Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Интервју за Информер: Небојша Човић

Дневне новине „Информер“ направиле су интервју са председником КК Црвена звезда Дива, где је господин Небојша Човић, коментарисао о целокупној тренутној ситуацији у клубу и истакао планове за наредну сезону. Интервју преносимо у целости.

Решен више него икад, објављује да ће Црвена Звезда ове сезоне напасти трофеје у свим такмичењима.С подршком истакнутих звездаша и растерећен од привредно политичких афера које тресу и домаћи спорт, делује самоуверено.Иде му, каже, у прилог и то што је први председник који је клубу скинуо с леђа вишемилионски дуг и усправио га, што је дуго година за Звезду била мисаона именица.

Циљ нам је да у свим такмичењима нападнемо прво место : у Јадранској, Еврокупу, домаћој Лиги и Купу. И то уопште не кријемо. Као што не кријемо да ћемо напасти и све друге факторе који пробају да нас уведу у нерегуларности. Више ћутања нема. А то значи, ако хоће да муљају са судијама, метафорички речено, хватамо за врат.

Како мислите „да муљају са судијама“ ?

-Па лепо: ми уложимо огроман рад и новац, а онда дође неки лауфер, да ли је неком кум или није, па проспе све са три дувања у пиштаљку.То више неће моци!Баш да видим који ће то ауторитети пристати да штите такве.Чему онда спорт? Па јел’ треба да пристанемо на договоре да је неко први, а ми да будемо други ? Ја на такве договоре не пристајем. Напротив, свим капацитетима и свом снагом контролисаћемо дешавања и нећемо дозволити да нас уведу у прљавштину. То ме не интересује, хоћу да на терену будемо први.

Изгледа као да се уздате у промене у друштвено-политичке климе?

Прошле сезоне имали смо једног државног спонзора, „Телеком“, који нам је дао 200.000 евра. Наш велики ривал имао је истог спонзора,само не знам да ли је сума за њих била три или четири пута већа. Тако више неће моћи.Не желим да се враћам у прошлост, јер знам да је било неправде и кад је Звезда имала државне паре, а Партизан није, па се затим ситуација окренула. Систем који ћемо поставити регулисаће потребу да Партизан добије државне паре, а да Звезда добије исто,само десет одсто мање док је слабије пласирана од Партизана.Србији су потребни Звезда и Партизан.

Интервју из Информера

Да ли ће Вам у томе помоћи Александар Вучић?

Као председник, искористићу познанства, вештине и искуство из привреде, политике и спорта да повежем све звездаше који могу да помогну, ма којој странци или компанији припадају. Без обзира на све оштре разлике,договорили смо се да ми који волимо Звезду будемо обједињени. Наравно ту је и господин Вучић. Зашто бисмо крили, кад то ради и Партизан? Овде ништа не може без политике, али све ће бити у оквирима закона и нормалног пословања.

Па кад неко за годину врати 15 милиона евра дуга, то се баш ни не може назвати нормалним пословањем.Да нисте пронашли неки давно заборављени новац?

Ниста нисмо пронашли.Понашамо се домаћински,водимо рачуна о сваком динару.Нема путовања на летње кампове по Америци и нема трошкова за измишљене и полуизмишљене маркетиншке активности.Све мора да буде у оквирима буџета.

Добро, али како сте деблокирали рачун? Одакле Вам 15 милиона евра?Како је уопште могуће да кошаркашки клуб дугује толико?

Свега ту има: и напумпаних потраживања, и нереалних директорских плата , и непоштених менаџера, играча… Кад сам изабран за председника, рекао сам да није моје да се бавим истражним радњама, него да на основу документације дођем до реалног дуга. Живи смо се намучили да нађемо те папире, пошто су неке претходне управе водиле евиденцију, најблаже речено аљкаво. Кад смо то успели да средимо, схватили смо да дугујемо 15,5 милиона евра. Онда смо више од 80 одсто дуга елиминисали у договору са повериоцима, део смо платили играчима којима смо дуговали, а убрзо ћемо вратити и преосталих 300.000 евра.

Чекајте, како сте то елиминисали дугове поверилаца?

Па лепо, отписали су их. Највећи проблем било је јемство којим је заложен грб Звезде, и то не кошаркашке секције, него спортског друштва. На то сам потрошио шест месеци, а процес је окончан захваљујуци разумевању господина Бека, чија је фирма била власник грба и који је тај део трошка елиминисао. После тога смо имали и другог великог повериоца,господина Слобу Вучићевића, коме је Звезда дуговала око цетири милиона евра. И то смо успели да регулишемо, а милион и по је исплатио ФМП. Веома сам захвалан великим повериоцима на разумевању.

Да не буде да Вас само ми чачкамо, можете ли да одговорите колегама из Партизана, који су се јавно запитали одакле Вам паре за појачања?

Према плану који смо зацртали кад смо дошли у клуб, друга година је период у ком ће Звезда свим расположивим снагама кренути ка циљу,а то су прва места. На основу те обавезе правимо буџет, а на основу буџета формирамо тим. Чуо сам да наше ривале занима одакле нам новац и како то да Браун није дошао код њих,него код нас,али ме то не чуди. Онај ко не зна да одради посао у својој кући, обично гледа преко плота. Нека се они баве собом, а не нама.

Кажете да првак државе, и то 11 пута узастопно, не зна да ради посао ?!

Респектујем њихове резултате и рад, али сигурно нећу ући у полемику која би нас увела у амбијент брлога.Но дацу вам пример: Звезда сад за порез дугује 2.500 евра и била је у блокади због тих обавеза, а процитали смо да Партизан дугује 1.100.000 евра , и нико га не блокира. Е то ми није јасно, односно јасно ми је, али ћу се правити да ми није јасно ако вам се тако висе свиђа.

Немојте, реците на шта циљате.

-Порески обвезник дугује држави више од милион евра, а тражи и добија паре од те државе. Па ако су добили паре, онда прво морају да плате порез, да би држава из тог пореза опет могла да им помогне. Правила треба да буду иста за све.

Засад ми тим изгледа веома добро,задовољан сам појачањима. Из плана нам је измакао само Омар Томас, који је добио много већу понуду од Самаре.  Ракочевић, Браун, Савовић и Симоновић су нам најјача упоришта, као и то што смо са шест младих играча продужили уговоре на три године.

-Желим добре односе са свима, па и с Партизаном. Полемика са острашћеним и небитним људима за Звезду је губљење времена. Показаће се ко кога гура и где га гура.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

62 comments

Anka авг 20, 2012 at 08:54

Sjajan intervju. Covic kratko ali je***tacno`! Glodari jel ima neki problem istina boli. Dok god Dacic, sedi u JSD dotle prljav ves nece izaci na videlo. Svi smo svedoci prica iz insajdera o fudbalskoj mafiji uhapsise Dzaju i Cveleta, a Bjeka i Zeka „cisti“, Terzic kriv slucajno i to mesec dana po pomenu deset fudbalskih centara kao prioritetu, odjednom Tole vd predsednik kao kandidat pominje se Dzaja i samo nedelju ili dve posle toga na spektakularan nacin hapse Dzaju. Vidim sad Djura glavni sponzor FSS na svim spotovima reklamira, lakrdija od izbora. Ma neka neka samo se vi dicite vasim „uspesima“ lepo ja kazem predstoji vama jedan dug mracan vek. O kosarkaskom savezu necu ni da pricam, doveden do bankrota a tzv. strucni savet na celu sa Vujosevicem odredjivao je kakvo ce prvenstvo biti. U vaterpolu, posto se mnogo glodari kur** slicna prica jos gora. Primer vaseg klubasenja je u sledecm. Na inicijativu i veliki pritisak tadasnjeg rukovodstva brace Udovicic, zbog dugavanja Zvezde Partizanu na racun koriscenja bazena Banjica (Zvezda nije mogla da koristi Gale Muskatinovic zbog toga sto je bazen pretvoren u teniski teren, danas u drzavi niko nije odgovarao za ovakvo pranje para posto to nije jedini bazen u BG koji je pretvoren u teniski teren), racuni su blokirani Zvezdina deca oteta (generacija Filipa Filipovica koja je tukla starija godista u mladjim selekcijama, prva je bila na udaru), agonija se produzavala iz godine u godinu i zatim pod patronatom Sapica i onde doticne gospodje Vk Crvena Zvezda je ugasena (pre Zvezde Becej). Sta se desilo vec sledece sezone pazljivo citajte: ZBOG NEDOSTATKA KONKURENCIJE PARTIZANU SE PO AUTOMATIZMU DODELJUJU OBA TROFEJA, NE IGRA DOMACU LIGU, DOK SU VK VOJVODINA I OSTATAK VATERPOLO KLUBOVA IGRALI ZA PRESTIZ TJ. DRUGO MESTO.
Ne daj Covicu to da nam urade isto od kosarke, kao i ostali pravi Zvezdasi u nasem SD drustvu uvek smo gledali interes drzave a ne samo svoj, posledice klubasenja po gotovo svim savezima vidi se po rezultatima reprezentativnih selekcija u ekipnim sportovima! Covicu sjajno radi samo tako nastavi. Iskreno cilj i treba da nam budu svi trofeji, a dokle cemo dogurati sa novim trenerom, i relativno novom ekipom videcemo. Mislim da imamo stofa za velika dela. A sto se tice Brauna glodari pustie na usi od muke!

Reply
Realan авг 19, 2012 at 08:11

Steta za Tomasa odlican igrac,ocekujem jos jednog tamnoputog igraca kao pojacanje.

Reply
Libijac авг 18, 2012 at 23:35

Djilas tebrice, Djilas!!! moze da kupi pola Srbije. ovo je njegovo delo. jebi grobare!!!

Reply
hehe авг 19, 2012 at 13:57

I time treba da se ponosimo zato što đilas može da ih jebe sve? Isti je on indijanac kao i svi ostali političari…. Debili…

Reply
DELIJA авг 21, 2012 at 16:59

Kakav crni Djilas??? Jesi ti normalan??? Ovo je sve sredio Vucic i njegov brat su izdejstvovalii sponzorstvo Telekoma i jos nekih drzavnh firmi!!!

Reply
Sale авг 18, 2012 at 23:06

Ražnatović: Ilievski ne ide u Zvezdu

Nije bilo interesovanja, niti će biti razgovora sa Zvezdom kada je u pitanju naredni angažman Ilievskog – odlučno je za „Novosti“ demantovao menadžer igrača

http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:393351-Raznatovic-Ilievski-ne-ide-u-Zvezdu

Reply
box авг 18, 2012 at 22:53

sta rece Akejsandre majketi…..

Reply
Presa авг 19, 2012 at 01:52

Sta sta rece ceo grad zna . Folirao se zet mu sikanirao coveka . Posao sa NIS om rihvatila Crvena Zvezda fudbal Paartizan kosarka Covic ih pohapsio . Mislim da se zove Koreja covek

Reply
cvija авг 18, 2012 at 20:41 Reply
Vladimir авг 18, 2012 at 19:04

Довољно је само рећи: Свака част господине Човићу.

Reply
JedinoSever авг 18, 2012 at 18:05

Tako se brani Zvezda. Ne saopstenja, Vesic, Janko, Marko….Pokrase nas za ove 5 godine, a Lukicu je jedino bitno da dok je on vozio Lamborgini, Djura je vozio taxi. Covic udara odmah u srce problema. Kradete li, hvatamo za vrat. I jos jedna stvar, da vidim ko nece da podrzi ekipu u novoj sezoni, da vidim koja ce budala da kaze navijacima da se ne ide u Pionir i da se ne bodri Zvezda zbog Jadrana. Ja bih licno isao i da gledam Radnicki, jer nasoj deci treba pomoc i priprema za Zvezdin dres. Nema vise otimacina, kradja, gepekovanja!! Pa nek crkne Todoric od muke!!! Napred Zvezda!!!

Reply
Sale Pi авг 18, 2012 at 17:38

Tako je gospodine predsedniče, puna podrška Vama i vašim saradnicima kao i kompletnom timu kk Crvena Zvezda. Samo napred i da nas na kraju sezone obradujete na najlepši način.

Reply
Dobrivoje авг 18, 2012 at 17:27

Čović je zaboravio da pomene i gradonačelnika kao zaslužnog za spas KK. Čoviću, MOLIM VAS DA HITNO PREĐETE U FK …. MOLIM VAS (a stariji sam malo). Kapa dole.

Reply
Vlajko авг 18, 2012 at 17:02

Pa nas ce Viktor Jelenic i Nebojsa Covic potpuno razmaziti :D. Bravo kraljevi, naredne sezone imamo dva u evropskim okvirima mocna kluba u nasem SD.

Reply
Simic авг 18, 2012 at 17:10

Mozda gresim ali moje misljenje je da on nema kvalitet za velike domete. Mislim da nam je potrebniji neki brzi plej. Prosecan igrac a pozicija pleja je mozda i najvaznija u danasnjoj kosarci. Ja sam vise za nekog Amera. Raduju me u svakom slucaju ova desavanja oko VK i KK. Pozdrav svim Delijama! Javljam se prvi put.

Reply
SRBB авг 18, 2012 at 17:22

Уз добру екипу и просечан плеј може чуда да прави..
У праву си ти, али разлика је што за америчког плеја мораш да издвојиш добре паре, а да он слабо игра одбрану.. Илијевски није нека класа , али ако буде у форми , може много да допринесе екипи…

Reply
madrid87 авг 18, 2012 at 18:43

ma da decko je istrosen materijal 😀
treba mladji i brzi plej da se Rakocevic rastereti na dvojci 😀
od tih stariji jedino bi Jaka Lakovic bio od koristi, mada po meni najbolje bi bilo da Markovic dodje …

Reply
SRBB авг 18, 2012 at 17:13

Боцкао је добро тројке на европском 2011.
Добар, искусан , тимски играч..

Reply
Ivan авг 18, 2012 at 22:51

Demantovao Raznatovic,nema nista od toga,a i bolje! 😉

Reply
marko bl авг 18, 2012 at 16:16

covicu svaka cast znao sam pre a i sada znam da si jako pametan covek i da iza tebe stoje rezultati..drago mi je da takav covek vodi nasu zvezdu..da bi sve imalo smisao pojacaj nas jos na pleju i centru i posao si odradio za 5

Reply
qwerty авг 18, 2012 at 16:11

Vlado Ilievski!

Reply
ShoNe авг 18, 2012 at 15:45

http://www.lshunter.tv/
Neko rece da ce ovde imati prenos Zvezda – Rad.
Eto, Asamoa u startnih 11, a ja to necu moci da gledam, ako ne bude imalo na internetu… 🙁

Reply
Savo авг 18, 2012 at 16:16

Ne moze biti prenos na netu, ako ni jedna televizija ne radi prenos, nazalost.

Reply
ShoNara авг 18, 2012 at 16:18

Valjda moze, sigurno ce biti kamere, a ovi uzmimaju direktno, ne sa drugih televizija.

Reply
dexa7 авг 18, 2012 at 16:34

Bice kamere SOS kanala,ali oni ne daju uzivo prenos nego izvjestaj posle utakmice.

Reply
Nemanja@ авг 18, 2012 at 17:38

Prenosi prva

Aleksandar авг 18, 2012 at 15:21

E sad fali samo jedna stvar da opet budemo veliki – pun Pionir Delija na svakoj utakmici. Znate i sami da ce uz nas sve biti lakse. Zato – Svi u Pionir od prve utakmice!

Reply
Milan86 авг 18, 2012 at 15:46

Ja dolazim za vas ne znam !!!! 🙂

Reply
dexa7 авг 18, 2012 at 16:42

Upravo tako!Sad se samo bojim da vodje ne use.u nesta i nastave da bojkotuju ABA ligu.Moraju da shvate da je to besmisleno i da nece doneti nasta dobro klubu!

Reply
SRBB авг 18, 2012 at 15:10

Човек нас је спасао својом стручношћу и познанствима..
Нормално је да су многи отписали дугове, јер је су могли да одговарају за ненаменско трошење новца.. Сваки од политичара који су нам походили клуб има велике мрље у каријери , због којих може да заврши у затвору..
Чиста компензација..
Дуг према држави, као да смо приватни клуб, а комшије народни..Нама односе кошеве, а кад покушају да узму своје паре од њих, буду гепековани.. Проблем је што у ФК тај дуг реалан, а не покушај крађе..Ту се не дугује се само за плате, већ и трансфере и кредите..

Reply
Icaaa авг 18, 2012 at 15:07

jel zna neko ko je TRENUTNO sve u rosteru zvezdinom tj ko trenira 🙂

Reply
Milan86 авг 18, 2012 at 15:01

Napokon jedan pravi ZVEZDAS na celu kk Crvena Zvezda…jos samo mi navijaci da se vratimo i nema drugima spasa!! Koliko ja vidim dominiracemo u mnogim sportovima samo da nas povrede zaobidju ….

Reply
Dzoni авг 18, 2012 at 14:47

Kad je teško – ČOVIĆ! 😀

Reply
dexy122 авг 18, 2012 at 14:43

KK Crvena Zvezda – Gospodin Nebojsa Covic
VK Crvena Zvezda – Gospodin Viktor Jelenic
Nasi spasitelji jos samo da Gospodin Dragan Dzajic dodje na celo FK i eto nama opet jakog sportskog drustva.

Reply
Drobnjak iz auta!!!!!!! авг 18, 2012 at 14:31

Mislis kao bata Mirkovic Hrvate?????

Reply
gox авг 18, 2012 at 14:45

Ovim grobarima se nista ne desava u klubu pa dosli vamo da komentarisu.
Od kada je ovaj Tadic otisao partizan se raspada.
A Dacic pravi politicar,navija za partizan ali zna da su glasovi u CZ.

Reply
delija86 авг 18, 2012 at 14:31

Ove godine cete da imate muda labudova

Reply
ShoNara авг 18, 2012 at 14:20

Sta je bre ovo, nije valjda da nece prenositi Zvezda – Rad?????

Reply
ShoNara авг 18, 2012 at 14:21

Treba raskinuti ugovor sa Prvom, j..ebale ih turske serije.

Reply
gox авг 18, 2012 at 14:47

Konacno i ti da ne pokupis sve minuse na sajtu,evo dacu ti ja jedan radi uroka.

Reply
ShoNara авг 18, 2012 at 14:55

O Boze dragi, kakvih indijanaca ima… 😀

Reply
DELIJA авг 18, 2012 at 15:05

ShoNara je najveci kralj..:))))

Dimitrije авг 18, 2012 at 19:06

Ladno Prva ne prenosi. Mislim, ja idem na tekmu, pa nisam razmisljao o tome, ali stvarno nema smisla da ne prenose, sramota…

Reply
milos 90 авг 18, 2012 at 14:15

Covic CARINA!!!!

Reply
Tuđman Franja Doživotna авг 18, 2012 at 14:11

E to mi nije jasno, odnosno jasno mi je, ali ću se praviti da mi nije jasno ako vam se tako vise sviđa. ha ha ha ha hha profesorski,nema šta

Reply
Deki Delija авг 18, 2012 at 14:09

Пишај по сиротињи!

Reply
Goran авг 18, 2012 at 14:08

Samo još da pređemo sa reči na dela.

Reply
Aleksander авг 18, 2012 at 14:07

Ovaj je nesto kao Dzaja u fudbalu. Za 3-4 godine napadamo evroligu sa ozbiljnim ambicijama. Isto vazi i za vaterpoliste. Jedino me brine fudbalski klub…

Reply
madrid87 авг 18, 2012 at 14:05

Ima li neke naznake da nam dodje jos koji iskusniji igrac?
Ovo sto smo doveli je super ali mislim da je potreban jos jedan igrac u reketu i jedan plej ?
sta je bilo sa Jakom Lakovicem zna li ko?

Reply
lopez авг 18, 2012 at 14:02

ljudi ako bude sve kako treba igracemo fajnal for evrolige za 2-3 sezone

Reply
madrid87 авг 18, 2012 at 14:06

nadam se 😀
vratimo zvezdase uz 2-3 stranca to je to 😀

Reply
Jopa авг 18, 2012 at 13:54

DELIJE DALI NEKO ZNA DALI DOLAZI STEFAN MARKOVIC?

Reply
Ilić авг 18, 2012 at 22:44

Ma nedolazi,ima ogroman ugovor u Španiji,provereno 100%.Bila je to čista izmišljotina.

Reply
MARKODS авг 18, 2012 at 13:41

Lukicu, idi na casove kod Covica!

Reply
Nemanja Bg авг 18, 2012 at 13:34

Bravo Nebojsa kralju !!!!

Reply
Ariljac авг 18, 2012 at 13:29

Hteo bih da dodam jos i ovo:I pokazace se KO KOME GURA i to veoma uskoro! 😀

Reply
Zoran авг 18, 2012 at 14:21

xaxaxaxax bravo kralju 😉

Reply
ShoNara авг 18, 2012 at 13:26

Nebi ja ostao na vatanju za vrat, ja bi sve to podavio… 😀

Reply
darko авг 18, 2012 at 13:09

А то значи, ако хоће да муљају са судијама, метафорички речено, хватамо за врат. !!! a koji car bree 🙂

Reply
staka авг 18, 2012 at 13:04

Koji kralj

Reply
Igor Burzanović авг 18, 2012 at 13:02

Gospodin Nebojša Čović!

Reply

Leave a Comment