Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаКошарка

Учинак Звездаша широм света, кошарка: Бриљанти Бјелица, „терор“ Станојевића

Немања Бјелица, Каха Лаборал (Шпанија)
Немања Бјелица, Каха Лаборал (Шпанија)

У генерално јако чудан кошаркашки викенд, „утопили“ су се и Звездаши који наступају широм света. Било је оних који су потпуно заблистали, било је и оних који су потпуно заказали. Пре него што кренемо са анализом, морамо истаћи да је Немања Бјелица овог викенда пружио феноменалну партију, те је у овом колу ЕНДЕСА лиге био најбољи стрелац. Поред Бјелице, запажен учинак имао је и Петар Поповић, а одличну утакмицу одиграо је и Оливер Стевић. Да додам само да је и, некада велика нада кошарке у Србији, Филип Шепа, одиграо одличну утакмицу и показао бар делић свог талента. У Турској је бриљирао Јово Станојевић, а опширније о учинку поменутих, али и свих осталих Звездаша прочитајте у наставку текста.

Кренућемо, као и до сада, од САД-а. Ту је ситуација мало промењена у односу на претходне текстове, јер је Адам Морисон добио отказ у Портланду. НБА сезоне почела је касно синоћ, а Дарко Миличић одгледао је пораз свог Бостона од Мајамија са клупе.

У Белгији ништа ново. Пепинстер није успео ни након четврте утакмица у првенству да дође до прве победе, а овога пута ни Немања Александров није прославио. Постигао је 7 поена и забележио 4 скока за скоро 37 минута на паркету. Остенде је декласирао Лувен (100:57), а у победничкој екипи Душан Катнић постигао је 6 поена и забележио по 3 скока и асистенције. Свој први наступ у победи Шарлоа над Антверпеном, забележио је Никола Јанковић који је за 7 минута постигао 2 поена.

Нимбурк је лако савладао Опаву у оквиру првенства Чешке. За домаћи тим, за 18 минута на паркету Мајк Тејлор је постигао 10 поена.

Џамар Јанг, Орлеан (Француска)
Џамар Јанг, Орлеан (Француска)

Доста промена у Француској. Орелан је коначно схватио да није забрањено победити, те су коначно дошли до прве победе ове сезоне. Код куће су били бољи од Роана, а Џамар Јанг постигао је 12 поена и додао 3 асистенције.

Американци кажу:“ One man show“, када неко одиграо као Петар Поповић овог викенда у Немачкој. Артланд Драгонси су победили, а Петар Поповић је за 16 минута на паркету постигао 16 поена, за индекс погађајте…16. Бајерн је такође победио, те тако наставио са одличним партијама. Лоренс Робертс постигао је 10 поена уз 7 скокова, за преко 20 минута у игри.

Олимпијакос је, у складу са очекивањима, наставио „терор“ у Грчкој. Овога пута „жртва“ је био Икарос, који је претрпео тежак пораз на домаћем терену, 53:97. Перо Антић је у игри провео 14 минута, и за то време постигао чак 13 поена.

У Италији се и овог викенда играло јако тврдо и неизвесно. Армани је опет разочарао своје навијаче, а овога пута поражени су на свом паркету од Ређо Емилије. У „сивило“ своје екипе, утопио се и Омар Кук, који је за 29 минута на паркету постигао само 2 поена, ухватио 6 скокова и забележио 2 асистенције. Касерта је, према очекивањима, поражена на гостовању Виртусу, а Стеван Јеловац је постигао 18 поена за гостујући тим. Авелино је дошао до нове победе, а Никола Драговић постигао је 14 поена за домаћи тим.

И у ВТБ лиги овог викенда виђено је неколико изненађења. Жалгирис је наставио са феноменалним партијама ове сезоне, а након Олимпијакоса, победили су и ЦСКА, 76:66. Милош Теодосић одиграо је јако лошу утакмицу, постигао је 2 поена, забележио 5 скокова и 4 асистенције. Јенисеј је након продужетка савладао Ригу 96:93, а Елмедин Кикановић одиграо је феноменалну утакмицу, и са 21 поеном предводио свој тим до победе. Украјински дерби припао је Доњецку, а за Азовмаш је Тадија Драгићевић убацио 11 поена, ухватио 6 лопти и забележио 3 асистенције. Краснаја Крила победила су Туров у Пољској 74:76, а Омар Томас са 7 поена и 3 скока за 18 минута на паркету.

У Пољској се није много променило у односу на претходно коло. Стелмет, кога са клупе предводи Михајло Увалин, поражен је од првопласираног Трефла, а Оливер Стевић је за Стелмет постигао 18 поена и забележио 7 скокова за 30 минута на паркету. Полфарма доживела је још један убедљив пораз, а за поражени тим Урош Мирковић је постигао 11 поена.

Марко Кешељ, Валенсија (Шпанија)
Марко Кешељ, Валенсија (Шпанија)

Феноменални Немања Бјелица обележио је протекли викенд у ЕНДЕСА лиги. Каха Лаборал поражена је од Реал Мадрида након продужетка, а Немања Бјелица постигао је 25 поена и ухватио 4 лопте за 41 минут на паркету. Милко Бјелица на терену је провео 8 минута, довољно да постигне 2 поена. Кахасол је поражен од Блусенс Монбуса, а Лука Богдановић се за 14 минута није уписао у стрелце. Естудијантес је на свом паркету савладао Валенсију, а Марко Кешељ је провео само 5 минута на паркету и није се уписао у стрелце.

У Румунији је овог викенда одиграно 5. коло. Тургу Муреш је и овога пута био сигуран, а Дарко Балабан је за 23 минута постигао 14 поена и ухватио 7 лопти под кошем. Газ Метан је такође оправдао репутацију, а Слободан Дунђерски је постигао 9 поена за 26 минута проведених на терену. Плоешти је победио након продужетка, које је предводио Владимир Тица са 15 поена.

У оквиру шампионата Уругваја, Малвин је славио у гостима против Ларе Кордеса. За победнички тим Ентони Мајлс је забележио 6 поена и 5 скокова за 15 минута на паркету. Занимљиво је да овај Американац од почетка сезоне није упутио нити један шут за три поена, оно што га је красило док је играо у Црвеној звезди!

У Турској је овог викенда одиграно 3. коло. Банвит је у гостима савладао Ердемир (75:83), а нови дабл-дабл имао је Владимир Штимац, са по 12 поена и скокова. У домаћем тиму Џерод Хендерсон је постигао 14 поена, забележио 5 асистенција и 3 скока.Тим из Анкаре лако је савладао Газиеантеп, а домаћи тим је до победе предводио феноменални Јово Станојевић са 26 поена, 6 скокова и 4 асистенције.

У Украјини је одиграно 16. коло, у мечу који нас занима Химик је савладао Халичну, 79:64. У пораженом тиму, Владан Вукосављевић постигао је 14 поена, али и забележио 9 скокова, док је код домаћих Сава Лешић забележио 6 поена и ухватио 9 скокова за 21 минут на паркету.

Борис Бакић, МЗТ (Македонија)
Борис Бакић, МЗТ (Македонија)

У АБА лиги, Црвена звезда је протутњала Скопљем. У пораженом МЗТ-у, Урош Николић је постигао 5 поена и ухватио 6 лопти, а Борис Бакић је забележио 2 поена. Игокеа је савладала код куће Олимпију и остала на челу „каравана“, а Бранко Јоровић је постигао 10 поена. За нијансу бољи, био је Милан Дозет са 11 кошева. Раднички је у гостима поражен од Партизана, а за госте је Стивен Марковић постигао 3 поена. Будућност је савладала Крку у Словенији, Чедомир Витковац је постигао 6 поена, Страхиња Милошевић 2, а Милан Милошевић је за 9 минута на паркету остао без поена.

У Србији, у домаћој лиги, одигране су утакмице 4. кола. Војводина је лако савладала Јагодину, а Стефан Стојачић је постигао 3 поена. ОКК Београд је, код куће, савладао Слободу , а за „плаве“ је 13 поена постигао Алексеј Нешовић, док је Филип Шепа постигао 21 поен уз 5 асистенција.

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

20 comments

Nemanja нов 1, 2012 at 01:12

Mocni Henderson koliko sam gotivio tog igraca. 🙂

Reply
Damjan Martinovic нов 2, 2012 at 23:28

23!

Reply
Ivan нов 1, 2012 at 00:43

Kako bi ponovo rado video Kikanovica u Zvezdi,mislim da je definitivno sazreo i talenat pretocio u kvalitet,definitivno sam siguran..jos kako je igrao protiv Srbije u utakmici sa Bih..svaka cast!Edi vrati se!Voleo bi i R.Marsa ako je moguce 😆

Reply
Rakac нов 1, 2012 at 00:00

inace bivsi trener juniorske ekipe Zvezde Darko Rajakovic je postao prvi strani trener u Razvojnoj ligi sad je headcoach, bio je najmladji trener u cacku imao samo 16 godina a juniorsku ekipu Zvezde je preuzeo sa 19 godina

Reply
Luka нов 1, 2012 at 13:47

Tako je 🙂 Preuzeo je filijalu Oklahome koja se takmiči u NBDL-u, ekipu Tulse. Kada počne Razvojna liga, pratićemo i njegove rezultate 🙂

Reply
Бранимир окт 31, 2012 at 22:31

Да ли је Рикардо Марш још увијек слободан играч?

Reply
Luka окт 31, 2012 at 22:42

Da.

Reply
Marko окт 31, 2012 at 23:07

On bi trebao da dodje u drugom delu sezone kod nas. Trenutno nema klub, radi kondicione treninge sa nekim svojim trenerom.

Reply
Ivan нов 1, 2012 at 00:41

Ja ne znam kako ne dovedu takvog igraca,jos je slobodan,klasa..ej,ali stvarno!Reaguj predsednice!Jedan je Rikardo Mars!!

Reply
Бранимир нов 1, 2012 at 20:59

Рич је „тата“ за кошарку. Могу замислити шта би радио поред оваквих кошаркаша, у стабилној Звезди. Лука, да ли је могуће гледати поставу: Димић – Ракочевић – Скот – Марш – Браун.

CZHN окт 31, 2012 at 20:36

NASTAVITE DA POMINJETE DARKA-ON JE DELIJA ZA RAZLIKU OD NEKIH KOJI SU IGRALI I IGRAJU.

Reply
deki окт 31, 2012 at 19:54

A gde nadjoste Jovu Stanojevica??!! 🙂
Znam da je igrao za nas, al’ pre i „Velikog potopa“, ja bi rek’o.. 🙂

Reply
Luka окт 31, 2012 at 19:58

U Turskoj 🙂 Red je da se pomenu svi Zvezdaši, sam znaš da su mnogi Zvezdaši u košarci igrali i za večitog rivala, nije to nešto toliko strano u košarci 🙂

Reply
deki окт 31, 2012 at 21:05

Ma ne sporim… 🙂 Nego mi malo smesno…
Ajde ovi mladji da propratimo sta rade, al ovaj odavno igrao.. Kakogod, + za cika Jovu!! 🙂

Reply
Luka окт 31, 2012 at 21:29

A igra kao mladić 🙂

Reply
Bzzz окт 31, 2012 at 19:52

Ja sam bas gotivio ekipu sa Jangom,Nedovicem,Milosevicem,Lesicem,Nikolicem,Marsom,tu je jedno vreme bio i Majls,Bakic,Cvetkovic (jedini ostao u Zvezdi),veoma losa sezona ali bas sam voleo tu ekipu.

Reply
Marko окт 31, 2012 at 21:14

Ne ponovila se da Bog da vise takva ekipa! Bakic, Milosevic, Nikolic, Mails, Vujadin Subotic, Strahinja Dragicevic, Drca, Balaban Jang. Jedini koji su nesto vredeli to su bili Nedovic, Cvetkovic, Lesic i Mars i to bi bilo to s tim sto je Cvetkovic dobija veoma malu minutazu tako da nije dosta pokazao ali je veliki plus sto smo ga zadrzali zbog perspektive a Lesic je do januara igrao OCAJNO da sam pomislio da gori igrac na planeti ne postoji, tako da smo celu sezonu pregurali uz Nedovica i Marsa i do nekle Lesica i ovi ostali igraci kad se spoje dobije se 2 cela igraca. A i Uvalin je bio mutav trener kao i onaj drugi sto ga je zamenio posle. Brukali smo se kao nikad, ali dobro, koliko parta toliko i muzike.

Reply
Ћошке окт 31, 2012 at 19:45

Опет ви и Миличић. :facepalm:

Reply
Luka окт 31, 2012 at 20:00

Od celog teksta, tebi smeta pominjanje Darka ❗ Odakle ti tolika negativna energija, odličan crveno-beli vikend je za nama, a danas su takođe jedni crveno-beli trijumfovali 😉 Uživaj i manje se obaziri na ono što ti se ne svidja 🙂

Reply
Ћошке окт 31, 2012 at 20:05

Увек ми смета спомињање Дарка јер он има везе са Звездом као и ја са свемирском индустријом. Што се осталог тиче немам замерки.

Reply

Leave a Comment