Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

Црвена звезда – Олимпијакос 11:9!

Nikola Rađen
Nikola Rađen, foto: tanjug.rs
Nikola Rađen, foto: tanjug.rs

 Ватерполисти Црвене звезде савладали су у 7.колу Лиге Шампиона грчки Олимпијакос са 11:9 (3:2, 3:0, 2:4, 3:3) и стекли одличну позицију за другу фазу такмичења. Стрелци за наш тим су били С.Рашовић 3, Прлаиновић, Рађен, Пијетловић по 2, Вапенски и В.Рашовић 1.

Дуго очекивани, братски дуел на Ташмајдану оправдао је очекивања. Фантастична атмосфера, црвено-бели карневал и препуне трибине за нови спектакл у режији ватерполо клуба и навијача Црвене звезде. Поново се тражила карта више, били редови за улаз. А играчи су знали како да награде поверење. Победом од два гола разлике, пулени Дејана Савића су анулирали пораз из Атине, од 9:8 и вратили се на друго место Б групе.

Јако брз ритам током целог меча. Олимпијакос је боље отворио меч и повео са 1:0, али су се београдски црвено-бели пробудили и повели 2:1, а затим и прву четвртину привели крају резултатом, 3:2. Фуриозна Црвена звезда у другој четвртини је практично решила меч. Феноменална одбрана и одлични Душко Пијетловић су били нерешива енигма за Пирејце. Пијетловић са два гола и Вапенски, пред сам крај првог дела игре, су донели предност од 6:2.

У трећој четвртини Црвена звезда је била у грчу, као да се уплашила велике предности. Искусна екипа Олимпијакоса, уз малу помоћ судија, је успела то да искористи, па се у последњи период игре ушло са два гола предности домаћина, 8:6. У последњем периоду Коломвос је тотално резултатски приближио Олимпијакос, поготком за 8:7. Ипак, као много пута и ове и прошле сезоне, Страхиња Рашовић разбија противничке одбране и крочи Звезди пут до победе. Када је требало, није изневерио. Погодио је два пута, надокнадио пораз из Атине о потврдио победу. Уз гол Андрије Прлаиновића, Црвена звезда је славила, са коначних 11:9. Наравно, никако не треба заборавити допринос целог тима, који је био као један. Никола Рађен је одиграо можда и најбољи дуел од доласка у Црвену звезду. Био је непогрешив.

Са трибина је стизала подршка за обе екипе. „Звезда ми је све..“, „Eisai sto mialo, kati magiko..“, Звезда – Олимпијакос, смењивало се и одјекивало Ташмајданом. Ватерполисти братског Олимпијакоса су поздрављени великим аплаузом и скандирањем „Олимпијакос, Олимпијакос, Олимпијакос“.

У другом мечу групе Б, Југ је лако савладао француски Монпеље 17:5, док је швајцарски Кројцлинген био слободан. Југ је убедљиво први на табели са максималних 18 бодова. Црвена звезда и Олимпијакос имају по 9 бодова, али наши момци имају меч мање, Монпеље има 6, док је Кројцлинген без бодова. У следећем колу 23.јануара, Монпеље дочекује Црвену звезду, а Кројцлинген је домаћин Југу. Олимпијакос је слободан.

Веома битна победа и пред Ф4 Купа Србије за викенд и пред најбитније гостовање у Лиги Шампиона, француском Монпељеу. Још једном је Европа уживала у амбијенту, некада атипичном за ватерполо, данас синонимом за ватерполо клуб Црвена звезда. Порука са трибина на крају утакмице све говори – „Ово је Звезда!„. Браћо, видимо се у финалу!

Ускоро ћете моћи да погледате галерију слика са утакмице, на нашем сајту.

Црвена звезда – Олимпијакос 11:9 (3:2, 3:0, 2:4, 3:3)
Базен: СЦ „Ташмајдан“. Гледалаца: 2.000.

Црвена звезда: Шефик, С. Рашовић 3, Рађен 2, Ивошевић, Милићевић, Пијетловић 2, Аврамовић, В. Рашовић 1, Ранђеловић, Вапенски 1, Прлаиновић 2, Ешкерт, Драксимовић. тренер: Дејан Савић
Олимпијакос: Делијанис, Делакас 2, Мазис, Капутис, Фунтулис 2, Пастаконис, Бланис, Доскас 2, Мурикис, Коломвос 2, Маларач 1, Шизас, Флорис. тренер: Тодорис Влахос

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

Anka јан 11, 2013 at 09:52

Vidimo se u finalu…ljudi lakse malo..da ne bi bilo prangijanje po momcima, JER letite POLAGANICA KORAK PO KORAK..MOMCI SVAKA CAST IDEMO DALJE…Sestra proziva pacijenta : „SLEDEEECIIII !“ 😆

Reply
Judo Klub Crvena Zvezda јан 10, 2013 at 01:11

Čestitamo!!!

Reply
Darko јан 9, 2013 at 19:16

Ma potapaj ih redom,neka svi tonu kao titanik pred ZVEZDOM 😉

Reply
Zvezda mi je sve јан 9, 2013 at 18:56

Bratska pobeda!!!

Reply
zvezdana!!! јан 9, 2013 at 18:31

BravoooooooooooZvezdaoooooo!!!!!!!!!! A sad kosarkasi

Reply
Oliver јан 9, 2013 at 18:22

Nvijanje poslew duzeg vremena na nivou . Bravo! 😀

Reply
Spiritus јан 9, 2013 at 18:15

Zilavi ovi Heleni …

Reply
VESICU ODLAZI! јан 9, 2013 at 18:11

Tooooooo gaziiiiiiiiiii Zvezdoooooooooooooooooooooo 😀

Reply
nn јан 9, 2013 at 17:29

6:2 ajmoooooo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 🙄 😆 😆 😆 😆 😆 😆

Reply
BorisGl јан 9, 2013 at 17:25

Sve smo bolji i bolji :D…NAVIJANJE EKSTRA !!!!

Reply

Leave a Comment