Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Лига шампиона: Факро Мушина-Црвена звезда 3-0 (25-13; 25-15; 25-15)

 Црвена звезда ни ове године није успела да упише бодове у Пољској, а успешнија од ње је била екипа Факро Мушине резултатом 3-0 (25-13; 25-15; 25-15). Звезда је пружила јако бледу партију, вероватно најлошију откако се такмичи у Лиги шампиона, па су одбојкашице Мушине без већег отпора уписале бодове и оне настављају борбу са Динамом и Локомотивом за једно од прва два места.

Факро Мушина: Ана Верблинска, Елеонора Џикевич, Доминика Сиераџан, Агњешка Беднарек-Каша, Ана Качмар, Сања Поповић, Кинга Каспржак, Катарина Гајгал-Аниол, Хелен Розеу, Александра Жагело, Паулина Мај, Валентина Серена.

Црвена звезда: Јадранка Будровић, Катарина Чанак, Катарина Маринковић, Мина Поповић, Маја Симић, Теодора Пушић, Сара Војнић-Пурчар, Ана Бјелица, Јована Стевановић, Милица Кубура, Љубица Кецман, Јулија Миловић. 

Почетак првог сета донео је велики број неизнуђених грешака Црвене звезде у нападу, па је и поред доброг пријема наше екипе, Мушина лако дошла до 8-4 на првом техничком тајм-ауту. Смушено су наставиле црвено-беле и после тајм-аута, домаћи тим је везао још 5 поена и дошао до великих 13-4, а онда и до 16-6 на другом техничком тајм-ауту. Наставиле су одбојкашице Црвене звезде са статирањем у овом сету, без пријема, без блока и без сервиса нису могле ни да очекују бољи резултат, па крајњих 25-13 најбоље говори о дешавањима на терену.

После катастрофалног првог сета, звездашице су нешто боље ушле у други, у једном тренутку су и повеле, али знатно искуснији противник је опет лако дошао до предности на техничком тајм-ауту: 8-6. Остаће мистерија шта се деси са одбојкашицама Црвене звезде после техничког тајм-аута. Лопте пролазе поред њих као да не постоје на терену, а и оних пар које успеју да приме касније завршавају на блоку Факро Мушине. Већ после пар минута игре предност пољске екипе је 10 разлике: 16-6. Наставила се јако лоша игра наших девојака све до краја сета, па Факро осваја и други период игре без веће муке резултатом 25-15.

Покушале су одбојкашице Црвене звезде да поправе утисак у трећем сету, у једном тренутку су везале и три поена први пут на мечу, али то је било све што су успеле да ураде, јер је Мушина убедљиво освојила и овај сет резултатом 25-13.

Црвена звезда је доживела нови пораз у Лиги шампиона, а пети од Мушине у укупном међусобном скору. Очигледно је да је ова генерација још увек зелена за овако јаке дуеле какви су у Лиги шампиона, али сигурно је и да су баш због те младости одбојкашице Црвене звезде морале да покажу више жеље и борбености. Утакмица ће свакако бити предмет анализе Ратка Павличевића, али црвено-беле морају што пре да се тргну, јер их већ у понедељак чека дерби меч домаћег првенства против екипе Спартака, који би могао да буде кључан у борби за предност домаћег терена у плеј-оф фази.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

1 comment

CZHN окт 31, 2012 at 20:33

Svake godine ta otrovna mušica…

Reply

Leave a Comment