Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иванићевих 76 мајсторија

Прелепа два гола у победи Црвене звезде над крагујевачким Радничким на стадиону “Чика Дача” је постигао “диригнет у копачкама” – Мирко Иванић. Демонстирао је суви квалитет и задужио епитет играча утакмице, а поред тога је и још једном потврдио статус једног од најефикаснијих актуелних фудбалера наше екипе.

Начин на који Мирко Иванић “барата” лоптом у прегршт наврата је одушевио све звездаше који без премца прате наш клуб у стопу. Може популарни “Мића” да доведе навијаче до делиријума путем дриблига, као онда када је на “Сан Сиру” задавао велике проблеме капитену Милана – Калабрији, али и да погоди изузетно прецизним ударцем са дистанце, што нас враћа на меч против Лудогореца на Маракани када је послао “кифлу” у гол са 25 метара. Како не би имали дилеме у персонално умеће играча рођеног у Бачком Јарку – Иванић је приказао у дуелу са Радничким 1923 од чега је саткан.

У финишу првог дела игре, након проигравања Владимира Лучића, у пријему је залепио лопту за стопало, потом на малом простору нанизао два играча противничког тима и само пласирао лопту поред немоћног Стојана Лековића. Како би то описали некадашњом фудбалском терминологијом, бивши играч Војводине и Бате Борисова је на петопарцу, са лакоћом и елеганцијом без обзира на сужен маневарски простор приказао врхунски домет вештине дриблинга.

Да може да затресе мрежу ривала на различите начине доказао је у 66. минуту на повратни пас Османа Букарија. Чекао је у том моменту репрезентативац Гане саиграча да стигне из другог плана и прикључи се нападу, што је Иванић и учинио. Иако је лопта непосредно одскочила испред њега без оклевања је решио да пошаље неодбрањив шут. Отворио је стопало и уз доста фелша, осећаја и прецизности нанишанио сам угао гола. Голман Радничког је парадом само додатно улепшао погодак, али се стекао утисак да ни два чувара мреже не би била довољна да у том тренутку зауставе лопту која је “скинула паучину”.

Задужила је Звездина четворка на крају сусрета епитет играча меча, али је и са два гола повећала голгетерски скор у црвено-белом дресу. Наиме, рачунајући све утакмице, које је одиграо у нашем клубу, креативни везиста је постигао укупно 76 голова. У националном првенству се за шест сезона 47 пута уписао у листу стрелаца, у седам наврата је тресао мреже у оквиру Купа Србије, док је рачунајући и квалификације у Лиги шампиона и Лиги Европе, као и групну фазу погодио мету девет пута. Ако посматрамо контролне мечеве успешно је матирао голмане у 13 наврата, па су пред Иванићем капитулирали Зенит, Фиорентина…

Свакако највреднији, али и звездашима најдражи јесте гол Иванића у 164. вечитом дербију, када је главом погодио у 58. минуту на центаршут Гелора Канге, те је наш тим славио захваљујући хитроногом “уметнику у копачкама”.

Занимљиву чињеницу представља податак да је Иванић само три пута био прецизан са 11 метара, што имплицира у наставку да је луцидни везни фудбалер све голове постизао из отворене игре или након прекида. Када уз то додамо да је Мирко Иванић у чак 48 наврата забележио асистенцију играјући за Црвену звезду добијамо апсолутно слику комплетног играча са огромним учинком на терену. Сигурни смо да ће у наредним мечевима бити носилац игре нашег тима и са оваквим партијама стићи до троцифреног броја датих голова.

The post Иванићевих 76 мајсторија appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment