Moja Crvena Zvezda
АнализеЕвропска такмичењаКошарка

Најава, 3. коло Еврокупа: Црвена звезда-Динамо Сасари

Убитачан ритам кошаркаши Црвене звезде настављају већ у среду, када у 3. колу групе Х Еврокупа у „Пиониру“ дочекују Динамо Сасари (Италија). Италијани сутра стижу у Београда, где ће тренирати и спремати се за јако битну утакмицу, која ће сигурно доста одлучивати.

Динамо Сасари феноменално је почео текућу сезону! У Италији сигурно „држе“ другу позицију у националном шампионату са скоро од 6 победа и 2 пораза. Овај други пораз доживели су овог викенда на гостовању Варесеу (85:84), а код тима са Сардиније најбољи је био ветеран Марвис Тортон са 23 поена. У Еврокупу имају једну победу и један пораз, победили су Кахасол код куће, а поражени су на гостовању Орлеану.

Динамо Сасари настао је 1960. године, а често променом спонзора мењали су врло често и име клуба кроз историју. Великих успеха као клуб нису имали, свакако им је највећи полуфинале прошле године и изборено учешће у Еврокупу ове године. Кроз историју, доста играча је прошло кроз Сасари, а издовијећемо Пола Томпсона, Ентонија Фредерика, па и једног Србина, Радисава Ћурчића, Кена Барлоуа и Лија Чалмерса. Што се тиче активних кошаркаша, најзвучније име је свакако Џејмс Вајт, данас кошаркаш Њујорк Никса, Србин Вања Плиснић и Марсел Кемп из Монтепаскија.

Рођаци Динер главне „осовине“, звезда тима ветеран 

Тревис Динер
Тревис Динер

Заштитни знак тима из Сасарија је тренер Ромео Сацети који на клупи седи пуне три године. Италијански стручњак одлично ради свој посао, сваке сезоне екипа све више напредује, а ужива и велико поверење челника клуба.

Организација игре припада Тревису Динеру, коме је ово трећа сезона у клубу. Американац је у Сасари стигао из НБА лиге, где се није прославио, па је срећу потражио у Европи. Ове сезоне у дресу тима са Сардиније просечно проводи 33,5 минута на паркету уз доста добре проценте шута. Феноменалан је организатор игре, по утакмици просечно бележи 7,8 асистенција, а добар је и дефанзивац. Један комплетан и искусан кошаркаш. Његова замена је Италијан, Мауро Пинтон и Ентони Бинети, који не добијају превише минута на паркету.

Можда и највећа снага Сасарија налази се на бековским позицијама. Најбољи играч Сасарија у досадашњем току сезоне је 35-годишњи Американац, Марвис Тортон. Тортон је током лета стигао на Сардинију, а у богатој каријери наступао је и за Ефес, Монтепаски и Барселону. Реч је о невероватном шутеру, ове сезоне има импресивне бројке: 16 поена просечно у домаћем првенству и 21 поен у Еврокупу на 2 утакмице. Шутира невероватно, преко 95% са линије пенала, тројке око 40 %, а за два 55%. Први је поентер екипе, шутира много, али на срећу Сасарија и погађа. Поред њега, права напаст за кош ривала је Дрејк Динер, искусни 30-годишњи Американац. И он има невероватне бројке од почетка сезоне; око 15 поена по утакмици. Феноменалан је „пеналџија“, невероватан шутер и ако има свој дан немогуће га је зауставити. Своју шансу са клупе вреба Ђакомо Девеки.

Марвис (Бутси) Тортон
Марвис (Бутси) Тортон

Крилни играчи Сасарија такође играју доста добро од старта сезоне. Некадашњи играч Локомотиве Кубан и Бешикташа, Пољак Михал Игнерски игра одличну сезону. На пакрету просечно проводи скоро 30 минута, доста шутира, али и погађа. Бележи 13,9 поена и 5 скокова по утакмици. Ту је и Италијан, Мануел Ванузо, комбо играч, који може да покрије више позиција. На терену просечно проводи 13,1 минут по утакмици, али се не истиче неким добрим бројкама. Оно што је занимљиво, у играчком кадру налази се и Брајан Саћети син тренера Сасарија, Ромеа. Иако татин син, он не ужива превелико поверење свог оца и не проводи много времена на паркету.

Прво име под кошем је свакако Американац, Тони Исли. Овај феноменални атлета (206 цм висок), већ другу сезону заредом борави у Сасарију, а од почетка ове сезоне игра у животној форми. На паркету просечно проводи скоро 29 минута, бележи око 12 поена и чак 7 скокова, што га чини најбољим скакачем у екипи . Један је од ретких у екипи који не шутира споља, лош је и пеналџија па би наш стручни штаб врло лако требао да изабере мету у евентуалној пенал завршници. Његова замена је Дилерго Дејн, који проводи преосталих 10 минута на паркету, без неког значајнијег учинка.

Игра Сасарија заснована је на великом броју шутева за три поена. Напади им трају кратко, а феноменални шутери у екипи користе сваки педаљ слободног простора да испале хитац ван линије 6.75 м. Велика боља Сасарија је клупе, са које не долази много поена, прва петорка постиже више од 80% поена на утакмици. Друга велика бољка је изузетно ниска центарска линија, која свакако неће моћи озбиљније да се избори са Катићем и Брауном, а можда и Звездиним четворкама.

Пренос на Б92, сутра отворени тренинг

Пренос утакмице 3. кола Х групе Еврокупа биће на Б92 телевизији. Пренос почиње у 19,15 сати, 15 минута пре почетка утакмице. Карте за меч са Динамо Сасаријем ће се на благајни Маракане продавати у уторак 20. новембра од 11 до 16 сати, као и у среду 21. новембра од 10 до 16 сати. Такође, улазнице ће се на дан утакмице продавати и на благајни Пионира од 13 сати па све до почетка меча. Цене улазница су непромењене и за трибине коштају 300 динара. За партер је потребно издвојити 500, за плаву и белу ложу 700, а за ВИП ложу 1000 динара.

Играчи и стручни штаб Динама у Београд допутовати у уторак око 9 часова летом из Рима. Отворени тренинг за медије биће организован такође у уторак када ће се медијима обратити играчи Динама и Црвене звезде, а нешто раније у току дана медијима ће се обратити тренер Влада Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

23 comments

ana нов 20, 2012 at 23:32

Delije jel zna neko mozda gde mogu u Nisu da kupim,tj od kog nalepnice?Znam da ovo nije pravo mesto za ovakvo pitanje,ali ako neko zna molim vas neka odgovori,hvala! 😉

Reply
Levi Brisac нов 20, 2012 at 13:21

Znas ti kako se postaje pravi SAMPION?

Reply
Dejcha нов 20, 2012 at 13:00

Na svaku vest cu postaviti ovo: Vreme je da se menjaju vodje!!! Prvo zbog nepruzanja podrske KK Crvena Zvezda a drugo zbog podrske bivsoj (truloj) upravi!!!

Reply
Losmi нов 20, 2012 at 14:41

kako ja da smenim postara stalno mi donosi racune 😮
Salu na stranu KK dobija podrsku evo ti sinoc protiv Krke prepuno drugo pa sta znam ja navijam za klub ne za upravu za razliku od tebe..

Reply
Dejcha нов 20, 2012 at 23:12

Znas i sam na sta lici ta podrska pa ne znam samo sto lupas… Cak si i sinoc mogao da se uveris da se BRANI da se navija,bolje reci preti se navijacima!! ..drugo, navijali smo mi i za FK, a ne za upravu a ista je za to vreme krala sta se jos ukrasti moze, a nisi smeo da pisnes na sever.. nemoj da mi pricas, molim te..

Reply
comi нов 20, 2012 at 09:15

Ajde Dare dolazi cekamo te 😆

Reply
Homer нов 20, 2012 at 07:00

važno obaveštenje,recite svima : Zvezda peomenila adresu,nismo više u Ljutice Bogdana i na Malom Kalemegdanu, sada je Zvezda u GOSPODARA VUČIĆA 3! 😆 😆 😆

Reply
Homer нов 20, 2012 at 08:12

pa zonfa,šta se ložite,zezamo grobare,oni odlepe kad im spomenemo Vučića…. 😉

Reply
dr нов 20, 2012 at 03:55

Samo da Milicic ne predje u partizan,ako to uradi pljunuo je sam sebi u lice.

Reply
Spartacus нов 20, 2012 at 02:59

Dobro bi bilo da nam dodje Milicic, mislim da je odlican igrac samo kada bi se malo vise skoncentrisao na kosarku…

Reply
Djoksonidis нов 20, 2012 at 01:09

Bez potcenjivanja protivnika! Samo da mi pokupimo njihove promasene suteve i to Nelson i Rakoc da materijalizuju u brzoj polukontri, pa da malo gledamo Cveleta i Mitra. 😉
Ocekujem jos neko monstruozno zakucavanje Skotine i ne bi bila losa posterizacija admirala Nelsona,kao protiv Krke kozmetike! 😎

Reply
forza stella rossa нов 19, 2012 at 23:23

Samo spustati lopte na Brauna i Katica i kontrolisati skok igru.Mnogo nam je bitnija utakmica u Zagrebu protiv Cibone.Tamo ako dobijemo,to je to..

Reply
Spartanac нов 19, 2012 at 20:13

Ovog tortona se secam…igrao je on jos u spaniji i ha Huventud cini mi se…..bar tada sam ga ja gledao….To je jedan trpac kosa!!!OD pedje Stojakovica nisam video nekog ko je u stanju da sutne pet napada vezano i svih pet pogodi…medjutim,oni ,od prilike,imaju u rosteru 8 do devet igraca….i 12!!!Torton ima 25 god….neka se smenjuju Rakoc,Vuk i Cvele….I ONDA NEKA GA DOKUSURI LAZIC!!!!
Ince sve se kanim i nikako da ostavim komentar za Lazica i subotica….ti momci su od prosle godine, i moram da ih pohvalim…neko je ocekivao da ce oni mozda da se osecaju nesigurno pored svih ovih igracina koje us dosle….medjutim u ocima Lazica i Subotica ,a pogotovu Lazica se vidi takva koncentracija,posvecenost,sila……ljudi pucaju!!!!!I ne grese puno…ne igraju ali kada igraju igraju kako treba!!!!Lazica bas obozavam!!!Decko spreman kao zver,iz te kondicije i snage vrpi samopouzdanje jer zna da ne moze u odbrani niko da mu pobegne!!!jos kada bude svezao 2 sezone u Evroligi,stekne iskustvo,pa stekne samopouzdanje u napadu(ima on meku ruku za trojku,vidi se),on ce za dve god biti odlican kosarkas…..100%!!!!Naravno i sada je dobar!!! 😆

Reply
kiborg нов 19, 2012 at 19:57

Videcemo te njihove procente kad izadju pred 7000 delija! 🙂

Reply
gnr нов 19, 2012 at 17:52

Ne bi trebalo da ovi predstavljaju veci problem,koliko vidim igraci sa klupe su dosta losi i ne daju neki veci doprinos ekipi , sve u svemu lagana pobeda nesto slicno kao protiv Orleana 🙂

Reply
zvezdaš-rajvoSa нов 19, 2012 at 17:47

Ovo je ozbiljnija ekipa od Orleana i KAhasola. Ekipa koja dobije Kantu zaslužuje respekt, ali smo favoriti i ocekuem 3-0 u sredu uveče. Napred Zvezdo ! Protivnik ne sme da se potceni, nikako !

Reply
kastiljo нов 19, 2012 at 20:57

slazem se ali ne treba ni da se preceni…orlean ih je kuci dobio poprilicno ubedljivo…preko 10 razlike je bilo,sad nzm tacno….

Reply
Vucko нов 20, 2012 at 01:50

Dobra imena imaju, e sad kako deluju kao ekipa to je vec druga stvar… Ocekujem tesku i neizvesnu utakmicu koju cemo prelomiti u nasu korist pod pritiskom punog Pionira.

Reply
Nikola нов 20, 2012 at 13:47

Uopste nije merilo to, ko je koga sa koliko dobio! Ako ces tako da gledas, mi smo odvalili Partizan sa dvadeset razlike – znaci, CSKA bi smo sa istom razlikom odvalili, posto je KKP igrao produzetke sa njima? 😀 Nije ni Orlean toliko slab, koliko je bio u BG-u. Imaju oni dobre igrace, samo su u katastrofa formi, a mozda su bas protiv Zabara poceli da igraju kako znaju. Sve u svemu, mislim da smo najjaci u grupi, a da je Sassari za nijansu iza nas. Kahasol i Orlean tu negde, mada sam od Spanaca vise ocekivao. Videcemo sutra, msm da cemo da ih dobijemo, ali nece biti velika razlika. Daj Boze da gresim pa da ih odvalimo sa 20 razlike minimum. 😛 :mrgreen:

Reply
milan86 нов 19, 2012 at 17:17

Dobijamo sa 50% snage bar je Pionir i 7000 DELIJA nasa prednost protiv svih drugih! 😀 😉

Reply
srbin нов 19, 2012 at 17:03

jaki ovi a?ma cepamo ih.

Reply

Leave a Comment