Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Човић:“ Будућност не сме да се понови „

Кошаркаши Црвене звезде ДИВА прекинули су серију од 11 узастопних победа. Кобна за црвено-беле поново је било екипа Будућности и дворана Морача у којој Звезда није славила још од 2004. године. Мало тога је изабраницима Владе Вукоичића полазило за руком у главном граду Црне Горе, а Звезда је била далеко од нивоа игара из претходног периода.

Меч 12. кола АБА лиге у дворани Морача у Подгорици уживо је пратио и председник Црвене звезде Небојша Човић:

Порази су саставни део спорта, а чињеница да смо били у серији од 11 победа могла би да наведе на закључак да изгубити утакмицу од врло добре екипе Будућности није тако страшно. Јасно је да је екипа у последње време била у жестоком ритму утакмица, на честим и напорним путовањима, али недопустиво је да се има приступ какав је био у прве три четвртине. Дрес Црвене звезде обавезује сваког ко га носи да у сваком тренутку мора да пружи максимум. Пожртвовање, борбеност и жеља да се победи морају да се виде у очима сваког играча па чак и у тренуцима када не иде све од руке. Будућност је вероватно одиграла своју најбољу утакмицу, а Звезда најлошију, зато сви играчи морају да ставе прст на чело и добро размисле. То не сме да се понови, јер такав однос неће бити толерисан – нагласио је Човић и потом додао:

Поставили смо високе циљеве у овој сезони и зато већ сада морамо да укључимо аларм за узбуну како нам се партија против Будућности не би поновила. Ту није у питању само спортски резултат него углед и реноме Црвене звезде са којим нико не сме да се игра.

Први човек црвено-белих посебно је желео да истакне важност коју имају Звездини навијачи и позвао их да у наставку сезоне пруже још снажнију подршку тиму:

Помоћ навијача нам је неопходна. Заиста није фраза када кажем да су навијачи наш шести играч, јер смо са њима неупоредиво јачи. Мислим да је свима јасно колико се њихова енергија са трибина позитивно преноси на играче на терену. Зато их позивам да у утакмицама које следе дођу у Пионир и својом подршком помогну тиму да бележи победе. Предстоје нам много важни мечеви, а само заједничким снагама можемо да дођемо до нашег циља – закључио је Човић.

Отежавајућа околност за експедицију црвено-белих је податак да су због невремена пет сати чекали на подгоричком аеродрому на лет за Београд.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

37 comments

dexa7 дец 10, 2012 at 13:32

Ove vodje ce unistiti sve dobro sto je uradjeno u KK.Jednostavno svojim (glupim ) bojkotom samo odmazu ekipi.Sta cemo kad nam dodje Cedevita u Pionir,to nije pravi domaci teren kad nema vatrene atmosfere,i tada se sanse protivnika povecavaju.Ako bi sad na zimu prekinuli bojkot, ja mislim da bi na domacem terenu svakog lagano dobili.Nek se vodje malo razmisle jer je ovo veoma vazna sezona.Kapa dole za podrsku FK, ali i kosarkasima je neophodna, ne samo u Evrokupu koji je prakticno nebitan osim ako ga ne osvojimo!

Reply
emirko svemirko дец 10, 2012 at 13:14

Losa utakmica, ali ocekivao se poraz posle 11 uzastopnih pobeda , medjutim mene najvise brinu te oscilacije npr. Savovic kada je dao ocajan pas nelsonu i nisu resili kontru dva na nula, simonovic igra ocajno nije on onaj stari ali mozda mu treba malo vise vremena videcemo, treba mu dati sansu, a po nekom mom misljenju mislim da ovde radivojevic nema mesta…

Reply
Goran дец 10, 2012 at 08:49

Evo link ko nije gledao Čović – Anđus…..
http://www.youtube.com/watch?v=x_RwZeBMFyo

Reply
forza stella rossa дец 10, 2012 at 03:26

Kad Covic kritikuje,onda je ok???A sad nema ono „gde ste pljuvaci“????Pa nije pljuvanje kad neko napise realan komentar da je Vukoicic pogresio sto je Skota i Brauna drzao na klupi skoro celu utakmicu,sto je Radivojevic najvise gresio, a imao najvecu minutazu!Da li je problem ako se napise da je nas trener lose vodio ekipu jer nije znao na koji nacin da zaustavi Dzeralda Lija i pored toga sto u ekipi ima Brauna,Raska,Savovica…Ili je ovaj toliko bolji od njih???Da smo imali ocajno sutersko vece-jesmo,za to nije kriv Vlada,ali da mu pored katastrofalnih Radivojevica i Katica na klupi presede Cvele i Braun…. Covek ne zna kakvu odbranu da igra 35 min,dozvoljava Vuku da divlja u kontrama 3 na 1!Da ti pored toliko kvalitetnih igraca ne mozes za celu utakmicu da odgovoris sa nekoliko nacrtanih akcija…pa to je uzas!O odbrani da ne pricamo.Sta me briga sto smo vezali 11 pobeda,morali smo i ovu jer smo mnogo bolja ekipa!!!Imamo 4 neplanirana poraza sa pocetka sezone koja cemo skupo platiti!!E sad, pitanje je da li mi zelimo da zavrsimo kao prvi,ili da budemo medju 4 ekipe,pa da se kockamo??Zato nema,“ma nema veze“!Moramo da pobedjujemo jer imamo kvalitet,ali ne igramo odbranu!!!!

Reply
dexa7 дец 10, 2012 at 13:35

Ok je kritikovati, ali neki su vec pisali kome se treba zahvaliti i slicno,omalovazavali su pobjede u Evrokupu.Neko je napisao da su Orlean i Sasari amaterske ekipe.Ako je Sasari dobio Armani u gostima, to samo govori kakva je to ekipa.Samo da znas razliku izmedju kritika i pljuvanja

Reply
Goran дец 9, 2012 at 22:37

Dobro je što je Cedevita izgubila. Bilo bi igračima puno lakše kad bismo prekinuli bojkot ABA lige.

Reply
Nikola M. дец 9, 2012 at 22:47

Ja ne bojkotujem…a Boga mi ni onih 5000 ljudi u Pioniru koji su uvek uz Zvezdu.

Reply
Igor дец 9, 2012 at 21:58

Ma Cibona je dobila danas ovaj nas poraz od Buducnosti gubi znacaj. ❗

Reply
Vuco дец 9, 2012 at 20:55

Simonovicu napolje, zasta primas pare. Milicicu pomagaj ubise nas pod kosem.

Reply
Goran дец 9, 2012 at 22:09

Šta si ti sanjao čovek?

Reply
Никола Ј. дец 9, 2012 at 20:06

Јел зна неко када почиње продаја карата за Кахасол? И колика је цена? Хвала унапред!

Reply
marko дец 9, 2012 at 19:49

Cibona – Cedevita 73:64 !
😀 😀 😀

Reply
dule дец 9, 2012 at 18:37

tacno je to ali dobro je da ce cedevita izgubiti i onda od 6 ekipa treba da budemo u prve 4 a bitna je utakmica protiv radnickog da se vratimo na stari put

Reply
NCZ дец 9, 2012 at 18:31

sramna igra pogotovu Radivojevica ne sme da se ponovi!!!!!!!

Reply
CZHN дец 9, 2012 at 18:06

Da smo igrali kao zadnjih 5.min.oduvali bi ih…Ipak,nije strašno izgubiti…Iako sam iz CG pridružujem se kritikama raznim velikim i tzv.jakim grupama Delija iz CG kojima klub dolazi pod prozor ali majstori-bojkotuju li bojkotuju…Ja sam bio sa dva druga,moglo se i nikakav ciklon nije bio tako strašan.

Reply
MILAN KG дец 9, 2012 at 17:10

samo napred nemoguce je da se dobije svaka utakmica idemo do prvog mesta rusimo polako

Reply
Luka дец 9, 2012 at 16:53

Trebali smo lepo da u Euro kupu igramo sa drugim timom,pa bi igraci bili odmorni. Pobedom protiv Spanaca u Pioniru bi bili svakako prvi u grupi.

Reply
homer дец 9, 2012 at 17:20

ne radi se o umoru,oni su umorni odavno, ovde je bilo prisutno zasićenje i ispražnjenost! ali dobro je,ispraznili su se i idemo dalje, sada igramo 4 utakmice u Pioniru……

Reply
Kosovo je SRBIJA дец 9, 2012 at 16:43

Prekinite bojkot vise , ako volite zvezdu!!!!

Reply
homer дец 9, 2012 at 15:54

Nije smelo ovako,bar ne sinoć,ali šta se tu može,tako je kako je. Mnogo loš pristup utakmici i mnogo neozbiljna igra! Sviđa mi se samo jedna stvar,a to je da su oni drugi počeli da se raduju našim porazima! To samo pokazuje koliko smo moćni i koliko nas se boje! Davno je bilo kada su drhtali od nas,a evo sada opet,i to je dobro,mnogo mi znači! Zapamtite svi ovo,nova serija od 11 pobeda u nizu nama donosi kup Srbije i veoma visok plasman u ABA ligi i top 16!!!!! Jači smo nego što oni misle,mnogo jači, videćete !!!

Reply
ljubomir дец 9, 2012 at 19:34

majstore svaka ti je na mestu

Reply
Bosko дец 9, 2012 at 14:58

Jasno je da je ekipa u poslednje vreme bila u žestokom ritmu utakmica, na čestim i napornim putovanjima, ali nedopustivo je da se ima pristup kakav je bio u prve tri četvrtine.
Objasnio Covic! Moze se izgubiti 5 ili 10 razlike,ali kako objasniti da bude -23 protiv Buducnosti u trecoj cetvrtini !!! Pa nisu oni ni NBA ekipa ni Evroligaska ekipa! Ista ta Buducnost je bila u zestokom ritmu kao i Zvezda zbog Evrokupa…
Covic opet zove navijace u Pionir,trazi njihovu podrsku,oni ce doci ali nece navijati,ali „gle cuda“ oni bojkotuju ABA ligu…ligu koji nisu bojkotovali na pocetku…odjednom im je palo na pamet da ona unistava srpsku kosarku (iako je to jedini nacin da se dodje do EL) a ranije „nije unistavala“. Ako je bojkotuju,znaci oni ne zele pomoci Zvezdi da dodje do EL (a u Evrokupu navijaju,a za EK smo dobili pozivnicu,nismo se kvalifikovali,uz njihovu „podrsku“, za EK plasmanom kroz ABA Ligu) odnosno „sami se izborite za Evroligu pa cemo mi doci da navijamo“…
Pretpostavljam da se ne slazu svi (koji se iole pitaju za to da li ce navijanje biti ili ne) odnosno sve vodje da ne bude navijanja u ABA ligi…jer oni vole sprsku kosarsku (i „navijaju“ za Srbiju kad igra,npr. kval. za EP) i ne zele da svojom podrskom Zvezdi u regionalnoj ligi budu „za tu ligu“…
Nisam siguran ni da su pare pitanju…Ali ako treba zbog Evrolige (podrska u ABA ligi) da navijaci Zvezde budu :
navijaci koji navijaju u ABA ligi i navijaci koji navijaju u fudbalu za Zvezdu ,odnosno da bude “ mi “ i „oni“ onda sam ja ZA TO DA BUDU I NAVIJACI KOJI NAVIJAJU ZA ZVEZDU I U KOSARCI,A NE SAMO U FUDBALU !!!
U vaterpolu se navija u Evropi i na derbiju,isto vazi i za rukomet jer oni podrske u „srpskoj ligi“ NEMAJU !

Reply
ss79 дец 9, 2012 at 17:26

svaka je na mestu,i one varijante necemo za vaskrs.bas bi voleo da vidim gde su ti isti sto propagiraju bili za vreme vaskrsa,kada smo izgubili sansu za titulu.ok je da tribina ima stav i da bude nacionalno obojena,al da se ide toliko u krajnost(tipa boli nas k*ac,mi smo svoje rekli).mi smo tu zbog zvezde!

Reply
Gašpar дец 9, 2012 at 14:44

Nema veze, moramo jednu izgubiti, ništa strašno, idemo dalje da razgrćemo, radivojević i simonović treba da idu iz ZVEZDE-realno

Reply
Ivan дец 9, 2012 at 18:42

Samo Simonovic da ide!!

Reply
damjan94 дец 9, 2012 at 14:27

Činjenica je da smo igrali na visokom nivou poslednjih 11 utakmica, a isto tako je i činjenica da nam nije bila neophodna pobjeda protiv Orleana. E sad cijenim Vukoičića ali mislim da je napravio greško kada je u beznačajnoj utakmici trošio ključne igrače a šansu je mogao dati npr. Cvetkoviću, Mitroviću, Simonoviću, Laziću i onom jednom mladom centru ne znam kako se zove i povremeno kada zatreba ubaciti jednog ili dvojicu ovih iskusnijih igraca i onda bismo protiv Buducnosti imal svjeziju ekipu koja bi mogla da je pobjedi.

Reply
Бранимир дец 9, 2012 at 15:53

Миловановић.

Reply
Bogdan дец 9, 2012 at 14:13

За Нову годину, тачно у поноћ, када гладни пожеле да имају храну, сиромашни-новац, заљубљени да буду заједно….
Када се 1/3 људи буде љубила у прелепим банкет салама, кад се 1/3 људи буде забављала на трговима и концертима, кад 1/3 буде пожелела дуг живот, срећу, новац, мир и благостање, успех у школи, љубави и послу….
Тада, у то време, ја ћу сам изаћи ван, са бакљом у руци, погледати у небо и рећи:
А, ЈА ЖЕЛИМ САМО ЈЕДНО,
ДА ЗВЕЗДА БУДЕ ШАМПИОН!!!!

Reply
homer дец 9, 2012 at 15:46

BRAVO SINE!!!

Reply
bob дец 9, 2012 at 17:13

Svaka čast!!!

Reply
Tole dozivotna дец 9, 2012 at 21:45

respect 😀 ,jedan od najboljih komentara ove godine na ovom sajtu

Reply
Anka дец 9, 2012 at 13:59

Bolje sada los dan nego u TOP16 ili zavrsnici ABA lige i Evrocupa. Nisam gledala utakmicu. Slazem se da su porazi sastavni deo sporta, i verujem da ce se momci izdici iz ovoga i krenuti u novu seriju. Ono sto bih volela da se dogodi da se tresu tribine u zadnjoj utakmici prve faze takmicenja Evrocupa i da momci vide da bez obzira na ovaj poraz mi smo uz njih.

Reply
Oliver дец 9, 2012 at 13:37

Bravo Čoviću!!!Legenda je čovek.Eto,ni jedan pravi navijač ni njemu ,ni igračima ne zamera poraz od Budućnosti,jer ne može se svaka dobijati utakmica.Čović ne da ni da se izgubi tekma ni jedna .Al on je principijalan,traži maksimalno zalaganje na terenu.Iako ,ne deluje da naši nisu hteli ,nego jednostavno Budućnost je sinoć bila bolja.Htelo ih je,nas nije i to je to.

Reply
marko дец 9, 2012 at 13:35

Kakve je ovacije dobio, kad je usao u „Moracu“ 😀

Reply
Cira дец 9, 2012 at 13:34

Nema veze…desi se…los dan…Glavu gore idemo dalje.

Reply
Zvezda mi je sve дец 9, 2012 at 13:30

Jbs Buducnost, Mi smo prvaci…

Reply

Leave a Comment