Moja Crvena Zvezda
Фудбал

Милан Јовановић: „Срећан сам због првенца!“

Милан Јовановић

Милан Јовановић, играч који је Звезду одвео у наредно коло Купа Србије, у разговору за „Спортал“ изјавио је да је срећан због првенца али да није требао да отрчи ка северу јер је тиме добио жути картон:

Милан Јовановић
Милан Јовановић

„Наравно да сам срећан што сам постигао првенац. Осећај је леп, али не треба падати ни у еуфорију. Нисам смео да отрчим ка „северу јер  сам већ имао жути картон и бурнија радост могла је да услови искључење и веће последице по тим. Друго, Раднички је мој бивши клуб и из поштовања према Нишлијама нисам другачије реаговао. У сваком случају, било ми је много драго, али најважније је да је Звезда славила и да смо прошли у осмину финала Купа Србије.“ – рекао је Јовановић и додао да екипа мора одговорније да приводи утакмицу крају као и да се у тиму налазе добри појединци који могу да буду носиоци одбране:

„У првом полувремену деловали смо врло компактно. Били смо организовани, одговорни, агресивни, одлични у свим сегментима игре. То се одразило на резултат и на шансе, али је у наставку меча дошло до малог опуштања и, првенствено, замора. Одиграли смо пуно утакмица у кратком периоду, имамо пуно репрезентативаца који имају напоре док се остали тимови одмарају. Тренер Јанковић ће анализирати грешке из другог полувремена и трудићемо се да их исправимо. Морамо одогворније да приводимо утакмицу крају када имамо повољан резултат. Могао је домаћин да нас казни, али нас је Кировски спасио у пар ситуација. Битно је да побеђујемо. Не играмо на нивоу на којем Звезда може, али надам се да ћемо брзо ући у такмичарски ритам. У наредна три меча чекају нас још два гостовања, али напослетку, на овакав начин се и долази до титуле, да побеђујеш и када не бриљираш. Циљ оправдава средство и то је поента. Сада смо растерећенији, али не треба заборавити да за тим конкуришу и млади Крнета и Спајић. Пантић и Максимовић су добри, чврсти играчи и у сваком моменту имамо спремне појединце који могу да буду носиоци одбране. Млади су, слушају… Морају тако, за добро свих.“ 

 Које је ваше мишљење о играма Милана Јовановића? Укључите се у дискусију на МЦЗ форуму!

Повезане вести

20 comments

Cira сеп 28, 2012 at 02:26

Obozavam kada vidim odlicne komentare i neka razmisljanja sa kojima se u principu ne slazem,ali ona ipak imaju neki smisao i plod su necijeg razmisljanja.Tvrdim da Sale nema pojma sta je uzrok pada u igri C.Z. u Nisu,jer Zvezda pada svaku utakmicu i to se ne menja.Ako je uzrok gust raspored(kome su svi podvrgnuti,pa ne padaju toliko) i umor zasto je onda Zvezda pala u prvom poluvremenu utakmice sa Nislijama u Beogradu?
Da li on to hoce nama isprati mozak da su samo Zvezdini igraci umorni,a partizanovi i igraci ostalih klubova ne? Desice se i to da demoliramo neku ekipu(mozda cak i Smederevce)ali se nista nece promeniti cim naidje bar malo ozbiljnija ekipa.Nasa igra deluje razbucano,borbeno,ali nepovezano nekvalitetno,delujemo kao neka amaterska ekipa,pogotovu kada padnemo u igri.Falilo je nesto Robiju,ali fali mozda jos vise Saletu.
Verovao sam i jednom i drugom Robi je imao jalovu igru koja nije donosila rezultate,Sale nema igru,a sasvim slucajno ima rezultate(splet srecnih okolnosti)Robija smo ispratili,tesko da ce Sale imati uopste toliko vremena koliko je imao Robi.Najvise se nerviram kada govori da je problem psiholoske prirode,a nema igru i gluposti tipa -znate koliko se golova postigne u 90 minutu-(on je kao znao da cemo dati gol…)
Aj videcemo sta ce dalje…evo mu svi uslovi da u sledecoj utakmici razmontira protivnika…pa cemo posle kao da razbijamo…
Napravi ti igru druze,akcije…povezanost…proigravanja,igrom melji protivnika svaku utakmicu,a sreci ostavi da sama odluci na ciju ce stranu.

Reply
aleksandar sd сеп 28, 2012 at 01:27

http://www.zurnal.rs/2012/09/28/zahavi-zeli-zvezdin-trio/index.html ima li neko neku inf o ovome?? dovesti Rodica iz ofke..

Reply
filip сеп 28, 2012 at 02:36

ako je istina,stvarno sramota

Reply
Goran сеп 27, 2012 at 22:52

Janković tvrdi da je locirao uzroke Zvezdinog pada u Nišu, ali ih ostavlja iza zatvorenih vrata svlačionice.

– Tačno znam gde su greške, ali neću da ih otkrivam. Ne radi se o jurenju veštica, već o rešavanju problema. Ni u koga nećemo upirati prstom.

Ajde baš da vidimo……

Reply
Foreign сеп 27, 2012 at 22:25

Šta je sa Perovićem ❓

Reply
Драган сеп 28, 2012 at 07:49

У клубу је, нема неких посебних информација.

Reply
CZV сеп 27, 2012 at 21:54

Kazu neki da nam trebaju iskusni igraci,a mi ih vec imamo to su Jovanovic,i Milijas onako kao igraci sa iskustvom igranja i u drugim ligama,a ako gledamo po godinama tu su i Mikic,i Bajko.Bajko je kod nas skoro 10 godina,prosao je i najbolje ali i najteze trenutke naseg kluba,i ima iskustvo.

Reply
Александар М. сеп 28, 2012 at 11:53

Да би играч постао искусан он мора да игра, а Бајковић је почео да игра код Просинечког, тако да он има искуство као и мали Мићко. Играо је и код Салета у једном периоду.

Reply
xQ сеп 27, 2012 at 21:52

„Ne slažem se. Mi smo posle vođstva imali dva zicera i trebalo je da bude 0:3 na poluvremenu. Nije problem taj. Problem je što jednostavno u tom ritmu odigravanja utakmica svaka tri dana dođe do fizičkog pada i zbog toga rotiram igrače. Do zime će biti tako. Nisam prošao s njima pripremni period i ne mogu da znam u svakom momentu gde se koji igrač nalazi. Da ne bih širio tu priču, preuzimam sve na sebe i guramo dalje. Ono što se vidi je da se vezni red poremeti, a ono što se ne vidi je ono o čemu ja pričam“, rekao je Janković.

Reply
xQ сеп 27, 2012 at 20:31

On tvrdi da je Zvezda baš u Nišu pokazala kako stabilan tim reaguje na neočekivan kraj utakmice i približavanje opasnosti u vidu penala, nepovoljnog ishoda, itd.

„Da smo razmišljali zašto smo mirnu utakmicu uveli u dramu na kraju, zašto smo primili gol, zašto kontru ‘5 na 3’ nismo realizovali, mi onda korner ne bismo izveli kako treba. A, izveli smo ga onako kako smo ga ‘nacrtali’ na treningu, svako je ispoštovao svoju kretnju i dali smo gol. Utakmica se igra 90 minuta“.

Reply
xQ сеп 27, 2012 at 20:28

Janković tvrdi da je potrebna samo jedna utakmica, u kojoj će Zvezda „razmontirati“ rivala i da će tada sve biti drugačije.

„Definitivno se čeka utakmica koja će da nas ‘deblokira’. Nije bilo u Kuli. Nije bilo ni u Nišu. Ali, čekamo! I radimo sa istim entuzijazmom. Čekamo da nam se sve otvori i da ‘razmontiramo’ nekoga. Kad nam se bude otvorilo da nekome damo deset komada, daćemo. Do tada, ići ćemo na pobedu na svakoj utakmici“.

Janković ističe da od svojih igrača, za sada, traži mir i staloženost. To je video u Nišu i to mu se dopalo. Ujedno, u narednom odgovoru daje na pitanje zbog čega nije panično pravio izmene u nastavku i zbog čega je, recimo, na klupi ostavio Ognjena Mudrinskog.

„Primili smo gol u 77. minutu. Pa, šta?! Imaš 15 minuta do kraja i igraš protiv ekipe od koje si bolji. Ne vidim problem… Nisam želeo da ubacim Mudrinskog, čak ni da ga pošaljem na zagrevanje. Želeo sam da igrači koji su na terenu osete moju veru u to da ćemo postići gol“, rekao je i potom obrazložio:

„Ako pogledaš utakmice u Evropi, zapanjio bi se koliko golova pada u 90. minutu. Nikad više! Znate li koliko golova postigne ekipa sa igračem manje? Nikad više! Koliko ekipa prođe u evro-takmičenjima dalje posle 0:0 kod kuće? Nikad više… Mi ovde kad damo gol u 90. minutu kažu: ‘Imao si sreće’, a ako ga primiš u nadoknadi onda kažu: ‘Vidi ih ovi, nestabilni, nespremni, naivan trener’… Parametri se menjaju. Utakmica se igra 90 i kusur minuta i moraš da zadržiš hladnu glavu“.

Reply
milos сеп 27, 2012 at 21:40

iz njegovog izlaganja se vidi na sta covek misli,jednostavno bivsi kvazi trener nije spremio dobro ekipu,imaju rupe u fizickoj spremi i to je to,bice bolje iz kola u kolo…

Reply
Milan Jovanovic сеп 27, 2012 at 19:33

Milan Jovanovic – Anderlecht
Milan Jovanovic – Crvena Zvezda
Milan Jovanovic – Radnicki Nis
Imali jos negde neki Milan Jovanovic?

Reply
***DELIJA 1OO%*** сеп 27, 2012 at 20:01

ima jedan,igrao za groblje 😆

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica сеп 27, 2012 at 20:42

Marko Jovanovic je igrao za Partizan,a ne MIlan…

Reply
sasa сеп 27, 2012 at 19:31

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=N52h_znElMU Momci dodjite na stadion svi u subotu,da bodrite svoj tim i da izlecite kompleks zvani dobra igra,nemamo pravo na to posle 5 susnih godina,hocemo titulu bilo kako!!!!!!!! NAPRED ZVEZDAAAAA

Reply
veliki pravi zvezdas сеп 27, 2012 at 17:35

Bravo svaka cast Jovanovicu ,samo tako nastavi i pokazi ostalim igracima da tako treba da se igra za Zvezdin dres 😀

Reply
vladimirrbgd сеп 27, 2012 at 17:24

evo i ja sam srecan 😀

Reply

Leave a Comment