Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошаркаТрансфери

Неки нови ветрови дувају на Малом Калемегдану

KK Crvena zvezda

Одлазак Немање Недовића из редова Кошаркашког клуба Црвена звезда никоме коме су црвено-беле боје на срцу није лако пао. Међутим, сам тај трансфер у литваниски Лиетувас Ритас може значити промену у раду руководства КК Црвена звезда.

Претходних година велики број мање, или више квалитетних играча продефиловао је кроз Мали Калемегдан. Међутим, сиптоматичан је податак да веома мали број њих је напустио црвено-бели кошаркашки колектив, а да је наш клуб имао неких користи у виду, барем симболичног обештећења. Када се сагледају трансфери са Малог Калемегдана у претходних неколико година, долазимо до податка да је наш клуб „зарадио“ једино од одласка Ненада Мишановића 2008. године у редове московског Динама, као и од „недавног“ одласка Немање Бјелице у шпанску екипу Каха Лаборал. Сви остали су клуб напуштали или због одређених клаузула у уговорима, или, што је чешће био случај, због неисплаћених уговорних обавеза.

Самим тим, одлазак Недовића може се сматрати преседаном, када су у питању одласци играча из нашег клуба, аи преседаном у крајње позитивном смислу.

Повезане вести

46 comments

CZV јун 28, 2012 at 18:29

Dovesti: Rakocevica,Jeremica,Rikarda Marsha,i Kolmena Kolinsa.Trebaju nam i plej i bek a Rakoc i Jeremic su provereni,proveren je i Marsh,a Kolins igra za Siroki i odlican je igrac,i odlicno zakucava.
Rakocevic-Jeremic-Tomas-Marsh-Kolins,i prekomandovati Dimica,i Siladjija.Rakocevic,Cvetkovic-Jeremic,Radivojevic,Dimic-Tomas,Milutinovic-Marsh,Lesic,Radetic,Siladji-Kolins,Popovic,Ilic.

Reply
SRBB јун 25, 2012 at 14:02

Је л се зна колико је новца добијено од тог трансфера ?
Жао ми је што је отишао, био је један од ретких који је дизао Пионир на ноге, али паре од њега би могле да се утроше на плату неког одличног играча ! Можда постајем досадан , али Човић све ради са циљем и за добробит нашег клуба и то ће уверити и вас који га кривите за седење на клупи Неде и Цвела..
Немањи желим да постане стандардни репрезентативац, наконо ових припрема !

Reply
milos јун 25, 2012 at 13:53

Da, sigurno je to planski, ne das mu da igra i buduci kupac se prosto zaljubi u njegove kvalitete i ne moze da ne plati basnoslovnih 400 hiljada. Daj bre?! Cena koja je dobijena je klauzula iz ugovora, da ko plati toliko, moze da ga uzme. Istina je da je snjim produzen ugovor, ali nazalost, to mozemo da shvatimo kao dobru volju onog odvratnog Raznatovica, koji je mislio, kao i vecina nas da ce Nedovic mnogo vise igrati i da cemu cena biti veca, jer bi time i on vise zaradio.

Reply
krule јун 25, 2012 at 11:56

Svetislav Pesic i Nebojsa Covic su pokazali da znaju svoj posao,mnogi koji nemaju pojma o kosarci bi da ih uce!

Reply
Stefan јун 25, 2012 at 10:04

Недовић нема неки шут, а и у одбрани је лош, али је зато доста брз и веома атрактиван играч, цвојим потезима диже самопоуздање тима. 😉
Вероватно ће доћи Ракоч, а на плеј неки Амер, тако да боље што је отишао да узме лову и да нам се врати за коју годину. 😀

Reply
Dejan јун 25, 2012 at 10:35

Kad je u finalnoj seriji Nedovic bio na parketu razbili smo ih kontra napadima tako da molim vas manite se prazne price da mali ne igra odbranu, njihov crnja jadan nije mogao da predje polovinu terena. Decko ce vrlo brzo postati najbolji kosarka evrope videcete. On je jedino sto zameram Pesicu.

Reply
czv јун 25, 2012 at 09:13

Nedovic je u pravu sto je otisao, on zeli da igra ovde, nema minutazu, a takav igrac da sedi na klupi??? Pesic ga ne koristi ,drago mi je sto je otiso jer bi ovde svoju karijeru unistio…

Reply
SRBB јун 25, 2012 at 14:08

Сам прелазак у нову средину, нову екипу је велики ризик и много су веће шансе да пропадне тамо , него овде..
Довољно је да Џикић добије отказ и да нови тренер не рачуна на Немању.. То се десило небројено пута..
Коме је то Кари уништио каријеру ?
Он га је увео у први тим, створио Кешеља, Бјелицу и старије играче.. (да их не набрајам , јер свакако смо ми народ који брзо заборави заслуге великих људи)

Reply
Johnny јун 25, 2012 at 09:01

Je li moguce da neko uopste moze da kaze nesto lose protiv uprave?! Postali smo rekspektabilan tim konkurentan za titulu,igracemo Evropu sledece godine,grb je vracen,dug sa 14m smanjen na 2m !!! Sto se Nedovica tice,mi da smo se pitali ne bi ga nikad pustili,ali je njemu u klauzuli pisalo da ako neko plati 250k moze da ide ! Ja stvarno ne mogu da vas razumem ljudi,pa do juce smo bili pred gasenjem…. KRAJNJE NEZAHVALNO !

Reply
slobodan јун 25, 2012 at 08:28

zelimo da se borimo za titulu, a pustamo ovakve igrace, ne radi se to tako… decko je ne biser nego vec izbruseni dijamant, nije ga dzaba i Duda zvao… imam 30 godina a plakalo mi se kad sam procitao da je otisao, srecno mali i nemoj samo za par godina da odes u partizan…

Reply
falkone јун 25, 2012 at 01:59

Novi vetar je je zapravo isti.On ce napraviti ime van Zvezde.A igrao je Bojan Popovic i Filip „izvini cale je gazda“ Covic.Decko je otisao da bi igrao.Svako neka ide kad oseti da ga rade.

Reply
1989 јун 25, 2012 at 00:01

Sta lupate bre u pitanju je simbolicno obestecenje..Ne pokusavajte da nadjete pozitivne stvari tamo gde ih nema, braneci Cokija lopova!

Reply
Branimir јун 25, 2012 at 01:19

Их?!

Reply
Darko јун 25, 2012 at 11:33

250000 e u kosarci ti simbolicno obestecenje?! Inace 90% od tih 250 000 ide za saniranje duga KK Crvena Zvezda. Sto znaci da je dug sad ispod 2 000 000.

Reply
Igor јун 25, 2012 at 11:48

A od kada je dug ispod 2 miliona?!!! Aj, nemoj lupati…

Reply
Stefan јун 25, 2012 at 13:20

Da li si ti normalan,pa otkud ti to da je dug 2 mil.??? Dug je smanjen za 2 mil. da si ti ziv i zdrav!

Reply
Darko јун 25, 2012 at 17:01

http://www.mojacrvenazvezda.net/33602/2012/05/29/grb-ponovo-u-zvezdinom-vlasnistvu/ Ovde je rekao da ne ocekuje da ce dug biti veci od 2 miliona!

van basten јун 24, 2012 at 23:55

ako je placeno obestecenje 250.000e kao sto se ovde spominje,to je cista premija i odlican potez kluba.zna covic sta radi i ko koliko vredi,pa on je bio djilas jos pre 20 godina.sad jos samo da smiri ove pomahnitale komsije koji su se mnogo unervozili zbog njega.

Reply
Branimir јун 25, 2012 at 01:12

Ко да смири распомамљене партизане? Смирују их пола вијека, па ништа!

Reply
Branimir јун 25, 2012 at 01:13

Опет партизани. Врати ме на ћирилицу или одлазим!

Reply
Branimir јун 25, 2012 at 01:18

Тако, брате!

Reply
falkone јун 24, 2012 at 23:51

Kome je KK CRVENA ZVEZDA bez dodataka u nazivu, znaci ona prava prodala status da bi se popeo neki rang?

Reply
Falkone јун 26, 2012 at 16:09

Ja sam cuo Indjiji odnosno Zeleznicaru.Neka mi neko odgovori o cemu se tu radi.

Reply
eliiahu јун 24, 2012 at 23:46

Ima li kakvih nagovestaja, ko dolazi, ko ostaje, pravi li se neka ozbiljnija ekipa…?

Reply
Branimir јун 25, 2012 at 01:09

Ацо, настави причу о амбицијама прављења великог тима. Ово питање нас све интересује!

Reply
Stevan R. јун 24, 2012 at 21:47

Nedovic nema cenuu!!!!!!!!

Reply
Ariljac јун 24, 2012 at 20:38

Nema zime za nas dok Covic i Pesic vode Crvenu Zvezdu! MAJSTORI!!!

Reply
Djolee јун 24, 2012 at 20:06

Koliko smo „dobili“ za Nedovica?

Reply
Gile delija јун 24, 2012 at 19:10

Pa Nebojsa voli Zvezdu u koju je ulozio sve sto ima(firmu,klub,porodicu, pare…) Provalio je nacin na koji su prethodni lopovi koji mu sada sede uz skut pljackali VOLJENI IM KLUB. Hvala Nebojsa jos samo malo da disciplinuje Pesica i da stvore sampionski tim.

Reply
Aca јун 24, 2012 at 18:36

Sve cestitke za velikog Nebojsu Covica i njegov vise nego sposoban tim. Veliki Nebojsa je u klub dosao 12.08.2011 i za veoma kratko vreme uradio vise za klub nego svi njegovi predhodnici u poslednjih 12 godina koji su cak uspeli i grb kluba da zaloze i mnogo doprineli da klub bude zamrznut na 5 godina. Jedan od tih unistitelja je sada savetnik predsednika fk ( na veliku zalost lukic ga je licno doveo u klub ) i njegovo ime je omrazeno medju svim odgovornim i pravim navijacima koji znaju istinu o tom baronu i prevarantu, a ta spodoiba se zove goran vesic. Za kratko vreme veliki Nebojsa je konsolidovao klub, vraceno je i neutralisano vise od 12 miuliona eura duga, a veliki Nebojsa jedan ozbiljan i poslovan covek je jedini izasao u javnost i rekao koliki je stvarni dug kk Zvezda tacno u CENT, NI MANJE NI VISE, a na njega bi trebalo da se ugleda i “predsednik“ fk lukic koji definitivno nije sposoban da obezbedi normalno funkcionisanje kluba, jer niko jos ne zna pravu istinu o dugu fk, jer to savetnik i bulumenta kriju kao zmija noge sto se moze zakljuciti iz njihovih totalno razlicitih izjava u kojima obmanjuju javnost i navijace Zvezde. Veliki Nebojsa je sem toga uspeo da obezbedi i budzet za ovu sezonu, svi igraci, trener i zaposleni u klubu su isplaceni u celosti, klub nikome nista ne duguje, vratio je zalozeni GRB kluba na Kalemegdan, Zvezda je igrala u finalu domaceg kupa i nase lige, a sledece sezone ce igrati u Evro kupu opet zahvaljujuci radu i trudu koji su ulozili veliki Nebojsa i njegov tim. Takodje vise nijedan igrac Zvezde nece moci da ode iz kluba bez obestecenja sto je opet zasluga velikog Nebojse. Koliko su se sto.ari uplasili njegove sposobnosti najbolje govori njihov strah kada su ga iz njihove kuhinje i uz pomoc nekih politickih struktura pokusali dovesti u bilo kakvu vezu sa ubistvom premijera, ali nisu uspeli. Pa onda povratak onog vepra na mesto trenera, pritisci na savez,sudije,policiju itd. Nista im to nece vredeti jer veliki Nebojsa sada neopterecen dugovima koji su skoro sanirani pravi strasan tim koji ce se uklopiti u sistem, a Zvezda dugo vladati Srpskom kosarkom. Ostaje zal sto veliki Nebojsa nije dosao u klub pre nekoliko godina zbog politickih, a i svih ostalih pritisaka, jer bi Zvezda vec sada ubedjen sam vec imala jos nekojiko trofeja u svojim vitrinama.

Reply
Delija Mp јун 24, 2012 at 21:22

Svaka na mestu.Naravno najveci zal sto Covic nije dosao jos pre par godina ,kada je nudio Zvezdi fuziju.Da se to desilo sada bi sigurno slavili titulu.Ali sto kazes,politika ..

Reply
Vlada Tosic јун 24, 2012 at 21:58

Cekaj, polako, tek cemo da vidimo dal je veliki Nebojsa… U tu pricu o dugu ne da ne mogu da poverujem nego nema sanse da se za godinu dana VRATI 16 MILIONA EVRA! Znas li ti kolike su to pare ? Dal smo prodali nekog igraca? Dal ceo tim vredi 1 milion ? Znate li vi u kosarci koliko je 16 miliona, kao u fudbalu 116 !! A ovo za evrokup, to je mogao da igra ko god je hteo da da pare… Cekaj da vidimo sta cemo mi da uradimo kad on pocne… A sto se tice obestecenja, ako smo za najboljeg igraca uzeli 250 000, koliko li cemo za ostale…Za jednu sezonu pod palicom VELIKOG NEBOJSE kako ga zoves, uspeli smo da odigramo 3 dobre utakmice (2 radnicki -polufinale, i 1 partizan finale…) Od igraca gotovo da nemamo ni jedno koje zasluzuje da igra u ZVEZDI, a trener, NJEGA IMAMO, ALI JOS KOLIKO, VIDECEMO…. Bez pojacanja dzabe nama Nebojsa, ja necu da budemo 3,4 OCU DA BUDEMO 1. !!!

Reply
Coxy јун 24, 2012 at 22:26

Prosle godine zamalo da ispadnemo iz lige,a ti bi sad da budemo prvi…Jesi ti normalan???Cuti,bolje ti je,mazgo…

Reply
Vlada Tosic јун 25, 2012 at 01:52

Prvo pazi sta pricas, ocigledno nisi upoznat sa pravilima i nisi lepo vaspitan…Te uvrede mozes da pises po sportalima, zurnalima itd a kada ukucas MOJACRVENAZVEZDA nikome se ne smes obratiti sa MAZGO ! Svi smo ovde zbog zvezde, mozda na sledecoj utakmici budes stojao pored mene na tribini, mozda se budes radovao zajedno samnom prema tome pazi sta pricas !

Reply
Aca јун 24, 2012 at 22:30

Kao prvo to treba da kazes lukicu jer si totalno pogresio adresu. Kao drugo citaj kao sto je napisano jer niko nije VRATIO 16 miliona duga jer dug nije ni bio toliki, a i deo duga je resen sa poveriocima i otpisan, a deo je jos uvek pod sudskim sporom koji sigurno dobijamo. Ako nesto ne znas ne petljaj se u to, jer ovo sto radi veliki Nebojsa je ipajk za tebe i tebi slicne visa matematika, a pogotovo za nesposobnog lukica. Za njega je profesor. Ne moras da prodajes igrace i dizes nepovoljne kredite da bi vratio dugove kao sto to radi nesposobni lukic i njegova nesposaobna bratija i bulumenta. Za Evro kup niko nije dao pare i tu ne moze da igra bas svako i prestani da potcenjujes veliki napor i trud koji je ulozio veliki Nebojsa i njegov tim sposobnih POSLOVNIH LJUDI. U stvari ceo tvoj komentar je nevidjeno lupetanje,nemas pojma sta je to poslovnost i kako se vodi jedan veliki klub kao sto je Zvezda. Ali veliki Nebojsa je tebi i takvima kao ti objasnio i ubuduce kad pominjes ime Nebojse Covica u bilo kom kontekstu moras DA USTANES.

Reply
Vlada Tosic јун 25, 2012 at 01:49

Pa prvi bi ja voleo da sve bude tako kako ti kazes! Zivi bili pa videli, sve ce se odluciti ovog leta, da li on namerava nesto ozbiljno ili ne… A sto se tice ustajanja, NI JEDNOM POLITICARU, NIKADA NECU USTATI…

Reply
Aca јун 25, 2012 at 15:15

Veliki Nebojsa Covic vise nije politicar i ne bavi se vise politikom. Vec odavno i cudi me da to ne znas. Bas zbog toga sto nije zeleo da se vise bavi politikom i nisu mu dozvoljavali da preuzme Zvezdu onda kada je trebalo a to je pre 4-5 godina. On je sad poslovan covek, a to je bio i kada se bavio politikom. Zvezdi u svim segmentima sada trebaju poslovni ljudi,ljudi od struke,profesionalci u svom poslu, a ne oni koji se kao lukic po ceo dan udaraju u grudi i vicu na sav glas ja sam Zvezdas, a klub u sve vecem blatu.Postuj ono sto je za Zvezdu ucinio i sta je sve ulozio veliki Nebojsa Covic i ne pricaj ubuduce o sportu i politici, jer si u tim oblastima mnogo,mnogo tanak.

Srdjan јун 24, 2012 at 17:16

Malo je to za igraca kalibra Nedovica. Ipak nadam se ozbiljnim pojacanjima pre svega na poziciji 1,2 i 4.

Reply
lllll јун 24, 2012 at 17:22

Nije ovo fudbal , mnogo manje pare su u košarci , komšije su Veličkovića prodale za 500k i to je igrao EL, osvajao titule….

Reply
CarMajstor јун 24, 2012 at 17:44

Jeste, ali su im ugovori mnogo jaki……

Reply
lllll јун 24, 2012 at 17:48

To da ali, ovde je priča o obeštećenju

Reply
ALcaponeDeLiJa јун 24, 2012 at 16:59

Ja sam cuo da je u pitanju 400 hiljada,nemora znacit da je cifra tacna,tako sam ja cuo i na jedan dan je tako bilo objavljeno na sajtu Ritasa ali je nakon jednog dana ta recenic apovucena,ugovor je na 3 godine i igrat ce evroligu,i 250 hiljada za kosarkaske prilike ogroman novac kad je transfer u pitanju,pretezno kad se odlazi iz nase lige malo bolji igraci sve se krece od nekih 200-400 hiljada evra…ja se nadam da je ovo prilika za cveleta i da ce doci i rakoc pa da cvele uz njega stasa!

Reply
Sinisa јун 24, 2012 at 16:59

Hahahaha

Reply
NIKOLA јун 24, 2012 at 16:38

Pisalo se o obestecenju od 250 000 evra

Reply
марињо јун 24, 2012 at 16:32

Је л’ се зна колико износи обештећење?

Reply
Goran јун 24, 2012 at 16:30

pa, za koliko je prodat???

Reply

Leave a Comment