Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Лига шампиона: И ове године на мегдан Пољакињама

Друго коло Лиге шампиона одбојкашицама Црвене звезде доноси дуел са добро познатим противником. Наиме, већ трећу сезону узастопно жреб је спојио нашу екипу са Факро Мушином, али то и не доноси претерано задовољство црвено-белима, јер је пољски представник лако тријумфовао у претходна 4 дуела. Тога је свестан и тренер Факро Мушине Богдан Сервински, али је ипак опрезан пред дуел са нашим тимом:

-Реч је о младој екипи која је сваке године све јача и јача. Зато не смемо да потценимо нашег противника.  Само прве две екипе из групе ће сигурно проћи даље, као и најбоља трећепласирана екипа рачунајући све групе, зато је ове сезоне наш задатак нешто тежи него раније. Нема места за било какве калкулације, морате да добијете све мечеве. То јесте тешко, али је могуће- закључио је стратег пољске екипе за званични сајт ЦЕВ Лиге шампиона.

О дуелу у Пољској говорила је и капитен Црвене звезде Ана Бјелица:

– Тешко излазимо на крај са њиховим средњацима, прошле године нисмо успеле да зауставимо ни коректора, а важан је податак да смо ми тада имали прилично искуснији тим. Сада заиста не могу да дам било какве прогнозе. Могу само да обећам да ћемо се борити и дати 120 одсто својих могућности. Када тако одиграмо нико нам ништа не може замерити, чак и када губимо.

– Изгледа да жреб баш воли да нас укршта кад трећу годину играмо против њих. Ипак, у нашем случају то уопште није олакшавајућа околност, јер смо у ранијим мечевима против Мушине имале лоше резултате. Никако нам не одговара њихов систем игре. Ради се о врло квалитетном тиму, иако су мењали састав у односу на прошлу годину, поново су јаки и далеко искуснији од наше екипе – истакла је Бјелица, а пренео Спортски журнал. 

Утакмица 2. кола Лиге шампиона се игра у среду од 18 часова у дворани Мушине. Судије овог дуела су Јоханс Ван дер Велден и Игор Порвазник, а телевизија Арена спорт је најавила директан пренос. У првом колу су обе екипе поражене после 5 сетова, Факро од Динама из Москве, а Звезда на домаћем терену од Локомотиве из Бакуа, па је ова утакмица од велике важности за обе екипе. Надамо се да ће овај пут наш тим бити успешнији.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

Leave a Comment