariji zvezdasi ce se mozda setiti godina kada je u zvezdi igrao miodrag pantelic,igrao je na poziciji bocnog napadaca ili poluspica i u deset utakmica nije postiogao nijedan gol a na pitanje novinara koja je to njegova uloga u timu tadasnji trener kosanovic je odgovorio :mozda ne daje golove ali VUCE EKIPU…e sada gde je tacno vuce to je nepoznanica.tako izgleda i borha sa pozicije centarfora nema zadatak u robijevom sistemu da daje golove vec izgleda da vuce ekipu ili bolje receno da nosi protivnicke igrace na svojim ledjima i time razredjuje odbranu protivnika i otvara prostor drugim ubojitim spicevima vesovicu,milunovicu ,miricu i ostalima…..svaka cast robiju stvarno je trenercina….

Reply
Goran мар 14, 2012 at 12:09

Kako se zove ta pozicija u timu, kad neko vuče ekipu? Trebalo bi da je lider, ali ja ne vidim to.

Reply
simpaticni brko мар 14, 2012 at 00:12

4-0 za nas. A na tribinama 36433 gledalaca.

Reply
Djoksonidis мар 13, 2012 at 23:49

O, napred, Zvezdo, ti znas da luudo volim teee
O, igraj, Zvezdo, znaj da ne moogu dana bez tebe
Crvena zvezdo, kad igras, luuudo bodrim teee
Srce sam svoooje spreman uvek da ti dam
Ti znaj da saaaamo tebi pripadaaam….
na na na naaa na…..
krivo mi je sto ne mogu i muziku da vam prenesem…

Reply
Petar мар 13, 2012 at 23:10

A mi smo ovaj Bajern nekada pobedili….

Reply
ред ор дед мар 13, 2012 at 23:01

Александре, уместо Тошића ће играти Крнета, док је Перовић повређен и неће конкурисати за састав 🙂 Уместо уморног Лазовића, још, играће Вешовић 🙂

Reply
DSRS мар 13, 2012 at 22:56

Da li ima prenos na TV-u ?

Reply
Marko Zelen мар 14, 2012 at 07:59

Ima…ali bolje dodji na Marakanu!!! 😀

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica мар 13, 2012 at 22:51

Ljudi stavljajte sutra 2 na Partizan,namestili su,m…u im jbm…Proverena info…

Reply
Ajde мар 13, 2012 at 23:01

Kakav bih bio navijac Zvezde,ako bih se nadao da ce partizan da pobedi samo da bih ja dobio na kladionici

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica мар 13, 2012 at 23:13

Ne nadam se…nadam se da ce da izgubi covece….ali su namestili da pobedi…samo stavljajte minuse…ja sam rekao onako kako ce da bude,a ne kako bi zeleo…

Reply
Александар мар 14, 2012 at 00:23

Није намештено, ни на Карабурми, ни против Јагодине. Ови ће играти 100%, а ако буде довољно. откинуће бод. Ако не буде, јбг, ЈСД је много јачи тим и то је то.

Reply
Бранимир мар 14, 2012 at 00:27

Деки, гдје ти живиш?! Шта се чудиш? партизани намјештају од 45-е. Да ако се некако претекне.

Reply
Homer мар 14, 2012 at 07:02

Nego Deki,kada bi ti i ekipa došli danas na Marakanu,to bi bilo sjajno…..

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica мар 14, 2012 at 08:45

Kad ja danas ne bi isao u skolu bilo bi sjajno…:DDDDDDDDDDDD…onda bi dosao….

Reply
Homer мар 14, 2012 at 08:59

Poštujem! Volim kada neko tako razmišlja, svaka ti čast!

Reply
Goran мар 14, 2012 at 12:12

Čoveče uzmi opravdanje 🙂 Zvezda je život, sve drugo su sitnice!

Reply
kalu мар 13, 2012 at 22:34

dresovi im jesu belo plavi ALI ZNAJTE TO SU GROBARI PRAVI!!!
Borha metni im jedan da svima zacepis usta.:)

Reply
Бане мар 14, 2012 at 01:49

Кад он метне „онима“ или Воши, први ћу да му се извиним што сам га пљувао, а до тад и даље ћу тврдити да он није играч за Звезду.

Reply
Armija5 мар 14, 2012 at 10:29

Stvar je u tome da nema ti šta njega da pljuješ ili da mu se izvinjavaš, ti si navijač, ti bodriš njega i klub u svakoj mogućoj situaciji… O njegovim igračkim kvalitetima se plaćaju stručnjaci da sude, tvoje je da pomogneš da ti koliki toliki igrački kvaliteti izadju na videlo…
Svi na Marakanu!!!!

Reply
Делија ЦЗБГ мар 13, 2012 at 21:48

СВИ НА МАРАКАНУ!!!
СА СВИХ СТРАНА ГРМИ МАРАКАНА…

Reply
Bata Mile (u Ovce el u Borce) мар 13, 2012 at 22:01

Kuj,da ne da lepi bog da ne idem na utakmicu kad igra Zvezda,ako neki nece dide ja mu nisam kriv sto mu je sorta taka.S obzirem da im je otiso onaj sto stavlja zejtin na glave Ceran,bice manje vatanja u kais,pa ce da budu citavi za derbi.Neki pricaju da je OFK namestio al ja s tem nem nista,Dzama reko jos 200 metara u Morave,ako treba ce da konacim ispred stadion al cu didem na utakmice.A kad pobedimo Djoda reko da zalijemo sa jedno piiivo,ako moz’ ladno,Djoda navaljivo veli svrbi ga grlo,a sa Dragojlom sam se zamerio reko nemo se ljutis ja sam za Smederevo oduvek navijo,umal ga nisam premrljavio sa frezom,ja ne teram auto ali sam soferiro u vojne jedinice.Zelim da dadnemo 3 gola i da ih srusimo,pozdrav iz Petlovca.

Reply
Delije_Austrija мар 13, 2012 at 21:48

ma zgazicemo mi smederevo!!! verujem u momke i u robija!!!
samo se brinem za ono dali je namestaljka ofk – pfc

Reply
SHERIFF мар 13, 2012 at 22:46

Sinko,prestani da brines sigurno je namesteno 🙂

Reply

Leave a Comment