Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКлупска дешавањаКошарка

Кошаркашки клуб кажњен са 2.500 евра

Делије на утакмици против Орлеана
Делије на утакмици против Орлеана

Кошаркаши Црвене звезде ДИВА против Орлеана, на отварању сезоне у Еврокупу, имали су фантастичну подршку навијача. Током свих 40 минута Делије су нештедећи грла и дланове бодрили своје љубимце, Звезда је забележила веома важну победу, а све је протекло у најбољем реду. Међутим, двојица неодговорних појединаца су употребом ласера и бацањем ролне папира на терен дали повода Дисциплинској комисији Еврокупа да казни црвено-беле.

Наиме, због употребе ласера током извођења слободних бацања кошаркаша Орлеана утакмица је прекинута током треће деонице. Такође, минут и 15 секунди пре краја трећег периода на терен је убачена и ролна папира што је нотирано од стране судија и делегата. Према члановима 39ф и 39г Дисциплинксог правилника КК Црвена звезда ДИВА кажњена је са 1.500 односно 1.000 евра (укупно 2.500 евра).

Такође, КК Црвена звезда ДИВА је упозорена да уколико се овако нешто слично понови клуб може бити кажњен новчаном казном до 10 хиљада евра, губљењем утакмице и одузимањем поена, играњем пред празним трибинама, па чак и да буде суочена са дисквалификацијом из такмичења.

КК Црвена звезда ДИВА из тог разлога апелује на све своје присталице да убудуће навијају фер и спортски без убацивања било каквих предмета на терен и без најмањих инцидената, јер су правила Еврокупа веома строга, а санкције врло ригорзне. Само фер и спортским навијањем свако појединачно ће помоћи клубу, док би свако друго неодговорно понашање у значајној мери одмогло црвено-белим кошаркашима на путу ка жељеном циљу. КК Црвена звезда ДИВА позива навијаче да и даље у великом броју долазе на утакмице, да сваки пут до последњег места испуне дворану Пионир, јер се у последњих неколико мечева видело колико они значе у остваривању добрих резултата екипе. Неопходно је да навијање буде фер, спортски и достојанствено, јер све друго би клуб одвело у смеру који нико не жели. КК Црвена звезда ДИВА жели да гради модеран имиџ и сви у руководству клуба су убеђени да ће им у томе својим одговорним понашањем помоћи и навијачи.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

4 comments

Dzoni нов 13, 2012 at 18:37

Voleo bih viditi da neki spanski ili ruski klub tako kazne, uvek po „sirotinji“…Znam da to spanci ne rade, ali i da urade bilo bi im oprosteno…A cini mi se da su grobari te lasere koristili vise puta u EL, pa nigde kazne za njih…

Reply
Joe нов 13, 2012 at 20:25

gde spanci ne rade oni izmislili to.

Reply
delija86 нов 13, 2012 at 18:31

„Zar i laser“

Reply
deki нов 13, 2012 at 18:02

Pojedinima ce lakse da uteras metar u d..e nego cm u glavu!! Sta njega briga za kaznu, on poneo da baci rolnu i to je to, ili laser, svejedno… i svejedno mu je ako sledecu utakmicu njegov tim igra bez publike.. 🙁

Reply

Leave a Comment