Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Јуниори на старту код куће, кадети у Зајечару

У просторијама Кошаркашког савеза Србије одржана је промоција и жреб за сезону 2012/13 јединствене јуниорске лиге Србије, која ће са као и прошле сезоне играти под покровитељством компаније Хеба. Такође, одржан је и жреб АБС Електро кадетске јединствене лиге, а у њој ће се такмичити 12 клубова који ће се после лигашког дела такмичења, на финалном турниру борити за шампионску титулу.

И кадети и јуниори Црвене звезде после квалификационих турнира изборили су учешће и ове године у најјачим лигама у свом узрасту у Србији. Хеба јуниорска лига Србије почиње у недељу 21. октобра, а у првом колу састају се: Слобода Ужице – Борац Чачак, Раднички Крагујевац – Житко Баскет, Нибак Ниш – Борац Лесковац, Црвена звезда – Вршац, Војводина Србијагас – Партизан мтс, Мега Визура – Полет Ратина.

АБС Електро јединствена кадетска лига Србије за сезону 2012/13 почиње у суботу 20. октобра, а у првом колу састају се:

Актавис Академија Лесковац – Земун, Младост Зајечар – Црвена звезда, Младост Чачак – Шумадија 1991 Крагујевац, Борац Чачак – Слога Краљево, Војводина Србијагас – Фласх Београд, Вршац – Мега Визура.

Жребању су присуствовали и млади кошаркаши који су освојили златну медаљу на недавно завршеном Светском јуниорском првенству у баскету 3 на 3, Лука Анђушић, Михајло Андрић, Никола Јанковић и Раде Загорац, као и комесар такмичења Александар Рашинац. Присутним новинарима, обратио се и Дејан Томашевић који обавља функцију потпредседника КСС-а.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

Leave a Comment