Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Црвена звезда – Партизан, петак 17:00!

Crvena zvezda - Partizan
Crvena zvezda - Partizan
Crvena zvezda – Partizan

 После малог предаха, коначно нас очекује оно што смо дуго чекали. Први ватерполо дерби! Први дерби, од три, у року од недељу дана. У недељу кошаркаши, следеће недеље фудбал, али отом – потом. Ватерполо дерби је можда и најочекиванији и надамо се да ће наговестити природни сплет околности.

Наши ватерполисти су имали предах од утакмица, али су веома јако и вредно радили на тренинзима и спремали се за овај битан период. Уз дерби, јако битан меч нас очекује и у Лиги Шампиона против братског Олимпијакоса, у борби за друго место у групи, само три дана касније. Оно што нас све радује је да је, захваљујући Црвеној звезди, ватерполо дерби коначно прави дерби. После низа година, када је у Србији постојао само један клуб, можемо да кажемо да је ватерполо лига Србије, међу најјачима у Европи. А дерби, за који се данас тражи карта више, као и за друге спортове, прави дерби. У феноменалном финалу плеј офа, у априлу месецу, видели смо беспоштедну борбу, одличан ватерполо, тактичка надмудривања, велемајсторе и нове наде и навијаче! Што је била мисаона именица за било који други клуб. Данас, после толико времена, Звезда има све и дерби у ватерполу се ишчекује као и у другим, популарнијим спортовима.

Опрезни су у оба табора. Тренер Црвене звезде Дејан Савић очекује прави дерби и велику подршку навијача. “ Следе нам две изузетно битне утакмице, прво Партизан у првенству, па дуел са Олимпијакосом са којим се боримо за друго место у групи Лиге Шампиона. Велика је ствар што се дерби враћа на велика врата у српски ватерполо, али никако не смемо да искључимо значај бодова који су много важни. „, рекао је Савић Танјугу. Оно што је посебно интересантно је да се на другој страни клупе, као предводник „комшија“ налази још једна велика легенда ватерпола, Влада Вујасиновић, који је рекао да је Црвена звезда у играчкој предности. “ Слажем се са Владом да смо у благој предности, јер ћемо сигурно играти пред пуно наших навијача и очекујем спектакл на Ташмајдану. Ипак, мислим да те техничко-тактичке ствари неће решити победника, него ће славити екипа која брже преброди почетну психолошку кризу.“ , јасан је Деки Савић.

Душко Пијетловић је санирао болове, иако још није залечио повреду рамена, и требало би да се стави на располагање Дејану Савићу за „Вечити дерби“. Оно што данас мучи наш тим је грип који је добио голман, Денис Шефик. Одлука о њему биће донета уочи самог меча.

Црвена звезда се налази на другом месту, са четири победе из четири дуела, али и са утакмицом мање, због паузе у првом колу. Вишеструки, узастопни шампион је поклекао први пут после скоро десет година у Крагујевцу, па је сада на трећем месту, са три победе и једним поразом. Наш клуб би победом дошао на деобу првог места, јер је Раднички из Крагујевца слободан, у овом колу. После овог кола, следи пауза у домаћем првенству до 15. децембра, када су на програму утакмице 7. кола.

После „Вечитог дербија“ наше момке очекује дуел у Атини, са братским Олимпијакосом, 13. новембра. Већ у понедељак наша експедиција креће пут Атине, на прво гостовање у Лиги Шампиона.

Карте су у продаји од јутрос на „Маракани“, а сутра ће се продавати на Ташмајдану, до почетка утакмице. Клуб се извињава свим навијачима, због малог јутрошњег кашњења продаје карата. Има довољно карата за све заинтересоване, тако да је све спремно за прави спректакл на Ташмајдану. Верујемо да сви желе да буду део овог спектакла, а ко не буде стигао да купи карту, моћиће да прати директан пренос на тв Б92 и промену резултата по четвртинама на МЦЗ, од 17:00.

20 година стаје у један трен. Са Звездом до титуле. 6. коло ватерполо првенства Србије, Црвена звезда – Партизан, 9. новембар 17:00, Ташмајдан!

СВИ НА ТАШ!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

12 comments

Petar нов 9, 2012 at 18:32

utakmica je gotova i sta mislite ko je pobedio 😀

Reply
DELIJA нов 9, 2012 at 15:05

SVI NA TAS!!!

Reply
njaVa нов 9, 2012 at 08:56

Ima li prenosa?

Reply
Драган нов 9, 2012 at 09:19

Б92.

Reply
Karaburma CZ нов 9, 2012 at 00:39

250 din je karta
prodaje se sutra na tasu

Reply
Звезда - Србија нов 9, 2012 at 00:10

http://www.youtube.com/watch?v=2PwLXuVtd9s&feature=player_embedded
Како иде последња песма са овог снимка, од 11:15 до 12:15?

Reply
Pera нов 9, 2012 at 09:01

Dok cigani tebi pevaju
drugi samo sever gledaju
i ne mogu da razumeju
kako stvari ovde nastaju

Reply
Ciganin Sam нов 9, 2012 at 00:07

Nigde ne pise kolko je karta 😡

Reply
CZV нов 8, 2012 at 23:38

MA KAKO GOD SAMO DA DOBIJEMO SUTRA.

Reply
Nikola M. нов 8, 2012 at 22:28

Tako je, konacno pravi derbi! Uz navijace do pobede, pa ako Bog da, da pocnemo da im vracamo za dosadasnje poraze.

Reply
CZHN нов 8, 2012 at 21:21

Može i 7-5,što se mene tiče. 😀

Reply
dexy122 нов 8, 2012 at 20:20

ahhaha hebo vas naslov. Ja pomislio dobili 17:15 , iako znam da igramo sutra.

Reply

Leave a Comment