Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Шампионски плес црвено-белих девојака

Odbojkašice Crvene zvezde

Одбојкашице Црвене звезде у дербију 4. кола домаћег првенства данас су у 18 часова у дворани “Шумице“ дочекале екипу Спартака из Суботице.

Црвено-беле победиле су резултатом 3:1, по сетовима – 27-29; 27-25; 25-22; 25-17.

Први сет су обележиле велике серије поена и једне и друге екипе. Девојке су везивале по неколико поена, али је Спартак одговарао истом мером, па се ушло у неизвестан завршетак. У игри „поен-за-поен“ боље се снашао Спартак, који је за разлику од Звезде, искоритстио своју меч-лопту, и тиме освојио први сет резултатом 27:29.

У другом сету, одигравала се права резултатска клацкалица, која је превагнула на страну Црвене звезде. Девојке су у овај сет ушле храбрије и одлучније. Пријем се стабилизовао увођењем Саре Војнић-Пурчар, прорадио је и блок, а Бјелица је сјајно решавала ситуације у нападу. Као и у првом сету, до самог краја је било неизвесно, али је Звезда ипак одвојила други сет резултатом 27:25.

У трећем сету, девојке су наставиле истим ритмом, којим су привеле крају други сет. Одлична игра капитена Ане Бјелице и добар пријем су нас одржавали до сет-лопте. Одбојкашице Спартака су при крају сета припретиле, али је Јадранка Будровић, одличним блоком потврдила предност Звезде, која је на крају крунисана освајањем трећег сета – 25:22.

У четвртом сету, фуриозан почетак црвено-белих дама, довео је до предности од 8:3 на првом техничком тајм-ауту. Сјајним сервисима Саре Војнић-Пурчар, и одличним блоковима, одржавали смо резултатску предност, све до краја сета. У наставку, црвено-беле су демонстрирале силу. Трио Кецман-Стевановић-Војнић-Пурчар био је неумољив, и разбио је сваки бедем збуњених Суботичанки. Гошће су преко сервиса Медићеве, покушавале да се врате у игру, али је Љубица Кецман сјајним смечевима, отклонила сваку сумњу око победника овог меча. Истакла се, као и у трећем сету, Јадранка Будровић која је сјајно реаговала у неколико наврата, и освојила последњи поен у четвртом сету, за 25-17.

Црвено-беле су одлично играле, бориле су се, и заслужено победиле. Преломна тачка била је други сет, када је у игру ушла Сара Војнић-Пурчар, девојке су „прорадиле“, стабилизовале се, и одржале победнички ритам до краја овог меча. Овом победом Црвена звезда се изједначила по броју бодова са Спартаком, коме је ово први пораз у сезони.

Девојке које су данас представљале црвено-бели тим: Будровић, Чанак, Маринковић, Поповић, Симић, Пушић, Војнић-Пурчар, Бјелица, Стевановић, Кубура, Кецман, Миловиц.

Гледалаца: 300.

Судије: Б. Коларевић (Нови Сад), Д. Рогић (Београд).

Трајање меча: 115 минута.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

2 comments

Lazaris нов 5, 2012 at 22:20

kojim danom i u koliko sati ima ona emisija kod anjdusa?
devojke svaka cast na pobedi.

Reply
***DELIJA 1OO%*** нов 5, 2012 at 22:37

nedeljom u pola sedam na svet plus….reprize su ja msm u ponedeljak i cetrvrtak u pola devet

Reply

Leave a Comment