Moja Crvena Zvezda
Други пишуФудбал

Огњен Мудрински : Повратак историјског сјаја

Одличан текст и анализу написао је Дарјан Недељковић, који је упоредио учинке Огњена Мудринског и Звездиних деветки из блиске прошлости. А све то употпунио је, једна од најбољих „деветки“ у нашој историји, легендарни Душан Савић. Ми вам преносимо текст у целости, који можете пречитати на сајту mozzartsport.com.

„Баш као што је последњих година актуелна била ерозија најтрофејнијег српског клуба, тако је и Звездина „деветка“ изгубила историјски сјај и митски значај који су деценијама градили Дуле Савић, Лазаревић, Филиповић, Панчев… Истина, сплетом бирократских околности Мудрински на леђима не носи „свети број“, али су навијачи убеђени да се у његовим ногама крије бар делић натприродних моћи славних претходника.

 Звезда коначно има – нападача!

Сјај Огњена Мудринског, младог центарфора летос пристиглог из Јагодине, на почетку мандата у Љутице Богдана само је распламсао оптимизам на црвено-белој страни Топчидерског брда. И то из практичних разлога: од дана када у Црвеној звезди не станује доминантна „деветка“, Црвена звезда није оно што је некада била.

Баш као што је последњих година актуелна била ерозија најтрофејнијег српског клуба, тако је и Звездина „деветка“ изгубила историјски сјај и митски значај који су деценијама градили Душан Савић, Војин Лазаревић, Зоран Филиповић, Дарко Панчев… Истина, сплетом бирократских околности Огњен Мудрински на леђима не носи „свети број“ (него 91, у славу Барија), али су навијачи убеђени да се у његовим ногама крије бар делић натприродних моћи славних претходника.

Поготово што навијачи Црвене звезде никада нису покушавали да разне „деветке“ вољеног клуба посматрају само кроз призму постигнутих голова. То су ликови о којима би према закону историје и здравој логици требало да се прича уз флашицу пива на Калемегданској тераси, баш као и о осталим феноменима Београда. „Деветка“ је дрес с којим би требало да се поистовећује милионска армија навијача, дрес који ће поносни отац свом првенцу купити за рођендан и показивати га ортацима из краја.

Искрено, не верујемо да се у блиској прошлости неко одлучио за такав корак. Звездина деветка више нема сјај највише због смушености и меланхолије Ернана Баркоса, инфериорности Едгара у односу на противничке штопере, фудбалске неписмености Абубакара Оумаруа… Како само звучи овај податак: њих тројица су у званичним мечевима постигли свега ПЕТ голова за Црвену звезду, колико је Душан Савић дао Партизану у сезони 1981/1982…

„НЕ ПОМИЊИТЕ МИ БАРКОСА, ЕДГАРА…“

 Тешко да постоји бољи саговорник на тему лица и наличја Звездине „деветке“ од човека којем је север Маракане још средином седамдесетих скандирао име и презиме. Управо је Дуле Савић био родоначелник евергрина о Звездиним нападачима, његова спортска личност саткана је од неустрашивости, хладнокрвности пред противничким голом и шарма који је био инспирацијама појединим домаћим редитељима.
Када причате о Звездиним деветкама, немојте да ми помињете Баркоса, Абубакара и Едгара. За мене они нису ни били на Маракани. Знате, и пре мене је Звезда имала сјајне нападаче, попут Косте Томашевића, Војина Лазаревића, Зорана Филиповића… Тај неки нови идол навијача мораће да буде продукт наше школе фудбала. То је, ваљда, јасно као дан. Мали Мудрински је одлично почео сезону, види се да поседује огроман квалитет, али потребно је да пружа добре партије у континуитету. Такође, није занемарљива чињеница да сам ја у први тим ушао када је Звезда имала формиран, врло јак тим… То последњих година уопште није био случај, па су поједини млади домаћи нападачи лако истрошени. Надам се да са Огњеном Мудринским то неће бити случај. И још нешто јако битно: надам се да ће ускоро Црвена звезда добити нападача из сопствене школе. Тај би могао да буде дугогодишњи идол навијача“, рекао је за MOZZART SPORT, Душан Савић.

Многи су Огњена Мудринског после серије од седам погодака поистоветили са весником нове трофејне ере. Млади репрезентативац који је прошао омладинску школу Војводине показао је да нема баласт због очајне заоставштине неколико набројаних претходника. Головима у низу, посебно на тешким гостовањима у Кули и Ивањици, оставио је црвено–беле у игри за прво место, демонстирајући да није оптерећен податком да у неким другим срединама није препознат.

За Мудринског није било места у матичној Војводини, опасну руту на релацији велики таленат – готов играч није прошао у Новом Саду и кулском Хајдуку… Дакле, поред „инстинкта убице“ и одличне игра главом Мудрински има биографску црту попут Николе Жигића и Сулејмана Халиловића. Актуелни центарфор Бирмингема био је потпуни анонимус до доласка у Црвену звезду, док трансфер Халиловића (најбољи стрелац друге лиге) многи сматрају за један од првих и најважнијих директорских подухвата Драгана Џајића.

ПУТОКАЗ ЗА ДАЉИ РАД


Потпуну деградацију Звездине „деветке“ наговестио је Ернан Баркос лета 2007. године. Чудни Аргентинац постигао је свега три гола за сезону, иако је играчки васкрснуо по одласку из Београда. Недавно је дебитовао за Гаучосе, што је само подгрејало приче да је за неуспешну Баркосову епизоду у Црвеној звезди, поред спорог прилагођавања, крив био и јак отпор саиграча који су били љубоморни на његова висока примања.

Новинари, наше ново појачање не зове се Баркос, већ Варкос“, отело се једном првотимцу Црвене звезде и у том тренутку стандардном репрезентативцу Србије.

Где је стао Баркос, наставио је Едгар, а трилинг „великана“ допунио је Абубакар Оумару, ђак Милана Живадиновића, који се афирмисао у Кини.

Касније је и спортски директор Звезде Илија Ивић покушао са нестварно слабим Жозеизлијем Фереиром и само продубио јаз између славних претходника и случајних пролазника. Актуелно руководсто Црвене звезде због тога је прошлог лета два месеца шпартало широм меридијана не би ли довело правог нападача, али ни та грозничава потрага није дала резулат.

Док им је поменути Мудрински био пред очима Лукић и сарадници су се одлучили за Бруна Мезенгу и до стања очаја довели Роберта Просинечког. Некадашњи кадетски репрезентативац Бразила стигао је у Београд са неколико килограма вишка и уочљивом меланхолијом. Памтиће се по вансерисјком голу против Смедерева и астрономској плати (330.000 евра).

Паралела између Мудринског и Мезенге више је него јасан показатељ шта и како би требало да ради ово или нека будућа руководства Црвене звезде. Излети у Јужну Америку се никада нису исплатили, експеримент са аустралијским тржиштем (читај: Елијем Бабаљом) је под великим знаком питања, па се зато Србија намеће као логично решење.

После Мудринског можда је на реду Ђорђе Деспотовић, момак на „привременом раду“ у суботичком Спартаку. Али и продукт Звездине омладниске школе који има основни предуслов да постане вишегодишњи идол навијача, што би рекао Душан Савић


ЛЕГЕНДАРНИ ЗВЕЗДИНИ НАПАДАЧИ

Зоран Филиповић – 502, 320
Душан Савић – 202, 120
Коста Томашевић – 210, 110
Дарко Панчев – 91, 84
Војин Лазаревић – 112, 70
Никола Жигић – 79, 47
Дарко Ковачевић – 47, 37
Зоран Јовичић – 62, 37
Марко Пантелић – 44, 26
Хусреф Мусемић – 87, 26
Горан Друлић – 60, 25
Сулејман Халиловић – 33, 20
* Колоне значе – број утакмица и број голова

СЛУЧАЈНИ ПРОЛАЗНИЦИ

Ернан Баркос – 21, 3
Ибрахим Соме – 16, 3
Едгар – 8, 1
Абубакар Оумару – 13, 2
Жозиeзли Фереира – 4, 0
Бруно Мезенга – 14, 3
* Колоне значе – број утакмица и број голова

ПОСЛЕДЊЕ ДОМАЋЕ СНАГЕ

Славко Перовић – 51, 11
Дејан Лекић – 27, 12
Андрија Калуђеровић – 55, 30

РЕКЛИ СУ О МУДРИНСКОМ

„Има ограничен радијус кретања, али је се због тога не буним. Моје је да га ослободим дефанзивних задатака и да пажљиво гајим његов голгетерски инстинкт“
(Александар Јанковић, селектор младе репрезентације и тренер Звезде)

„Видео сам да ћемо тог дечка ми убити. Њему мора да се донесе лопта у петерац како би био ефикасан. Не гајимо такав стил игре, тако да нисмо желели да га задржавамо. Учинили смо му велику услугу“
(Миодраг Пантелић, спортски директор Војводине)

СВИ ГОЛОВИ ОГЊЕНА МУДРИНСКОГ У ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ

 Црвена звезда – Раднички 3:2
После одличног центаршута Милоша Димитријевића утрчао је на прву стативу испред супарничких штопера и главом послао лопту у мрежу

Црвена звезда – Раднички 3:2
Одлично испратио акцију резервисте Асамое, правовременим кретањем створио себи простор да ударцем десном ногом донесе ново изједначење Црвеној звезди.

Црвена звезда – Раднички 3:2
У сарадњи са Асамоом постао је први дебитант у историји Црвене звезде који је постигао хет-трик. Победоносни гол постигао је након што је сјајно уклизао на центаршут Асамое и угурао лопту у мрежу.

Хајдук – Црвена звезда 0:1
Показао да му је игра главом вероватно најјаче оружује. Центаршут из корнера Ненада Милијаша дочекао је на првој стативи и донео Црвеној звезди нова три бода.

 Jавор – Црвена звезда 1:2
Најзначајнији погодак у досадашњој каријери у Љутице Богдана. Иако је био окружен тројицом противничких играча успео је да трзајем главом промени смер лопти која је завршила у даљем углу.

Црвена звезда – БСК 7:2
Поново гол главом. Овог пута сачекао је центаршут Максимовића и са неких 12 метара преварио голмана Борчанаца Љубу Ковачевића.

Хајдук – Црвена звезда 0:2
Поново је центрирао Милијаш и поново је Огњен Мудрински сломио отпор Хајдука. За разлику од првенстеног меча овога пута се искрао чуварима и волеј ударцем са пет метара лагано постигао седми гол у Звездином дресу

БРОЈКЕ

5 клубова у професионалној каријери променио је Мудрински
7 голова постигао је у дресу Црвене звезде
90 минута је интервал на који Мудрински постиже по гол
650 хиљада евра је његова тржишна вредност

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

28 comments

ZvezdaRs окт 31, 2012 at 18:48

Da li neko zna informaciju koliko dugo nismo izgubili na Marakani ? 🙂

Reply
R1L3 окт 31, 2012 at 14:24

Ja sam za Ognjena al OZEGOVICA, Zvezdino dete! Ali nebi ni bilo lose u spicu njih dvojica! Ozegovic-Mudrinski! 🙂 😆

Reply
STARA ŠKOLA окт 31, 2012 at 15:00

Vaistinu! Bili bi razbijači, a još i ćelavi obojica, ne bi protivnici znali ko je ko… 😀

Reply
Miljan окт 31, 2012 at 17:41

Sporo je to mnogo.

Reply
Miljan окт 31, 2012 at 12:43

A Mihajlo Pjanovic ne spada u legendarne ZVEZDINE napadace, po meni veca je legenda od bar polovine sa ove liste. 111/80 *Kolone znace broj utakmica i broj golova 🙂 Po ovome najbolji posle Panceva!

Reply
Damjan Martinovic окт 31, 2012 at 17:35

Nikad necu zaboraviti taj tandem sa Drulicem,kako su se sjajno nadopunjavali.Pa i sa Jelicem jedno vreme,dok je Drulic bio povredjen.Ali on i Drulic,to je bio tandem snova,Zvezda od Zigica i Pantelica nema pravi tandem u spicu,da se dva igraca nadopunjuju,da se osecaju u igri.Secam se i proslave golova,nije bilo sebicnosti,nije bilo sujete,radovali su se obojica kad ovaj drugi postigne gol.Onda su Delije resile da Pjani okrenu ledja jer se ovaj sukobio sa Muslinom.Po meni,velika nepravda.Uopste,nepravda je i kako su nesrecno svoje karijere zavrsili takvi znalci kakvi su Drulic i Pjanovic.Danas neki mediokriteti uspeju u fudbalu,doguraju i do reprezentacije,jer ih izgura menadzer u dogovoru sa FSS-om i selektorom koji se uglavnom ili nista ne pita ili se i on ugradi.Eh,tu se vidi dobro kako je Zvezda na tom polju,van terena izgubila rat od Partizana.Ovi su se svuda pozicionirali i onda smo imali tu „cast i zadovoljstvo“ da gledamo te „majstore fudbala“ kao sto su Raca Petrovic,Smiljanic,Scepovici,Obradovic,Rukavine… 🙁

Reply
marko окт 31, 2012 at 01:41

Odlican igrac… samo mi nemamo para! :/

Reply
Zvezdan окт 30, 2012 at 23:33

Darko Pančev – 91, 84

Reply
otpisani101 окт 30, 2012 at 21:39

mislim da je u zadnje vreme nas najtalentovaniji napadac…ima osecaj za gol i zna da postigne gol…jedino je lose sto ove sezone zvezda igra defanzivan fudbal sa malo sansi i on daje manje golova…jankovic forsira igru gde mu napadac nije ni potreban…

Reply
Mladjen окт 30, 2012 at 21:08

На данашњи дан пре 13 година на 113 вечитом дербију убијен АЦА РАДОВИЋ , тада седамнаестогодишњи дечак кога је погодила ракета испаљена са гробарског југа. Нека ти је вечна слава и лака земља!
ДЕЛИЈЕ ТЕ НИКАД ЗАБОРАВИТИ НЕЋЕ !!

Reply
Vlada '71 окт 30, 2012 at 20:46

Ognjene samo tako nastavi / a ovo je jedna od najlepsih vesti koje sam procitao u zadnjih mesec dana i kazem hvali te boze → → → → http://redstarbelgrade.info/fudbal-srb/vesti/1926.html → → → → jer Legea marku dresova mozda zasluzuje da nosi FK Sopot ali Fk Crvena zvezda sigurno neeeeeeeeeeeeeee :facepalm: …… samo Adidas ili Nike original i nikakve druge opcije mozda neko rezevrno resenje Puma ili Umbro …ali to kao rezervna varijanta …. pa ljudi moji 11 mesec Novembar mi u Sopovima nemamo dresove da kupimo original bruka i sramota → GRB NA DRESU tri meseca nemoze da se dogovore gde stoji GRB na dresu na replici stoki gde i treba ok pa su onda dali neki ‘privremen dres i GRB spustili s’kroz nisko totalno asimetricno …. e pa nam na kraju kazu e to je samo privremen dres i onda nam daju sadasnji gde grb stoji na pola crveno bele linije i tu je izvezen asimetricno nije u liniji da skratim BRUKA I SRAMOTA po hitno dovesti neku renomiranu marku > svi su krivi od marketinga koj je uopste pustio dresove u ‘etar’ do Uprave pa sad pamet u glavu !

Reply
Rasta zna ! окт 30, 2012 at 20:29

Svaka cast na partijama do sada ali ima taj jos dosta toga da nauci, potencijal je neosporan ali mu treba 3-4 godina u Zvezdi sto nikada nece da se desi. Vecina igraca iz Zvezde ode prerano i zbog toga ne ostvare ni pola od svog potencijala kasnije, a i klub se odrice boljeg profita.

Reply
Damjan Martinovic окт 30, 2012 at 19:44

Ne volim teorije zavere i da verujem stoprocentno da su samo one u pitanju,ali u svakom slucaju mi se ne svidja ovaj tekst nikako.Jer jako mi lici na narucen tekst.Posebno ne volim te price:pljuni po jednom da bi istakao drugog.Razocarao me je Darjan Nedeljkovic jer sam smatrao da je daleko ozbiljniji novinar.Jer sve i da tekst nije narucen,a mislim da jeste,on ne sme sebi da dozvoli da tako poleti pa krene da hvali nakon dva meseca od dolaska ovog momka u Zvezdu.Ja kao Zvezdas posle svega sto nam se desilo nemam ama bas nista protiv bilo kog coveka na ovoj planeti za kojeg cu da vidim da ce da unapredi moju Zvezdu.Tako mislim i za Mudrinskog.Daj Boze da je on taj,ali ljudi dajte,preterujemo ako cemo nekog hvaliti posle dva meseca od dolaska!Sem toga,ne mislim da su ovi stranci promasaji.Drugo,ne volim da gledam statistiku vec utakmicu.Ovako gledano,ni Kaludjerovic nije los golgeter,a svi znamo koliko smo se kidali zbog njega.I zasto Darjan ne kaze da se ova uprava kad je dosla odrekla Klea.Klea koji je dokazao do tada da je dobar napadac.Kazem opet,daj Boze da je Mudrinski taj kojeg cekamo sve ove godine,ali ne prenagljujmo!

Reply
marko окт 30, 2012 at 22:45

Prosecni napadac ce postici brdo golova u nasoj ligi, ako dobija dosta upotrebljivh lopti na svakoj utakmici! Kljucni deo tima je vezni red koji treba da prosledi loptu do naseg napadaca, i nista vise… vezni red nosi igru tima, i to je to…
Vise sansi = Vise golova!
Manje sansi = Manje i golova!

Reply
Damjan Martinovic окт 30, 2012 at 23:59

Apsolutno si u pravu.Slazem se.Nasi napadaci se izmedju ostalog boje da promase,jer su svesni da su male sanse da ce se ponovo naci u nekoj gol-sansi.Jednostavno,konstantno si pod pritiskom,i kad primis loptu,moras da pogodis,jer pitanje da li ces uopste sledeci put biti u prilici da das gol.Naravno da je sada nasim napadacima teze,jer nema ko da ih hrani upotrebljivim loptama.Ali svakako da je i do njih.Oduvek me je nervirala prica kad ti neko dodje i kaze kako te golove sto je davao Pancev mogao je dati bilo ko,kad je imao takve igrace u vezi.To su gluposti,nek ljudi malo pogledaju te Darkove golove pa nek vide taj ne samo golgeterski nerv,vec i veliku fudbalsku virtuoznost!
Inace,dodao bih jos nesto,a to je „koliko para toliko muzike!“Dobro poznata stvar.Tako da ne mozemo porediti igraca dovedenog za ogroman novac koji je postigao malo i igraca dovedenog za smesan novac koji je postigao isto toliko.To su ogromne razlike.Ja sam se nervirao kad sam gledao kako ljudi pljuju Lekica,a zapravo je Lekic najbolji potez ove Zvezdine uprave.Naime,igrac doveden za 50.000 iz treceligasa Zemuna i posle prodat za 2.500.000.,ako se dobro secam.Vrhunska zarada,cak 50 puta.I on je covek odigrao odlicno za te pare za koje je doveden i iz koje lige je dosao.Tako da je lako se napraviti pametan pa platiti najskupljeg igraca da ti dodje i reci kako si ubo sa pojacanjem,a kad dovedes igraca za male pare i on odigra dobro,e tek se to onda zove pravi skauting,Ali mislim da je smesno pricati o tome da Zvezda sad ima para da skautira igrace po Juznoj Americi,s toga,nama jedino preostaje da gledamo nasa igralista,da ne kazem terene.Ali i pored svega,mislim da se uvek talenat moze iskopati,samo da ljudi hoce da rade na tome!

Reply
Zvezda mi je sve... окт 30, 2012 at 19:37

Zašto pišete gluposti, kako se za Mezengu odlučio Lukić, pa za njega i za Babalja se odlučio Prosinečki. Kad je Mezenga doveden, Mudrinski je bio omladinac Vojvodine i kako je Zvezda mogla da ga tada dovede. Mudrinski je doveden jer ga je trežio Sale Janković. Čaušić, Despotović, Kovačević, Ožegović, Đuričković su igrači koje je Robi otpisao, a ne Lukić ili Vesić. Klea i Abubakara je otpisao Pižon. Malo realnosti neće nikome naškoditi.

Reply
Boris окт 31, 2012 at 03:11

Mudrinski je bio slobodan igrač u izboru novog kluba, u trenutku dolaska Mezenge na „Marakanu“. Bruna Mezengu nije doveo Robert Prosinečki, već Rambo Petković, a Ivan Adžić prihvatio. Par dana po dolasku Mezenge, Mudrinski je potpisao za Jagodinu. Sve i da smo znali da postoji Mudrinski mi ga ne bi doveli, jer nismo imali stručne ljude u klubu da ocene da li je ili nije igrač za Zvezdu. Robert Prosinečki je znao za Mudrinskog i pošto je već imao napadače, dogovorio se da Mudrinski da sve od sebe u Jagodini, a Robi će ga pratiti. Robi nije stigao da ga dovede, ali je to uradio Janković umesto njega.

Takođe, ni Despotovića, ni Čaušića, ni Kovačevića nije otpisao Robert Prosinečki. Čaušić je završio u Radu, zato što Milivojević došao kod nas. Abubakara, a kamoli Klea nije niti otpisao, niti oterao Pižon. Kao što to nije slučaj sa Burzanovićem i Tričkovskim. Oni jesu otpisani i oterani iz Zvezde, ali nisu ih treneri oterali.

Reply
Panta окт 31, 2012 at 09:06

Mudrinski, Borise, nije bio ni u daljim planovima Roberta Prosineckog! Da to razjasnimo. i nemojmo mu zapisivati usluge koje nisu njegove. Mudrinskog je doveo Maza Vasilijevic na preporuku Jankovica, takodje Pantica. Jedini igrac koji bi dosao i kod Prosineckog je Milijas. A Klea niko nije oterao, vec Zvezda nije imala para tada za njega, sasvim jednostavno. Abubakara je definitivno pogresnom procenom oterao Pizon isto kao i Vranjesa. A Causica i Djurickovica, Ozegovica je licno Robi otpisao, bar za ovu sezonu, niko drugi! Nazovimo sve svojim imenom a mogu da krivim Lukica ili bilo kog drugog za druge stvari koje nisu uradjene kako treba-ali da je Robi bio zlatan i bogom dan, NIJE.

Reply
Boris нов 2, 2012 at 02:18

Mudrinski je bio zapisan kod Robija, i bio je njegova želja, ali sada je gotovo. Bitno je da je kod nas i da nastavi sa ovakvim partijama.

Što se tiče Klea, nismo imali novac za njegov otkup, 800.000 e, ali samo sam odgovorio na tvrdnju da ga Pižon nije oterao. Pižon nije nijednog igrača iz Zvezde oterao, već su radili drugi. I Tričkovskog, i Burza i Abubakara, pod izgovorom da su imali veliki i jake ugovore, su oterali dva druga čoveka.

Još jednom, Čaušić je otišao u Rad, zbog Milivojevića. Ne lično zbog njega, nego kao deo dila, nazovimo kako god. Ožegovića i Đuričkovića je Robi i uveo u prvi tim, procena da je bolje da se kale sezonu, nego da ne igraju, nije teranje iz kluba.

Reply
skandal окт 30, 2012 at 19:23

Vesic se ugradio procentom u dresove zato je i doslo do zastoja. A od 011shopa sam dobio informaciju da njima roba stize redovno i brzo!

Reply
monako окт 30, 2012 at 18:53

Mnogo smo rano poceli da velicamo pojedince.Iz iskustva a to se vidi i decenijama unazad one koje smo dizali u nebesa ostali su prosecni fudbaleri.To se vidi i prilikom njihovog odlaska u inostranstvo.Plasim se da Mudrinski nije vec umislio da je zvezda.daj boze da nije ali …videcemo.Nasa lliga nije merilo

Reply
Nebojsa окт 30, 2012 at 18:40

Polako s’ to hvaljenje. sto bi rekao Sojic 🙂
Samo da Mudrinski ovako nastavi svaka mu cast za sad, ali ne sme da poleti, nego da ostane na zemlji i nastavi da trenira, inace dzabe sve….

Reply
New York окт 30, 2012 at 18:37

Ja Klea i Molinu ne mogu da prezalim…

Reply
Kastro окт 30, 2012 at 18:14

Slucajni su prolaznici jer nam je rukovodstvo netrucno. Isti taj Barkos pre nekih mesec-dva bio je pozvan u reprezentaciju Argentine uz Mesija, Aguera, Higuaina,a pre Milita, Teveza…, sto se tice Oumarua, lik je takodje dosta dobar, a to govori da je tri godine unazad najbolji napadac Vose

Reply
car dusan окт 30, 2012 at 18:13

Eh sada im svi stranci losi… Pa Abubakar ima odlicne partije u Vojvodini, treba se setiti i celog tima i trenera pa tek suditi o napadacu. Nije jedna devetka ceo tim, vec svi moraju da stanu iza tog igraca i svojim dobrim igrama njemu daju osnovu za golove…
Abubakar nije valjao Pizonu pa ga je oterao a u Vojvodini daje golove. A ako se vec prisecamo stranaca da se setimo i Moline koji je jedan od boljih stranaca koje je Zvezda ikada dovela….

Reply

Leave a Comment