Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Одбојкашице на најтежем гостовању

3203953556_a8cd0db272Одбојкашице Црвене звезде ће данас имати најтежи посао од почетка сезоне пошто у оквиру 13. кола гостују екипи Спартака из Суботице. Овај дуел почиње у 17 часова, а после дужег времена утакмица првенства Србије у конкуренцији дама биће преношена на РТС-у.

Одбојкашице Спартака заузимају друго место на табели са само једном победом мање од нашег тима и судећи по форми оба тима вечерашња утакмица ће бити дуел за улазак у плеј-оф са првог места на табели. Јесенас у Београду резултат је био 3-1 за Црвену звезду, али врло лако је могло да буде и другачије. Спартак је тада сјајно отворио утакмицу, повео 1-0, али је Звезда стабилизовала пријем и блок и тако дошла до преокрета.

Шта се променило од тада? Звезда је добила крила тим тријумфом, па је врло лако и убедљиво славила против сваког следећег противника, док је Спартак забележио још један пораз и чини се да је у нешто лошијој форми у односу на шампионски тим црвено-белих.

Предности и мане

Предност Спартака је на првом месту домаћи терен. Звезда већ дуго доминира на српским одбојкашким теренима и у дуеле са звездашицама сви улазе веома мотивисано. Прошле сезоне Спартак је за длаку испустио шампионску титулу и сигурно је да Суботичани желе освету ове сезоне, а до успеха ће лакше доћи уколико у плеј-оф уђу са предношћу домаћег терена. Учиниће све да данас дођу до тријумфа и првог места на табели. Највећа мана овог тима је што нема играчицу која може да заустави кола ако крену низбрдо.

Црвена звезда је једна од најмлађих екипа, али је и екипа са убедљиво највише тешких утакмица у својим ногама и рукама. Црвено-беле су редовни учесник Лиге шампиона и искуства и лекције из тог такмичења савршено примењују на домаћим теренима. Екипа не паничи чак и кад не иде, а највећа снага тима је капитен Ана Бјелица која може да постигне 20 поена против било кога. Међутим, њени поени не би били довољни да из другог плана на врло високом нивоу не играју Јована Стевановић, Николина Лукић и Љубица Кецман. Ако се на то дода да се сјајни техничар Јулија Миловиц потпуно уклопила у тим и да Звезда сада игра много разноврсније него на почетку сезоне, највећи проблем нашим противницима је то што не знају с које стране прети већа опасност. Мана екипе је што често зна да упадне у “празан ход“ кад ништа не функционише у игри, али то је много чешће кажњавано у Лиги шампиона него у домаћем првенству.

Љубитељи одбојке ће сигурно имати шта да виде вечерас у Суботици, а нама преостаје да позовемо све звездаше из Суботице и околине да дођу на утакмицу и помогну нашим дамама да дођу до победе!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment