Moja Crvena Zvezda
АнализеЕвропска такмичењаКошарка

МЦЗ скенер: Андалузија цела црвено-бела

Зашто једноставно, кад може компликовано? Кошаркаши Црвене звезде, поред свих проблема са којима су се сусретали током утакмице, успели су да славе у утакмици 2. кола групе Х Еврокупa, те се осамостале на прво месту.

Битан брејк, на можда и најтежем гостовању у групи, црвено-бели су остварили после додатних 5 минута. Утакмицу су јако лоше отворили и једни и други, црвено-бели тим је деловао дезоријентисано на терену, као да се још увек нису опоравили од дугог пута. Правили су „смешне“ техничке грешке, кораке у више наврата, испадале су лопте из руку, али све то није било довољно ни Кахасолу да се „одлепи“ на двоцифрену разлику. Прву озбиљнију предност, домаћи су имали средином друге четвртине, када су отишли на +9. У том тренутку, Вукоичић је позвао тајмаут, а потпуно други тим је изашао на паркет. До полувремена, серијом 13:0, црвено-бели стижу до предности и одлазе на полувреме са +3, 30:33.

Одличну игру, црвено-бели су наставили и у другом полувремену, па су преко тројке Ракочевић-Нелсон-Катић стигли и до великих +17. Кахасол се испуцавао, нису погодили нити један шут, 35 минута им ништа није полазило за руком, али нису одустајали од своје игре. У последњих 5 минута утакмице, уморни кошаркаши Црвене звезде мало су „пали“ у својој игри, а тим из Севиље кренуо је да погађа све и свашта. Погађали су тројке и са 8 метара, шутеве преко руке, а када би промашили дошли би до офанзивног скока и новог напада. На 13 секунди до краја, Савовић није успео да погоди под кошем, али под очигледним фаулом који није свиран, Кахасол отвара транзицију и шут из очаја Езберија пролази за 83:83. Две секунде до краја! Ракочевић добија лопту, али предалеко, покушава и не успева.

Страх међу навијачима Црвене звезде био је присутан, пре свега због психолошке предности домаћина, али и више других фактора. Напоран дуел играли су црвено-бели већ у недељу, дуг пут до Андалузије, а сада се мора играти и додатних 5 минута. Ипак, извукли су момци Владе Вукоичића последње атоме снаге из себе и смиреном игром и сигурним извођењем „пенала“ дођу до злата вредне победе.

Има доста ствари које су за похвалу, али има и оних које су за критику. Искрено се надам да је пад у игри искључиво последица тешког пута и умора од напорних утакмица у протеклом периоду. У обзир треба узети и неке шутеве Кахасола, које су погодили уз дозу среће, мада то никада не би требало да буде алиби. Доста техничких грешака је виђено и у првом полувремену, али срећом Кахасол није умео то да казни. Позитивних ствари је више. Екипа је наставила низ победа, те је већ сада на 5 узастопних. Треба похвалити игру Бојана Суботића, који је после неколико лошијих партија, у последње 3 утакмице одрадио велики посао за екипу и оправдао сваки минут на пакрету достојно заменвши Савовића. Радује и добра игра Рашка Катића, али и наставак добрих игара Демаркуса Нелсона. Разноврсност у нападу је крајем друге и у трећој четвртини била изузетна, као и игра у одбрани, све до пада који се догодио у последњем периоду.

Овога пута, по мом мишљењу, суђење није било достојно реномеа утакмице. Судијска тројка је изузетно лоше водила утакмицу, нису имали превише осећаја за игру, али су и грешили приликом очигледних прекршаја. Једна од грешака је коштала Црвену звезду победе после 40 минута игре, када није досуђен очигледан фаул над Савовићем под кошем Кахасола. Све у свему, негативна оцена иде судијској тројци.

Тренер Влада Вукоичић водио је одлично утакмицу још једном. Сваку серију домаћих „секао“ је тајмаутима, после којих је екипа излазила на паркет и играла доста боље. У „тактичком рату“ победио је тренера домаћих Ренесеса, те је одлично предводио „црвено-белу“ војску до новог тријумфа.

Појединачни учинак играча:

Цветковић (3 поена): Добио је мало минута на овој утакмици, али је унео агресивност и жељу у екипу. Одиграо је солидну одбрану, постигао и поене са бацања и после продора. Сваки минут проведен на паркету, много доноси младом Цветковићу, а када је то још на једној јакој утакмици у Европи, значај је још већи.

Браун (5 поена): Одиграо је сасвим добро за 14 минута на паркету. Добро је сачувао противничке центре, контролисао је скок сасвим солидно, али због феноменалног Катића није добио више минута на паркету.

Суботић (8 поена): Бојана Суботића морам похвалити. Момак који је тако неприметан на паркету, а толико доприноси екипи. На овој утакмици коначно је добио и већу минутажу (20 минута), сасвим је оправдао, а само 2 поена и 2 скока недостајали су му да дође до дабл-дабл учинка. У пресудним моментима, био је јако смирен и погодио 3 од 4 бацања, те је његова улога у овој победи велика. Браво Бојане!

Ракочевић (25 поена): Капитенски! Урадио управо оно што треба да ради капитен и најискуснији играч у екипи. Феноменално је одиграо свих 35 минута на паркету које је провео, проналазио је рационална решења у нападу, није форсирао, а „летео“ је по терену и освојио неколико јако битних лопти. Једина замерка је непотребан фаул над Езберијем при шуту за 3 поена.

Митровић: Није играо на овој утакмици.

Лазић: Провео 8 минута на паркету, али очигледно је да се још увек није сто посто опоравио од вируса. Није био толико приметан, јурио је у одбрани, у нападу није покушавао, а стигао је да направи и две личне грешке.

Симоновић: Играо је само 3 минута и за то време није имао неки битнији учинак.

Савовић (4 поена): Прва лошија партија Бориса Савовића у последњих месец дана. Није био на свом нивоу, лоше је и отворио утакмицу, а у последњем нападу је можда требао да извуче лопту назад после офанзивног скока. Руку на срце, био је фаулиран, али није морао ићи ка кошу уопште. Но, добро се на крају завршило по црвено-беле, а Савовић треба што пре да заборави ову утакмицу и настави са добрим партијама.

Катић (16 поена): Када ником није ишло, Катић је ствари преузео у своје руке и кренуо да прави разлику. Балвин и Тригеро нису имали решење за снажног центра Црвене звезде, који је успео да ухвати и 7 лопти под кошем. Феноменална утакмица Катића!

Радивојевић (6 поена): Нешто слабија игра Радивојевића у односу на претходних неколико мечева. Није унео креацију у нападу, нити је у одбрани донео нешто ново. У протеклом периоду нам је показао да може много боље.

Демаркус Нелсон (15 поена): Још једна бриљанта партија Звездиног плејмејкера. У кључним моментима није грешио са линије пенала, лако је решавао пресинг Кахасола и без проблема пробијао прву линију одбране домаћих. Упутио је и 5 успешних додавања ка својим саиграчима, био је изузетно мотивисан, агресиван и спретан за комплетан позитиван утисак са ове утакмице.

Скот (13 поена): Добра партија Скота. Имао је и он неких пропуста, пре свега у одбрани, али у фази напада. Пар пута се непотребно „забио“ у шуму играча Кахасола, где пролаза није било. Ипак, још једном је без грешке шутирао тројке, био је и прилично сигуран са линије пенала, а бодрио је остале саиграче током целе утакмице давајући им преко потребну подршку.

За крај, за све оне који нису били у прилици да погледају синоћни дуел Кахасола и Црвене звезде:

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

15 comments

Anka нов 16, 2012 at 09:53

Gledala sam mec. Kao sto rekoh sve je dobro kad se dobro zavrsi.
mada mi je srce stalo kad su ovi krenuli furiozno da igraju a nasi potpuno pali pa su delovali ko deca u skoli koraske kad jure loptu po terenu. Definitivno odlicne prve tri cetvrtine i onda strahovit pad u igri..zasto nzm to je za analizu i posao strucnog staba, Idemo dalje ja se nadam da ce konacno smanjiti te oscilacije kako takmicenja budu odmicala..

Reply
Aleksandar MKD нов 15, 2012 at 21:51

Hvala vam za snimak cele utakmice. Pozdrav!

Reply
emirko svemirko нов 15, 2012 at 19:25

ipak nama za ozbiljnije ekipe iz evrokupa trebaju 2 do 3 pojacanja… Dosta oscilacija ali dobro ima jos da se uigravamo , nema dostojne zamene za Rakocevica kada izadje sa terena, to brine… Inace dobijamo Krku i idemo da osvojimo jadransku ligu !!!

Reply
Srdjan нов 15, 2012 at 20:25

Brate pa nismo mi CSKA iz prosle sezone. Koga bi to ti doveo? Cetvrtog Amera? Kazes nemamo zamjenu za Rakocevica? Pa Nelson je bek i on moze menjati Rakocevica kada on izadje. Tada Radivojevic igra pleja ili Cvele. Imamo univerzalne igrace koji pokrivaju i 1 i 2 (Rakovecic,Radivojevic, Nelson). To je sasvim dovoljno pa kada se igra protiv ozbiljnih timova Rakocevic sigurno moze 30 minuta igrati na jakom nivou. Nelson tih 10 minuta moze igrati beka. Nema potrebe da pretrpavamo tim nvim igracim, po meni popunjeni smo na svim pozicijama i ne treba nam ama bas nijedan novi igrac, samo da su ZDRAVI!

Reply
Cira нов 15, 2012 at 19:23

Uzivam dok gledam KK Crvenu Zvezdu iz vise razloga.Prvi i osnovni je taj sto deluju sigurno i mocno.Vidi se da jos nisu uigrani u fulu,ali da ima tu ekstra kvaliteta imaDrugi razlog je odnos svih igraca prema dresu i borba do fanatizma.Odusevljen sam i atmosverom u pioniru koja se pretvorila u ludilo i pokazala grobarcicima gde im je mesto.Joj ljudi koliko samo nama malo treba da poginemo za svoj klub.KK klub treba da bude svima u Zvezdinoj porodici za primer…gledajte i ucite.

Reply
Prez нов 15, 2012 at 18:14

Toliko sam se nervirao kad su nas stigli jer je Zvezda u pitanju, da sam zaboravio da sam igrao dvicu na Zvezdu i kada je utakmica zavrsila skontao sam sta je u pitanju, samo sam to promasio na tiketu, cak mi je i Srbija uletila ali nema veze nek smo samo pobijedili, samo da dodam da je ova grupna faza evrokupa smijesna ove sudije su totalno neprofesionalni i ne zasluzuju pistaljku imam osjecaj da se bolje sudi u II ligi Republike Srpske Centar nego ovde

Reply
Pex нов 15, 2012 at 16:40

Jedino sto imam da zamerim igračima je ODBRANA!!! Ne može jedna prosečna ekipa koja je jako skromna u napadu da vam da 38 poena za 10 min!!! Ako želimo da igramo ozbiljnu košarku moramo da privodimo rutinski utakmicu kraju, jer i protiv Partizana i protiv Kahasola smo imali ogromnu prednost i onda stizanje za 3-4 min… Mi u tom kriznom periodu ne samo što ne igramo odbranu nego i napade završavamo posle 10 sekundi… Vlada želi da igra modernu, brzu košarku sa mnogo trčanja i da ritmom lomi protivnika i to mu uspeva svaka cast i samo je pitanje kada ce protivnik pasti a Zvezda napraviti seriju, ali kada je tolika razlika mislim da treba zavrsavati akciju na kraju napada i cediti vreme do kraja utakmice… Posebno koga bih pohvalio to je Subotic jer je uhvatio sve bitne lopte i odlično gradio reket tako da su bekovi lako hvatali lopte a uz to je i dao bitne poene na kraju!!! Igramo sa mnogo samopouzdanja i to mi se svidja ali za ovakav ritam utakmica kad se igra svaka 3-4 dana treba nam neko pojacanje ako zelimo da igramo ovako i da lomimo protivnika trcanjem i ritmom jer nasi bitni igraci Raško i Igor imaju 32 odnosno 34 god… I zelim da vidim Simonovica na cetvorci samo jednu utakmicu i znam da bi momak razbio gledao sam ga 2 godine kako to radi u Buducnosti pa ne moze da zaboravi da igra kosarku… Kada se samo setim univerzijade i njegovih partija jos je bio i kapiten te zlatne ekipe… Sve u svemu vazna pobeda za moju Zvezdu i samo rad, rad i rad i sve ce doci na svoje jer sad imaju zdravu atmosferu u timu, odlicne uslove i na njima je samo da misle na utakmice (zahvaljujuci našem predsedniku) i da napreduju iz dana u dan!!! ZVEZDA OoOoOoOoOoO

Reply
Srdjan нов 15, 2012 at 20:28

Brate nismo mi bas toliko bili losi u odbrani u toj zadnjoj cetvrtini koliko su oni pogadjali sve zivo. Od dolaska Vukoicica mislim da je ovo prva utakmica da smo primili preko 80 poena tako da konstatacija da Zvezda igra losu odbranu nema osnova. Meni u oci upada napadacka igra, jer ko je to jos Partizanu u Pioniru ubacio 92 poena? Oni su poznati po toj fanaticnoj pozrtvovanosti u odbrani.

Reply
Mladjen нов 15, 2012 at 16:33

Da li neko zna gde mogu skinuti ispravnu verziju fifa ili footballmanagera 2013? hvala

Reply
marko нов 15, 2012 at 17:36

googlaj, ili idi na piratebay pa povuci torrent… Ali nema dobrog crack-a… to ces morati da cekas!

Reply
SSSSSssss нов 15, 2012 at 15:31

sve je dobro ali protiv jacih ekipa se nece izvuci ako budu igrali lose na kraju

Reply
gnr нов 15, 2012 at 15:11

Hoce li vise Simonovic proraditi , ruku na srce nema ni neku preveliku minutazu, verujem da ce biti pravi u narednim utakmicama , ne moze takav igrac odjednom zaboraviti da igra kosarku:)

Reply
:) нов 15, 2012 at 15:32

Ako je ko imao minuta imao je on.

Reply
Ivan нов 15, 2012 at 16:40

Druze taj nikada nece proraditi,nije on klasa..bio je nekada u dobroj formi dok je igrao za Buducnost,posle toga dobio poziv u univerzitetsku reprezentaciju i igrao dobro..nakon toga stagnira i polako pada u prosek,igra na staru slavu,uskoro ga niko ozbiljan nece kupiti,na zalost..mada je dobar momak i krivo mi je.Treba nam zamena za njega,na pleju i eventualno jak 5-ica da to bude pravo!Pozdrav

Reply
Mladjen нов 15, 2012 at 15:11

Jako me raduje KK, i stvarno sam srecan dok ih gledam 😀

Reply

Leave a Comment