Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Ристић: „Марчуљонис ме мотивисао да пружим максимум“

Душан Ристић
Душан Ристић
Душан Ристић

Душан Ристић (210, 1995) наставио је са жетвом МВП признања. После титуле најкориснијег играча Евролигиног квалификационог тунрира за јуниоре освојене у фебруару ове године у Београду, перспективни Звездин центар ово ласкаво признање приграбио је и на Ол-стар утукмици престижног НБА кампа „Кошарка без граница“.

Овај реномирани камп већ 11 година окупља најталентованије играче из Европе, овога пута одржан је у Москви, а прилику да се наметне имало је 44 играча. Уз Душана Ристића учесник кампа био је још један полетарац Црвене звезде Марко Тејић:

– Камп је трајао четири дана и утисци су феноменални – почео је причу Ристић.

– Првог дана смо се упознали са организаторима кампа, нба тренерима и играчима, а посебно задовољство нам је било што је директор кампа био Марин Седлачек. Били смо разврстани по позицијама како бисмо почели са тренинзима, а тренинге су водили асови попут Тимотеја Мозгова, Алекса Шведа, Андреја Кириленка, Шарунаса Марчуљониса… Играли смо и неколико утакмица које су служиле за додатну проверу. Били смо подељени у четири екипе, а тада је направљена селекција од 20 играча који су учествовали на Ол-стар мечу.

Ристић је пружио одличну партију, убацио је 14 поена и заслужено је добио МВП признање:

– Драго ми је да сам изабран за најкориснијег играча те утакмице, али морам да напоменем да су осим мене велики потенцијал показали Марко Тејић и Раде Загорац и доказали да се срспка кошарка по таленту налази у самом светском врху – констатовао је Ристић и потом додао:

– Веома сам почаствован што сам имао прилику да радим са НБА тренерима и играчима. Сјајан је осећај када имаш прилику да учиш од таквих великана светске кошарке. Такође, привилегија је и тренирати са најбољим игричама у мом узрасту из целе Европе. Најјачи утисак на мене је оставио Шарунас Марчуљонис. Он је био један од помоћних тренера у екипи за коју сам ја играо и његово присуство ме је додатно мотивисало да пружим свој максимум – закључио је Ристић.

Вест можете коментарисати и на нашем форумуовде.

Повезане вести

8 comments

sasa сеп 17, 2012 at 17:38

Milicic u Zvezdi

Reply
DSCU сеп 17, 2012 at 18:02

Odakle sad to?

Reply
qq сеп 17, 2012 at 15:51

Ako ode i Ristic nemam reci,ovo je onda sve jedan veliki lazni projekat…

Reply
Branimir сеп 17, 2012 at 17:51

Неће отићи, зато се мани дефетизма, смисли нешто лијепо и сачувај ријечи за Звездина велика дјела.

Reply
Bojan сеп 17, 2012 at 12:19

Odmah potpisati ugovor sa njim na 5 godina!!! Treba nam 3 centar u seniorskoj ekipi!!! On mora biti prioritet!!! Što pre to bolje!!! Bravo Ristiću, samo tako nastavi!!!!

Reply
Luka сеп 17, 2012 at 12:42

Ristić će igrati za Radnički FMP naredne sezone.

Reply
Bojan сеп 17, 2012 at 13:11

Da li je to sigurno??? Na koliko godina ima potpisan ugovor??? Bitno je samo da nam ova ne ukradu!!!!
Ako ima potpisan ugovor onda je to i najbolja opcija, imaće veliku minutažu i ogromnu pažnju trenera.

Reply
ALcaponeDeLiJa сеп 17, 2012 at 14:22

Informaciju kakvu ja imam on ima ugovor na 5 godina i igrat ce ovu sezonu za Radnicki FMP,a sledecu verovatno zna se ,ZVEZDA OOOOOOO

Reply

Leave a Comment