Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Најава: Црвена звезда ДИВА – Раднички ФМП

 

Црвена звезда ДИВА сутра у 19 часова у Пиониру игра меч 6. Кола Агрожив Суперлиге против Радничког ФМП.

Наша филијала се након пет кола налази на четвртом мјесту са истим скором као и Звезде, 3 побједе и 2 пораза. У свом саставу Раднички има пар играча који би већ сљедеће сезоне могли наступати у црвено-белом дресу. То су у првом реду Милош Димић(бек), Никола Силађи(крилни центар) и Иван Смиљанић(крило).

Раднички ФМП је такмичење у Првој лиги завршио на трећем мјесту са скором 17/9. Била је велика борба за улазак у Суперлигу, али је Раднички у послједњих неколико кола нанизао побједе и тако се изборио Суперлигу. Кључни играчи тада су били Смиљанић и Димић, који и сада приказују добре игре. Димић је водећи играч Суперлиге по броју индексних поена (123), па је тако иза себе оставио много плаћеније и познатије играче као што су Мачван, Скот, Радуљица.. Не заостаје много за њима и Смиљанић, који је укупно сакупио 85 индексних поена. Њих двојица, као предводници ове екипе, заједно у просјеку постижу 38 поена и имају 8 скокова. Од осталих играча који су ту треба споменути Андреја Џаковића који 71% шутева за два и један поен убацује. Ту је наравно и центар Милан Миловановић који у просјеку на утакмици убације 12 поена, али је на мечу са Партизаном постигао чак 19.

Наша екипа у овај дуел улази након још једног пораза у дерби утакмици са Партизаном, на којој се стиче утисак, да су наши играчи сами прокоцкали побједу.. Одлична вијест за све којима је црвено-бела боја у крви јесте што се коначно пробудио и Андреја Милутиновић, који се након финала КРК, једностанвно, није могао пронаћи.

Тренер Пешић је пред овај дуел рекао:

Нама је драго да су ови момци из Радничког ФМП, који су напорно радили током целе године, изборили пласман у Супер лигу. Победили су неколико утакмица у низу у финишу Кошаркашке лиге Србије и морам да признам да смо тада навијали за њих. Али, више то није случај, за њих више не навијамо већ у Супер лиги мислимо само на нас и нашу игру. Раднички ФМП је кроз победе у првом делу шампионата и добрим стартом у Супер лиги стекао сигурност. Играчи су добили део тог позитивног безобразлука, па сада они очигледно верују у свој квалитет и серију добрих игара. Нама ће због свега тога бити отежан посао. Међутим, као што они имају своје и ми имамо наше циљеве. Зато ћемо се добро припремити да бисмо ту утакмицу победили.

Карте ће се продавати на благајни Пионира на дан утакмице од 16 сати па све до почетка меча по цени од 200 (трибине) и 300 динара (партер).

 

СВИ У ПИОНИР!

Повезане вести

3 comments

Milenko апр 12, 2012 at 10:16

Ima li neko informaciju da li će Robi i fudbaleri doći u Pionir?Valjalo bi da napravimo feštu i da proslavimo plasman u finale,ujedno da pružimo podršku Kariju,Tomasu i ostalima!Pozdrav za sve Delije!Kako je lepo biti Zvezdaš,pogotovo danas!!!

Reply
kalu апр 11, 2012 at 21:37

Vreme je i da ovim momcima konacno pruzimo podrsku kakvu niko nema na svetu.

Reply
Branimir апр 11, 2012 at 23:23

Vreme je za novo vreme.

Reply

Leave a Comment