Moja Crvena Zvezda
Архива

Adi podržava ofanzivnu igru

Li Adi
Li Adi

Stigao je na Marakanu u samom finišu prelaznog roka i odmah pokazao da će biti veliko pojačanje. Reprezentativac Gane, štoper Li Adi, svakako je zbog svojih kvaliteta razlog više za optimistična razmišljanja Roberta Prosinečkog pred nastavak sezone.

Snažni defanzivac na pripremema u Budvi jednako teško kao i svi saigrači podnosi žestok ritam rada, iako, kažu merenja, ima visok nivo prirodne snage i izdržljivosti.

– Teško mi je koliko i ostalima. Trčanje najteže pada, najlakše je kad se uigravamo i kad je lopta prisutna. Ipak, sve to mora da se izdrži jer je potrebno za ekipu – kaže Li Adi.

Mladi ali iskusni fudbaler ističe da se oseća drugačija hemija u ekipi dolaskom novog trenera.

– Ja ne poznajem istoriju evropskog fudbala mnogo ali rekli su mi da je naš trener bio veliki igrač. Vidi se drugačija hemija i atmosfera na treninzima i mislim da je to dobro. Pozitivni smo svi i zato lakše podnosimo težak rad. Videćemo šta će biti kad počnu utakmice i takmičenje za bodove.

Navijači Crvene zvezde očekuju pojačanja na poziciji štopera, ali Li Adi kaže da se on time ne opterećuje.

– Ne mislim ja o tome, jer to nije moj posao. Mislim da i ovako imamo dobre igrače na tim pozicijama, a tu je i Mikić koji može dobro da igra štopera. Ipak, to odlučuje trener i uprava kluba. Ako dođe neki novi igrač sigurno će imati kvalitet, a meni nije problem da se uklopim sa njim.

Nije tajna, nedavni Mondijal je to pokazao, da Li Adi sa uspehom može da igra i na poziciji levog beka.

– Mogu, ali mislim da sam mnogo bolji kao centralni defanzivac. Mislim da tu mogu više da pružim. Toške je bolji levi bek od mene – kroz osmeh kaže Li Adi.

Li Adi ističe da Crvena zvezda u nastavku šampionata želi pobede.

– Vidim da novi trener želi ofanzivu i meni se to sviđa. Ja mogu da odgovorim svim zahtevima i trudiću se da dajem maksimum. Nama su potrebne pobede i mislim da ćemo taj pritisak umeti da nosimo kad počne prvenstvo.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.