Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

ЛШ: Звезда дочекује великог шампиона

У 4. колу Лиге шампиона одбојкашице Црвене звезде ће у уторак од 18 часова у дворани “Шумице“ дочекати екипу Динама из Москве. У претходном колу црвено-беле су поражене у Москви резултатом 3-1, али су оставиле добар утисак и у Београду ће покушати да направе бар корак више и упишу још један бод.

За љубитеље одбојке овај дуел ће бити прави празник, јер у Србију не долази сваки дан екипа која је чак 11 пута освајала титулу првака Европе и која у својим редовима има репрезентативке једне од највећих одбојкашких сила на свету-Русије! Кад знамо да ће нашим, слободно можемо рећи девојчицама, на црту изаћи имена попут Јулије Морозове, Марије Перепелкине, Наталије Обмочеве, Наташе Осмокровић, Анастасије Маркове, Марине Акулове и других звезда ове игре, онда се ова утакмица не сме пропустити! Последњу титулу првака Европе Динамо је освојио 1977. док је последњи наслов шампиона Русије освојио 2009. Клуб велике традиције већ дуго чека повратак на славне стазе, али у ову сезону су челници клуба ушли са највишим амбицијама, па је састављен тим од девојака које имају искуства у освајању најсјајнијих одличја. Међутим, у прва три кола Лиге шампиона нису показале нарочито убедљиву игру, па их највероватније очекује борба за друго место са екипом Мушине, јер у групи Ф доминира Локомотив из Бакуа, екипа којој је само Звезда успела да откине бод. У домаћем првенству Динамо заузима друго место на табели са скором 6-1 иза имењака из Казања који има свих 7 победа.

Са друге стране, наша Звезда је најтрофејнији клуб са ових простора, али с обзиром на тешку материјалну ситуацију, принуђена је да сваке године буде тим са најмлађим играчицама у Лиги шампиона, а циљеви су углавном да се достојно репрезентује српска одбојка и Звездина школа, која из године у годину избацује најталентованије одбојкашице Европе. И ове сезоне Звезда се потајно нада некој победи, али то јој у претходна три кола није пошло за руком. Тим предвођен Аном Бјелицом, Јованом Стевановић, Љубицом Кецман и групом девојчица које још немају ни 18 година, успео је да упише један бод у првом колу, да се сјајно супротстави у Москви, док је једина блеђа партија пружена у Пољској кад су без отпора поражене од Мушине.

На конференцији за штампу пред овај дуел тренери обе екипе су изнели своја очекивања:

На нама је да пружимо бољи отпор него у Москви и да нам освојен сет тамо да полет и енергију да се потрудимо више. Не гајимо илузије да можемо да их победимо, али можемо да их намучимо. Можемо да будемо задовољни резултатом оствареним у Москви, али морамо да будемо реални према њиховим амбицијама, јер поседују велики квалитет, како играчки тако и тренерски, рекао је тренер Црвене звезде- Ратко Павличевић.

Некадашња репрезентативка наше земље, а данас тренер Динама- Светлана Илић је рекла:

Звезда има веома младу екипу,  чији ће велики таленат ускоро доћи до изражаја. Не треба да се плаше грба Динама, већ да се боре и размишљају само о својој игри.

На крају нам остаје да вас позовемо да дођете у Шумице и помогнете младој екипи Црвене звезде, јер девојке које нам доносе радост свих ових година, заслужују да на крилима Делија бар покушају да направе велико изненађење.

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

2 comments

Homer нов 20, 2012 at 07:00

važno obaveštenje,recite svima : Zvezda peomenila adresu,nismo više u Ljutice Bogdana i na Malom Kalemegdanu, sada je Zvezda u GOSPODARA VUČIĆA 3! 😆 😆 😆

Reply
dexy122 нов 20, 2012 at 00:34

http://sport.blic.rs/Kosarka/NBA/223749/Milicic-blizu-napustanja-NBA-zbog-bolesti-majke/komentari#vas-komentar Legendo. Resi to sa majkom, a kada budes spreman nadam se kad ti majka ozdravi cekamo te u Zvezdi da opet karamo grobare. 😉 😀

Reply

Leave a Comment