Moja Crvena Zvezda
Други пишуЗвездаши широм светаФудбал

Филип Ђуричић: „Отерали су нас из Звезде, због једног пораза“

Црвена звезда је због глупости и лошег рада изгубила можда и најсталентованију генерацију, ако не у Европи, онда на овим просторима. Наша деца попут Ђуричића, Ћосића, Милановића, Ковачевића, Мркеле из генерације ’92 блистају у другим клубовима, а ми плачемо за њима и гриземо се због бруталне глупости људи који нису радили у интересу клуба и због чега ми данас испаштамо и скупо плаћамо грешке. Прво је Урош Ћосић пре неколико дана отворио душу, сада и Филип Ђуричић. Али, то нам их не враћа. Преносимо текст са сајта, Mozzartsport.

Filip Đuričić
Filip Đuričić

Ишао је тежим и обилазним путем, али се на крају исплатило. Упркос очигледном таленту, Филип Ђуричић никада није био ничији миљеник, ни у српским клубовима, ни у репрезентативним селекцијама… Увек је морао да све крваво заслужи и сачека да добије прилику поред неких мање вредних.

Ових дана се за њега отимају многи европски клубови, а страни медији да промовишу у једног од најталентованијих младих фудбалера Европе. Ван Бастен га препоручује Милану, жели га и Ливерпул, а холандски медији пишу да се за њега интересују ПСВ Ајндховен и руски клубови: Зенит, Локомотива и Спартак. Ипак, репрезентативац Србије Филип Ђуричић каже да би најрадије у Шпанију! Пошто има уговор до 2014, године, Херенвен ће највероватније морати да га прода наредног лета, како би зарадио на њему…

Тренутно сам фокусиран на обавезе у Херенвену и тако ће бити до краја сезоне. Тако сам се договорио са тренером и клупским руководством. Циљ ми је да заиграм у Шпанији која највише одговара мом стилу игре. Желим у тим који игра офанзиван фудбал, који доминира на терену. Ко ће то да буде, видећемо… За сада нисам разговарао ни са једним клубом. А, будући да ми уговор истиче у лето 2014. године, онда се чини као најбољи моменат да следeћег лета направим наредни корак у каријери. Мале су шансе да у јануару дође до трансфера.“, рекао је Ђуричић, а преноси острвски „Tribalfootball“.

Млади ас се дотакао и фудбалских почетака и његовог одласка из Црвене звезде. Док Ђуричићеви „класићи“ из Партизана попут Остојића, Јојића или Шћеповића данас носе игру црно-белих, Звезда се одрекла Ђуричића и његове генерације.
На Маракану сам дошао 2004 године и после годину дана сам је напустио. Изгубили смо од Партизана са 5:1 и челници клуба су целу генерацију распустили и прогласили као неталентовану, иако је ту било талентованих момака попут Чаушића, Чосића, Стојковића или Ковачевића. Отишао сам у Обреновац јер је мој отац проценио да ћу се тамо најбоље развијати“.

После тога је Ђуричић отишао у Олимпијакос, али му Звезда није дала „чисте  папире“, па је морао да се врати у обреновачки Раднички. Касније је био на проби и у Манчестер Јунајтеду, али није остао на Олд Трафорду због радне дозволе.

Данас је Ђуричић главна узданица легендарног Марка Ван Бастена у Херенвену. Управо га је он и преселио са позиције „десетке“ на место центарфора. А, када то уради можда и најбоља „деветка“ у историји фудбала, онда вреди сачекати резултате… „Прошле године сам имао много проблема. На почетку нисам играо. Био сам исфрустриран и нервозан. Чинило ми се да сам изгубио време. Али, доласком Ван Бастена се све променило. Играмо атрактиван и нападачки фудбал, што је за мене идеално. Због тога сам и остао у Херенвену ове сезоне. Ван Бастен ми је много помогао и осећам се феноменално“, истакао је Филип Ђуричић.

Ми Филипу желимо све најбоље и да у будућности заигра у свом клубу. А ми.. да обришемо сузе и чувамо своје, док не буде касно. Мићко, Вукан Савићевић, Стефан Чикић, Филип Јанковић, Урош Спајић, Лука Јовић и многи други су још ту.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

21 comments

Mladjen нов 13, 2012 at 22:47

e sta uradise od zvezde… Djuricic, Cosic, Stojkovic, itd itd… Ta ekipa bi sada trebala da je na okupu i da igra l 🙁 igu sampiona…

Reply
homer нов 13, 2012 at 19:50

9:8 kraj, jbg 🙁

Reply
homer нов 13, 2012 at 19:40

puče link ladno :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Reply
homer нов 13, 2012 at 19:34

8:8

Reply
homer нов 13, 2012 at 19:30

8:7

Reply
homer нов 13, 2012 at 19:28

8:6

Reply
homer нов 13, 2012 at 19:27

8: trenutno u Grčkoj
pratite na http://www.aquaticsnews.com/node/78005

Reply
homer нов 13, 2012 at 19:28

8:5 pardon

Reply
Milan нов 13, 2012 at 18:40

Kakvi stručnjaci iz omladinske škole sunce ti poljubim. :facepalm: Da li su to isti oni što su onomad Kolarova proglasili netalentovanim?! I još nešto ljudi. Nije ovu generaciju raspustio nesrećni Lukić,jer on tada nije bio predsjednik,razmislite malo šta pišete!Trebaju tu mnogi njegovi predhodnici da odgovaraju! Srpska navija za Zvezdu! P.S. Vidimo se na derbiju!

Reply
Ryber Palunko нов 13, 2012 at 18:44

Brate, da mi je samo znati ko je to procijenio da kolarov nije za Zvezdu!? Njihovo ime bi trebalo stajati ispred svakog ulaza na tribine, na ‘Zidu srama’.

Reply
Milan нов 13, 2012 at 19:02

Vjeruj mi brate da sam se ja to milion puta pitao do sada. Kol’ki bolid moraš biti za takav idiotluk da je to strašno! Da nije tada Toma Milićević bio glavni,zna li ko?

Reply
otpisani101 нов 13, 2012 at 18:38

ja jos ne mogu da verujem da je vesic skoro ugasio kosarkaski klub i koja to pametna glava ga dovela u fudbalski…promene na svim nivoima…

Reply
monako нов 13, 2012 at 18:30

Oterajmo vesica On je najvece zlo.
vesicu ODLAZI
vesica u ZATVOR a celokupnu upravu ALI SVE oterati iz NASEG KLUBA.

Reply
deki нов 13, 2012 at 17:52

Cim nisu mogli da se ugrade neku kintu, a sve na tudjoj muci, sad vec bivsa uprava je gledala da svojoj deci, ej, do maksimuma unisti karijere koliko god je to moguce!! 🙁

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica нов 13, 2012 at 17:37

Ima li neko link emisije Dejana Andjusa od ove nedelje,i njegovo gostovanje u total sokeru od juce???

Reply
Nebojsa нов 13, 2012 at 19:47

imas veceras oko 23h reprizu na SOS-u.

Reply
CzvBoys нов 13, 2012 at 17:18

vesicu LOPOVE,vesicu LOPOVE,vesicu LOPOVE,vesicu LOPOVEEEEEEEEEEEEE!

Reply
Miki нов 13, 2012 at 17:12

Najvece zlo ovih momaka su menadzeri koji im napune usi da su super talenti i tako ih guraju u inistrane klubove. Sta reci samo za nastasica koji nije ni jednu utakmicu odigrao u partizanu npr. Klubovi su tu nemocni da urade bilo sta je rnemaju novac ni za prvi tim a kamoli za omladince.

Reply
Obrad_brko нов 13, 2012 at 16:50

Pozdrav narode.
Ja bi samo da se osvrnem na jednu stvar u vezi svega sto se trenutno desava… I ako Zvezdu volim vise nego bilo sta , mislim da nam nema spasa, jedino privatizacija ( na zalost ), a Rusi ce nas spasiti , kao i Srbiju 99-te…mislim da nam tu pricu prodaje SPS da nas jos vise bace u bulu i ucine uslugu Jugoslavenima.

Reply
Miljan нов 13, 2012 at 18:01

Vidis da ne odgovara duducima pisati istinu. Nije mi jasno misle li svojim mozgom ili samo citaju gluposti po internetu.

Reply
Ryber Palunko нов 13, 2012 at 18:49

Čitaš mi misli, brate.

Reply

Leave a Comment