Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Вечерас друга утакмица финала

Томас у борби за лопту
Томас у борби за лопту
Томас у борби за лопту

Кошаркаши Црвене звезде вечерас у Пиониру од 20 сати пред махом својим навијачима дочекују Партизан у другој утакмици финала плеј-офа домаћег шампионата. Комшије воде у серији са 1-0 након што су били (поново) бољи у самом финишу утакмице, када су серијом тројки стигли до победе.

Наш некадашњ тренер Владе Ђуровић је уверен да Звезди треба још један квалитетан странац како би завршила серију као шампион Србије, али да наши и овако могу у потпуности да парирају црно-белима, уз наравно добар проценат шута.

„Тешко да ће Звезда успети да у нарадне четири утакмице забележи три победе. Недостаје им бар још један квалитетан странац. Партизан има ветеране Божића, Кецмана, али и још неколицину играча са шампионским искуством. Да би се црвено-бели вратили у серију, неопходан им је сјајан шут. Лазић је одлично изнео мечеве против Радничког. Милутиновић је неспорни таленат и да се није повредио сигурно би био на ширем списку Ивковића прошле године, али недостаје им континуитет. Ту пре свега мислим на Андреју, који никако да заблиста на великим утакмицама. Понављам, само са поузданим шутем, Звезда може да парира Партизану, који је тријумфом у првом мечу додатно подигао сигурност“, изјавио је искусни тренер за „Новости“.

За „Журнал“ је финалну серију прокоментарисао наш некадашњи крилни центар Елмедин Кикановић.

„Биће 3-1 за Црвену звезду, али веома је тешко и незахвално предвидети епилог. Црвена звезда је имала доста добрих момената, била је веома близу изненађења. Али, Партизан је казнио скоро све отворене позиције, погодио 13 тројки и победио. Звезда је играла борбено, са великом енергијом, али када си агресиван и не пресечеш лопту, онда остављаш доста отвореног простора. Ипак, ова серија је далеко од готовог“, тврди Елемдин и истиче да очекује мањи број поена у другој утакмици, што више одговара нашем тиму.

„Од Црвене звезде да има исти ниво агресивности и још више ангажовања у обрани, надам се и лаких поена. Верујем и да Партизан неће тако добро шутирати. Мислим да је на првом мечу био превелики број поена, а да тако неће бити овога пута, што ће више одговарати црвено-белима. Тако је било у Крагујевцу, надам се и овога пута. Самопоуздање Пешићевих изабраника је било на високом нивоу, нису пали ни на минус 17 и показали карактер. Сигурно их ни пораз на старту није пореметио. Верујем да ће победити и изједначити у серији. Пионир ће сигурно бити пун, а навијачи ће направити фантастичну атмосферу и црвено-белима дати јак ветар у леђа. Сувишно је и говорити колико подршка значи екипи, видело се то и против Радничког.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Верујете ли да стижемо вечерас до победе?

Повезане вести

12 comments

JJ јун 8, 2012 at 15:00

braco imal li nekog linka na kome se moze gledati utakmica?

Reply
Stex_CZV јун 8, 2012 at 13:15

verujem jer sam delija jer sam cigan jer sam optimista protiv koga god igramo jer momci imaju muda imaju srce veliko kao MARAKANA! a one preko puta necu ni da komentarisem. SLAVIMO NOCAS, A SLAVICEMO I NA KRAJU 😉

Reply
Aca јун 8, 2012 at 13:00

Ikona si ovog grada zato te mi volimo SEVER tebe hrabro cuva verno te bodrimo, moj tim je prvak bio i opet ce biti on… Sa DELIJAMA do pobede !! Neka se trese Pionir !!

Reply
Dzimo Morison јун 8, 2012 at 12:03

Da li postoji mogucnost angazovanja Morisona,jer on je bio potpisao ugovor do kraja sezone uz mogucnost da ode u toku sezone,a mozda postoji opcija i da se vrati,mada ne verujem da bi Pesic bio za to,jer bi to onda znacilo da ne veruje u pojedine igrace,a ko ce im dati podrsku,ako ne trener.

Reply
Aimar јун 8, 2012 at 12:45

Aj ne pricaj gluposti molim te….

Reply
dexa7 јун 8, 2012 at 13:28

Da nam je Morison ostao titula uopste ne bi bila nerealna mogucnost,znaci covek je masina

Reply
NRA јун 8, 2012 at 11:44

Samo hrabro. Nadam se da ce Milutinovic konacno pokazati muda jer je dobar igrac ali deluje ko da imam manjak samopouzdanja. Veceras se lomi serija napred Zvezda

Reply
Delija Brate јун 8, 2012 at 11:00

Ne vezano za ovu temu ali KK Crvena Zvezda sledeće sezone igra u Evrokupu!

Reply
Delija Brate јун 8, 2012 at 11:01

Ups već sam video da ima vest 😀

Reply
fringe јун 8, 2012 at 10:39

Verujem!!!

Reply
marek јун 8, 2012 at 10:47

+1 🙂

Reply
ShoNara јун 8, 2012 at 10:56

Ma nek bude i +70, samo da pobedimo… 😀

Reply

Leave a Comment