Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Јовановић и Милуновић – Веровали смо у победу

Какав је само терет пао са леђа фудбалерима Црвене звезде након јучерашње победе у Ужицу.

Slika1

Прелеп амбијент на трибинама, две добре екипе, обе силно мотивисане да дођу до тријумфа судариле су се јуче на градском стадиону крај Ђетиње. Током читавог сусрета црвено-бели су покушавали да откључају мрежу домаћина, и у томе успели тек у самом финишу. Гладијаторски скок Огњена Мудринског донео је изабраницима Александра Јанковића цео плен са једног од најтежих гостовања у домаћем првенству. Дан после узбудљивог меча, првотимци Милан Јовановић и Лука Милуновић једногласни су у оцени да игра читавог тима није била на завидном нивоу, али да су на крају вера у коначни успех и велика жеља пресудили.

– Ово је била једна од најтежих утакмица коју сам одиграо у Звезди. Наспрам себе смо имали добру и искусну екипу коју предводи добар тренер који је уз то и одличан мотиватор. На терену није могло да се види пуно лепих потеза и акција. Водила се рововска битка и на крају уз мало среће мислим да смо заслужено победили – нагласио је црногорски репрезентативац.

У меч у Ужицу црвено-бели су ушли помешаних осећања. Слатки укус победе у дербију помешан са горчином након елиминације из Купа, довели су до тога да окршај са Слободом поново буде набијен великим притиском и тензијом.

– У таквим ситуацијама се најбоље види колико ко може. Обавеза свакога ко игра у Звезди је да увек даје свој максимум и да се на свакој утакмици изнова доказује. Такође, наглашавам да велике заслуге припадају и нашим навијачима, који су исто навијали и у првом и у 95. минуту. Неизмерно смо срећни што смо им на крају дали повод за велико славље – истакао је Милан Јовановић.

Да је којим случајем лопта након волеја Луке Милуновића у 45. минуту завршила иза леђа голмана Ранковића, утакмица би имала другачији ток и могуће је да би црвено-бели лакше дошли до победе у наставку.

Slika2

 

– Мој утисак је да смо били бољи током целе утакмице и да смо можда могли и раније да решимо питање победника. Искрено, не размишљам више о томе, бодови се пишу и памте, потпуно се окрећемо наредном противнику, Војводини – констатује Милуновић и додаје да је он као и сви његови саиграчи и у самом финишу меча веровао у позитиван резултат.

– Рекао сам Мудринском и Чави Димитријевићу у 80. минуту након једне акције коју смо имали да ћемо сигурно победити. Да морамо да извучемо последње атоме снаге и да сигурно добијамо. Такође, ово је била једна од најузбудљивијих утакмица које сам одиграо у својој досадашњој каријери – открио је млади нападач.

Остаје и дилема да ли би лопта након ударца Милуновића у 85. минуту завршила у мрежи и да је Мудрински није скренуо.

– Мислим да је ишла у оквир, али битно је само да је ушла у гол. Много тешка и напета утакмица која је решена у самом финишу, тако да је све испало још слађе. Много нам значи овај тријумф, који бисмо много теже остварили да иза себе нисмо имали феноменалне Делије. Имам утисак да су и они осећали да можемо до преокрета и да су веровали у нас. У овој полусезони много пута смо јурили резултат и сматрам да нам је њихова подршка често била кључна за добар резултат – рекао је Лука.

Утакмица у Ужицу уједно је била и последње гостовање Црвене звезде које води низ ибарску магистралу. Нови Пазар, Ивањица и Ужице су освојени, односно на овим традиционално тешким теренима црвено-бели су забележили максималан учинак. На пролеће Звездаши ће се кретати искључиво ауто-путем према Нишу, Јагодини, Смедереву…

– Првенствено ме радује то што ћемо играти више мечева на нашем стадиону и пред нашом публиком. Прошли смо кроз циклус мечева у којима смо од 12 сусрета на само три били домаћини. На пролеће ће нам распоред бити лакши. Међутим то не мења ништа у нашим размишљањима, јер смо и до сада у сваку утакмицу улазили да победимо, а наши навијачи су нас пратили у великом броју. Захваљујући њима ми смо на сваком стадиону у Србији домаћи тим – закључио је Лука Милуновић.

Повезане вести

4 comments

Nikola нов 26, 2012 at 16:25

Jovanovic najvece razocarenje realno…kako je odigrao protiv omonije,mislio sam da smo nasli vrhunskog stopera….. Mnogo je spor ,ali mnogo…. Spajic i Pantic odlicni,neg dovedu nekog iskusnog stopera na zimu, a Maksimovic i Jovanovic cao

Reply
milos нов 26, 2012 at 15:38

Ne znam zasto ove ljude neko nesto i pita, umesto da cute i da treniraju pd ujutro do uvece, oni trose svoje svoje intelektualne sposobnosti na pametovanje po novinama. Vas dvojica za pocetak treba da budete zahvalni Bogu i raspadu srpskog fudbala sto ste uopste u Zvezdi i nadam se da cete posle pauze biti makar zakovani za klupu, ako vec morate da ostanete. Najboje bi bilo da se pridruzite vrsnom sampionu samo vama ravnom – Ignjatijevicu nadaleko poznatom kao Brigel!

Reply
Dejan CZ нов 26, 2012 at 18:41

Jak si fudbalski strucnjak, i ti i svi sto dele misljenje. Ignjatijevic je dosta dobar igrac, ali nije imao mesta kod Robija, jer je u to vreme Tosic igrao na poziciji desnog, a Ignjatijevic sada igra u Ukrajini standardno dobro,a liga im je daleko bolja od nase. Zato bolje cuti

Reply
Kecho нов 26, 2012 at 21:40

sigurno je bio bolji od ovog Mladenovica,sto ovaj kaze levo smetalo.

Reply

Leave a Comment