Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Водл на Маракани

Бивши енглески репрезентативац Крис Водл посетио је највећи српски стадион где је провео нешто више од сат времена дружећи се са тренером Црвене звезде, Робертом Просинечким, а затим је посетио и Музеј нашег клуба у коме му је наравно поглед прво привукао пехар победника Купа европских шампиона, који му је 1991. године измакао управо у финалу које је играо против најтрофејнијег српског клуба.

– Играо сам за Олимпик у том финалу. Били смо бољи тим, али Црвена звезда се добро и организовано бранила и након пенала у којем је Аморосов шут зауставио голман Стојановић, заслужено постала првак Европе, и овај прелепи трофеј се сада налази на овом месту – рекао је бивши енглески репрезентативац Енглеске током посете музеју нашег клуба.

Током своје играчке каријере Водл је наступао за Тотенхем и већ поменути Олимпик из Марсеја, а тренутно је коментатор и стручни консултатнт за Премијер Лигу, телевизијске куће ESPN, па је неизбежно питање било везано за „хичкоковску“ завршницу овогодишње сезоне на Острву.

– Све сте видели. Фудбал у Енглеској можда није најквалитетнији, али је због нападачког стила игре најзанимљивији за гледање. У Италији, Шпанији, Немачкој и другим лигама се више пажње посвећује тактици и техници док у Енглеској тимови не калкулишу и константно нападају – истакао је Водл и изнео своју забринутост због тренда који влада у фудбалу његове земље у којем сваке године странци улажу милијарде евра.

– То је тренд који тренутно влада у острвским клубовима, али питање је шта би могло да се деси ако за десетак година, ти исти који сада улажу баснословне суме, реше да повуку свој капитал из клубова. Проблем је и у томе што домаћи играчи, све више падају у други план, услед велике куповне моћи. Треба много више пажње посветити раду са млађим категоријама, јер смо сведоци да репрезентацији Енглеске не иде баш најбоље управо из тих разлога – критичан је према фудбалском савезу своје земље Крис Водл који како је истакао изузетно цени и поштује српске интернационалце који играју за острвске клубове.

– Видић је изабран у идеални тим Премијер Лиге свих времена, капитен је Манчестера и то је показатељ његових квалитета. Веома ми се допадају и Коларов и Ивановић који је невероватно снажан и може да игра на више позиција у тиму – пун је хвале на рачун наших играча Водл.

Енглез је такође изнео и своја размишљања везана за предстојеће финале Лиге Шампиона које се игра у суботу 19. маја.

– Очекујем да Челзи игра слично као Црвена звезда против Олимпика 1991. године. Да ојачају одбрану и траже своју шансу из контра-напада и прекида. Са друге стране, Бајерн ће сигурно нападати, и за мене су они фаворити пре почетка меча – закључио је Крис Водл.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

5 comments

SHERIFF мај 18, 2012 at 16:36

Gospodine Vodl,mozete samo da nam purnj.te!!!

Reply
Kopre Nedri мај 18, 2012 at 17:10

„ol dej long“, što bi rekla moja baba

Reply
Miljan мај 18, 2012 at 15:30

Aco, poznajes Vodla?

Reply
dede мај 18, 2012 at 16:08

jel se cujes sa Papenom?

Reply
CzvBoys мај 18, 2012 at 14:58

ZVEZDO institucijo!

Reply

Leave a Comment