Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Мићко, Микић и Тошић пред дерби

Сваки вечити дерби је прича за себе. Меч са пуно набоја у коме све остаје по страни. Тренутна форма, квалитет појединаца, полажај на табели постају небитни оног тренутка када „вечити“ кроче на терен. Инспирација појединаца, већа жеља за победом је оно што решава ове дуеле.

У суботу 5. маја вечити ривали ће по четврти пут ове сезоне одмерити снаге. После две сјајне победе у Купу Србије, црвено-бели спремни су да и по трећи пут надиграју Партизан и сезони у којој су остали без титуле дају посебан тон.

Повратком Душка Тошић, Роберт Просинечко добио је много. У новој-старој улози у срцу одбране повремни репрезентативац Србије пружио је солидне партије у пролећном делу сезоне. Тошић верује да је Звезда знатно квалитетнија од Партизана.

– Имали смо много кискева јесенас зато нисмо у борби за прво места. Овог пролећа играмо сјајно, млади момци који су дошли показују завидан квалитет. Партизан смо савладали већ два пута, евентуални трећи тријумф много би нам значио. Добро познајемо вечитог ривала, не желим никог да потценим, али искрени мислим да смо бољи. У суботу ћемо то поново показати на терену– јасан је Тошић.

Звезда ће у нови судар вечитих јача за Николу Микића. Десни бек наше екипе спреман је да заузме своје место уз аут линијју.

– Респектујемо Партизан, максимално се спремамо за дерби, већ увелико правимо тактику са шефом. Имамо младу екипу, још једна победа над Партизаном много би нам значила. Јесмо растерећни што се борбе за титулу тиче, али са друге сртане тензија је свакако велика. О играчима какви су Илић и Вукић не треба трошити речи, имају велико фудбалско име, али ја верујем у наш таленат и глад за победом. Идемо у Хумску да се надигравамо и победимо.

Пролећни део сезоне донео је младом Николи Мијаиловићу пуну фудбалску афирмацију. Задњи везни и по потреби штопер тима из Љутице Богдана постао је човек од задатка Роберта Просинечког. „Мали Мићко“ верује у победу црвено-белих.

– Нисмо у борби за титулу, али и поред тога дерби има своју специфични важност. Морамо да одиграмо максимално и нашим навијачима подаримо трећу победу над Партизаном. Великих тајни нема, познајемо се добро. Мислим да ће и Партизан хтети да се надиграва, док се наш стил увек зна. Све то обећава добар меч , за публику- завршио је Мијаиловић.

Утакмица у Хумсој је на програму у суботу 5. маја, највећи ривали ће на терен по 142. пут истрчати у 19:30 часова.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Mожемо ли до још једне победе над комшијама овог пролећа?

Повезане вести

6 comments

Darko мај 4, 2012 at 12:32

Delije ako neko moze da mi odg, da li ce se u Krusevcu za finale kupa prodavati karte za sever? Nezgodno je za nas iz unutrasnjosti.

Reply
Delije KG мај 4, 2012 at 12:48

Bice sigurno,sad samo je pitanje koliko.Kapacitet je smanjen na 9500 hiljada od toga verovatno ce navijacama borca dati max 1000 karata,ostalo ide nama.Kako sam ukapirao sever i istok ce da se prodaju na Marakani dok ce zapad da bude pusten u prodaju na sam dan meca za navijace iz unutrasnjosti tj nas 🙂

Reply
l;ihg мај 4, 2012 at 12:21

haha nije Nikola Mijailovic vec Srdjan Mijailovic 🙂

Reply
milos мај 4, 2012 at 12:02

Ne secam se kada je derbi bio toliko nebitan i ako naravno on nosi uvek sa sobom tenziju.
Primetio sam da ne prenosite informaciju da smo stavili stadion pod hipoteku i da dizemo ogroman kredit, mogli bi kada izaberete miloga Lukica da malo pisete o tome, jer ce tada vec dobiti mandat na pet godina. Hvala.

Reply
Laki мај 4, 2012 at 12:19

To je odlican potez uprave.ZASTO?
zato sto zvezda duguje 30 milina,pola ce otplaitit ovim kreditom.Umesto da na svaki dug od po milion dva imamo kamete ovako ce mo imati manju kamatu na jedan kredit,samim tim ce se i dug manje povecavati.Jos smo dobili i grejs period od 18 meseci.Gde ces vise?

Reply
Aki мај 4, 2012 at 12:28

ko zna sta se tu muti …

Reply

Leave a Comment